Фаршировані яйця – елементарно проста холодна закуска, годящаяся для подачі в будь-який час року. Про різноманітність начинок для фаршированих яєць, ми і поговоримо в рецептах далі.
Яйця, фаршировані грибами
Якщо ви не знаєте, чим фарширувати яйця так, щоб вийшло смачно і не банально – використовуйте гриби. Як доповнення можна брати практично будь-які гриби: від доступних печериць до ароматних лісових білих.
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; гриби - 260 г; часниковий зубок; зелень кропу; майонез - 35 р. Приготування Відваривши яйця круто, очистіть їх і розділіть навпіл. Витягнутий жовток покладіть в чашу блендера і збийте разом з припущеними на краплі олії грибами і подрібненим часником. В начинку додайте кріп з майонезом, збийте все ще раз. Отсадите збиті жовтки через кондитерський мішок в порожнину білка. В довершення, посипте блюдо додатковою порцією кропу.
Яйця, фаршировані шпротами
Інгредієнти: яйця - 12 шт.; шпроти - 125 г; шалот - 30 г; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; майонез - 120 мл Приготування З відварених яєць вийміть жовток і розітріть його в пасту з майонезом, гірчицею і шпротами, попередньо злив масло з останніх. Наріжте цибулину шалот максимально дрібними шматочками і змішайте з яєчно-рибною масою. За допомогою кондитерського мішка або простого пакету, заповніть начинкою порожнини в білку.
Яйця, фаршировані крабовими паличками
Інгредієнти: Для яєць:
яйця - 6 шт.; зернова гірчиця - 1 ч. ложка; майонез - 30 г; солодка гірчиця - 1 ч. ложка. Для крабового начинки:
крабове м'ясо - 130 г; майонез - 15 г; сік лимона - 10 мл; щіпка кайенского перцю і паприки. Приготування Жовтки зварених круто яєць розітріть разом з майонезом і обома видами гірчиці в однорідну пасту. Заповніть сумішшю білки і приступайте до крабовою складової.
Дрібно наріжте крабове м'ясо чи розберіть його на волокна. Збризніть все соком лимона і заправте майонезом з додаванням кайенского перцю і паприки. Обережно викладіть порції крабовою начинки поверх жовтків і охолодіть закуску.
Яйця, фаршировані паштетом
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; майонез - 40 г; куряча печінка - 140 г; молоко - 80 мл; часникові зубки - 2 шт.; вершкове масло - 10 г; щіпка листя чебрецю; сухе біле вино - 30 мл; сік лимона - 15 мл Приготування Розтопіть трохи олії і використовуйте його для обжарювання печінки з часником. Коли печінка схопиться, посипте її чебрецем, а потім залийте вином з соком лимона і дайте рідини випаруватися. Збийте печінка з молоком в однорідну пасту. Змішайте паштет з вареними яєчними білками і майонезом, після чого отсадите начинку поверх білка.