Вернуться назад Распечатать

Млинці, фаршировані сиром

Млинці, фаршировані сиром
Млинці – споконвічно російське блюдо, яке можна подавати до столу з різними доповненнями і начинками. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачні млинці з сиром.

Млинці, фаршировані сиром


Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;

  • яйце – 3 шт.;

  • борошно – 3 ст.;

  • сирки – 10 шт.;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо в миску і збиваємо міксером з сіллю і цукром до однорідності. Потім поступово всипаємо борошно, вливаємо тепле молоко і рослинне масло. Вымешаем тісто і випікаємо млинці з двох сторін на сухій сковороді. Потім складаємо їх стопкою і промазуємо кожен сирковою масою. Туго замотуємо їх рулетом і запікаємо млинці з сиром в духовці 5 хвилин до рум'яності.

    Рецепт фаршированих млинців з сиром та полуницею


    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • кефір – 500 мл;

  • борошно – 15 склянки;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • сир сільський – 500 г;

  • густа жирна сметана – 4 ст. ложки;

  • полуниця свіжа – за смаком;

  • цукор – за смаком;

  • м'ята свіжа – 1 гілочка.


  • Приготування
    У глибоку миску виливаємо нежирний кефір і вбиваємо туди ж яйця. Перемішуємо все віночком, всипаємо цукор за смаком і підсолюємо. В окрему мисочку просіваємо необхідну кількість борошна і акуратно вливаємо кефірну масу. Розмішуєм тісто віночком і залишаємо його на 10-15 хвилин підходити.
    Потім приступаємо до випічки. Для цього сковороду добре розігріваємо, змащуємо маслом і наливаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Обсмажуємо млинець з одного боку, а потім акуратно піддягаємо лопаткою і перевертаємо на інший.
    Млинці, фаршировані сиром

    Готові млинці складаємо рівне чарочку і накриваємо зверху рушником, щоб краї не підсохли.
    Тепер ми розповімо вам, як зробити начинку для млинців з сиру.
    Для цього беремо домашній жирний сир і сільську сметану. Викладаємо все в тарілку і перемішуємо, всипаючи за смаком цукор. У млинчика акуратно обрізаємо 2 протилежні сторони і на одну з необрізаних викладаємо сирну начинку. Зверху розподіляємо полуницю, розрізані на часточки, і звертаємо млинець рулетом. Подаємо десерт з ягодами і листочками свіжої м'яти. До такого ласощів чудово підійде рідка сметана або згущене молоко, а також полуничний джем. Ну, ось і все, млинці з сиром та полуницею готові!