У кабачковий сезон важко встояти проти страв на основі цього чудового овочу. У даній статті ми постараємося знову вийти за рамки пересічних рецептур і присвятити час на кухні приготування цікавих закусок з кабачків.
Гостра закуска з кабачків на зиму
Почнемо з не зовсім стандартного рецепта закуска, яку можна зберігати в банках протягом всієї зими, відкривати за потреби, викладати на хрусткий тост або просто подавати з овочевими гарнірами.
Інгредієнти: кабачки - 13 кг; ріпчаста цибуля - 750 г; білий винний оцет - 380 мл; солодкий перець - 460 м; цукор - 140 г; гострий перець чилі - за смаком; насіння гірчиці і селери - по 1 ч. ложці; щіпка куркуми. Приготування За допомогою блендера або простий великої терки, подрібніть кабачки і цибулю, перекладіть їх у сотейник і рясно посоліть. Через пару годин (а може бути і всю ніч), злийте з овочів виділилася рідина, обполосніть їх крижаною водою і знову ретельно відіжміть. Додайте до просоленному цибулі і кабачків скибочки перцю, як солодкого, так і гострого, а також розтерті в ступі насіння гірчиці і селери, оцет, куркуму і цукор. Тушкуйте закуску в сотейнику півгодини, а потім розкладіть по стерильним банкам і закривайте.
Закуска з кабачків з помідорами і часником
Інгредієнти: кабачок - 320 г; томат - 320 г; сир - 175 г; часникові зубки - 2 шт.; вершковий сир - 135 г; тертий пармезан - 45 р. Приготування Попередньо доведіть температуру духовки до позначки в 170 градусів. Кабачки і помідори наріжте кружечками рівної товщини і приблизно дорівнює діаметру. В ступі з морською сіллю розітріть часниковий зубок в пасту. Збийте Блендером сир з вершковим сиром, додайте туди часникову пасту і повторіть процедуру. Змастіть сирною масою основу з кабачка, зверху викладіть томат і посипте все залишилися сиром пармезан. Готувати закуску з кабачків слід протягом 6-7 хвилин.
Як приготувати закуску з кабачків?
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; жменю родзинок; козячий сир - 150 г; кедрові горішки - 3 ст. ложки; сік лимона - 15 мл; оливкова олія - 15 мл Приготування Розігрійте сковороду гриль і змастіть її маслом оливи. Викладіть на поверхню стрічки нарізаних вздовж кабачків і припустіть з обох сторін, поки не стануть рум'яними. Збризкуємо готові шматочки лимонним соком і покриваємо козячим сиром. Кабачкові стрічки згортаємо «равликом», розставляємо на блюді вертикально і посипаємо родзинками з кедровими горішками.
Закуска з кабачків на тостах
Інгредієнти: багет; кабачок - 120 г; томат - 120 г; ріпчаста цибуля - 45 г; свіжі листя базиліка - 10 шт.; масло оливи - 15 мл; бальзамічна глазур - за смаком. Приготування Скибочки багета підрум'яньте на сухій сковороді або під грилем. Кабачки з цибулею припустіть на краплі олії до м'якості, а за хвилину до готовності покладете до них томати. Змішайте овочі з залишками масла і бальзаміку, розкладіть поверх тостів і посипати листям базиліка.
Холодна закуска з кабачків з часником
Ви знали, що кабачки можна їсти сирими? Вони мають дуже ненав'язливий смак і приємну текстуру. Переконайтеся, випробувавши наш рецепт.
Інгредієнти: листя базиліка - 1 ст.; часникові зубки - 3 шт.; сир - 140 г; йогурт - 45 мл; оливкова масло - 10 мл; сік лимона - 15 мл; кабачок - 1 шт.; жменя томатів черрі. Приготування Подрібніть базиликовые листочки з часником і додайте до отриманого соусу сир з йогуртом. Ретельно збийте всі разом, приправивши морською сіллю, соком лимона і маслом оливи. Наріжте кабачки тонкими стрічками, змастіть отриманою сирною сумішшю і скрутіть в рулет, виклавши на один з країв смужки невеликий помідор черрі.