Суп з плавлених сирків виходить неймовірно ніжним, легким, приємним вершковим смаком і чудовим ароматом. Таке блюдо прекрасно підійде для обіду і для розвантажувального легкого вечері. Пропонуємо вам кілька варіантів приготування смачного супу з плавленими сирками.
Рецепт супу з плавлених сирків
Інгредієнти: плавлені сирки – 2 шт.; копчений окорочок – 1 шт.; картопля – 3 шт.; морква – 1 шт.; спеції; олія рослинна; цибулина – 1 шт. Приготування Отже, картоплю чистимо від шкірки, подрібнюємо невеликими кубиками, кладемо в каструлю з водою і відварюємо. Морква обробляємо, натираємо тонко на тертці і пасеруємо на рослинній олії на сковороді. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і додаємо до моркви. Потім готову обжарку перекладаємо в суп. Куряче м'ясо знімаємо з кістки, рубаємо дрібними шматочками і кидаємо в каструлю. Плавлені сирки дістаємо з морозильної камери, видаляємо упаковку, натираємо їх на крупній тертці і додаємо у наше блюдо тоді, коли воно практично готове. Все ретельно перемішуємо, заправляємо спеціями за смаком і подаємо курячий суп з плавленими сирками разом з сухариками, розлив по порційних тарілках.
Грибний суп з плавленими сирками
Інгредієнти: філе куряче – 250 г; печериці – 300 г; морква – 1 шт.; картопля – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; плавлений сирок – 2 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; зелень; вода – 2 л; спеції. Приготування Каструлю наповнюємо водою і ставимо на вогонь. Цим часом чистимо картоплю і рубаємо її кубиками. Далі у киплячу воду кидаємо сіль, перець і лавровий листок. Потім додаємо картоплю, накриваємо кришкою і варимо на слабенькому вогні. Куряче філе обробляємо, нарізаємо маленькими шматочками і обсмажуємо на розігрітій сковороді в рослинному маслечко, до легкої золотистої скоринки. Поле цього перекладаємо м'ясо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву натираємо на терочке. Тепер викладаємо овочі в сковороду і пасеруємо, помішуючи, до прозорого стану. Печериці промиваємо, обробляємо, нарізаємо тонкими пластинами і злегка припускаємо на окремій сковороді. Після цього додаємо готову овочеву обжарку в суп і продовжуємо варити при закритій кришці. Плавлені сирки подрібнюємо кубиками і кидаємо в суп вже в самому кінці приготування страви. Як тільки вони повністю розчиняться, посипаємо все зеленню, приправляємо спеціями за смаком, кип'ятимо і знімаємо з вогню. Подаємо овочевий суп з плавленими сирками тільки в гарячому вигляді з бутербродами з сиром.
Крем-суп з плавлених сирків з креветками
Інгредієнти: вода – 12 л; картопля – 4 шт.; заморожені очищені креветки – 250 г; великі креветки – 3 шт.; куркума – щіпка; спеції; сир твердих сортів – 30 г; плавлений сирок – 2 шт.; свіжий кріп. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і, підсолюємо, відварюємо. Потім,
за допомогою блендера, перетворюємо його в однорідне пюре. В отриману суміш додаємо очищені розморожені креветки і доводимо до кипіння. Цим часом натираємо на крупній терочке плавлені сирки і додаємо їх в суп. Все добре перемішуємо і варимо на середньому вогні до повного розчинення. Приправляємо страву за смаком спеціями, посипаємо зеленню кропу, кип'ятимо, накриваємо кришкою, знімаємо з вогню і настоюють 10 хвилин. За цей час окремо відварюємо великі креветки, а потім розливаємо сирний суп з плавлених сирків по тарілках, прикрашаємо кожну порцію морепродуктів і посипаємо тертим твердим сиром.