Вернуться назад Распечатать

Суп з плавлених сирків

Суп з плавлених сирків
Суп з плавлених сирків виходить неймовірно ніжним, легким, приємним вершковим смаком і чудовим ароматом. Таке блюдо прекрасно підійде для обіду і для розвантажувального легкого вечері. Пропонуємо вам кілька варіантів приготування смачного супу з плавленими сирками.

Рецепт супу з плавлених сирків


Інгредієнти:

  • плавлені сирки – 2 шт.;

  • копчений окорочок – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • цибулина – 1 шт.


  • Приготування
    Отже, картоплю чистимо від шкірки, подрібнюємо невеликими кубиками, кладемо в каструлю з водою і відварюємо. Морква обробляємо, натираємо тонко на тертці і пасеруємо на рослинній олії на сковороді. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і додаємо до моркви. Потім готову обжарку перекладаємо в суп. Куряче м'ясо знімаємо з кістки, рубаємо дрібними шматочками і кидаємо в каструлю. Плавлені сирки дістаємо з морозильної камери, видаляємо упаковку, натираємо їх на крупній тертці і додаємо у наше блюдо тоді, коли воно практично готове. Все ретельно перемішуємо, заправляємо спеціями за смаком і подаємо курячий суп з плавленими сирками разом з сухариками, розлив по порційних тарілках.

    Грибний суп з плавленими сирками


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 250 г;

  • печериці – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • плавлений сирок – 2 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • зелень;

  • вода – 2 л;

  • спеції.


  • Приготування
    Каструлю наповнюємо водою і ставимо на вогонь. Цим часом чистимо картоплю і рубаємо її кубиками. Далі у киплячу воду кидаємо сіль, перець і лавровий листок. Потім додаємо картоплю, накриваємо кришкою і варимо на слабенькому вогні. Куряче філе обробляємо, нарізаємо маленькими шматочками і обсмажуємо на розігрітій сковороді в рослинному маслечко, до легкої золотистої скоринки. Поле цього перекладаємо м'ясо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву натираємо на терочке. Тепер викладаємо овочі в сковороду і пасеруємо, помішуючи, до прозорого стану. Печериці промиваємо, обробляємо, нарізаємо тонкими пластинами і злегка припускаємо на окремій сковороді. Після цього додаємо готову овочеву обжарку в суп і продовжуємо варити при закритій кришці. Плавлені сирки подрібнюємо кубиками і кидаємо в суп вже в самому кінці приготування страви. Як тільки вони повністю розчиняться, посипаємо все зеленню, приправляємо спеціями за смаком, кип'ятимо і знімаємо з вогню. Подаємо овочевий суп з плавленими сирками тільки в гарячому вигляді з бутербродами з сиром.

    Крем-суп з плавлених сирків з креветками


    Інгредієнти:

  • вода – 12 л;

  • картопля – 4 шт.;

  • заморожені очищені креветки – 250 г;

  • великі креветки – 3 шт.;

  • куркума – щіпка;

  • спеції;

  • сир твердих сортів – 30 г;

  • плавлений сирок – 2 шт.;

  • свіжий кріп.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і, підсолюємо, відварюємо. Потім,
    Суп з плавлених сирків
    за допомогою блендера, перетворюємо його в однорідне пюре. В отриману суміш додаємо очищені розморожені креветки і доводимо до кипіння. Цим часом натираємо на крупній терочке плавлені сирки і додаємо їх в суп. Все добре перемішуємо і варимо на середньому вогні до повного розчинення. Приправляємо страву за смаком спеціями, посипаємо зеленню кропу, кип'ятимо, накриваємо кришкою, знімаємо з вогню і настоюють 10 хвилин. За цей час окремо відварюємо великі креветки, а потім розливаємо сирний суп з плавлених сирків по тарілках, прикрашаємо кожну порцію морепродуктів і посипаємо тертим твердим сиром.