Гриби можна заготовлювати про запас різними способами – їх можна консервувати, можна сушити, а можна і заморожувати. Зараз ми вам розповімо, як зварити суп із заморожених грибів.
Суп із заморожених білих грибів
Інгредієнти: заморожені білі гриби – 330 г; картопля – 400 г; морква – 150 г; цибуля ріпчаста – 110 г; масло рослинне – 20 мл; зелень; лавровий лист; сіль. Приготування Заморожені білі грибочки складаємо в каструлю, вливаємо воду і на сильному вогні доводимо до кипіння. Тепер зменшуємо вогонь і варимо 15 гриби хвилин. Потім додаємо лавровий лист, саме він додасть насичений смак нашому супчику. Картоплю чистимо, подрібнюємо і додаємо до грибів, варимо ще хвилин 15. Обсмажуємо подрібнені цибулю з морквою. Додаємо овочі в суп, солимо, перчимо його на смак і кладемо подрібнену зелень. Проварюємо ще хвилин 5. А після цього смачного супу з заморожених грибів даємо настоятися хвилин 10.
Суп-пюре з заморожених грибів
Інгредієнти: гриби заморожені – 450 г; морква – 160 г; картопля – 250 г; цибуля – 120 г; масло рослинне – 20 мл; вода – 300 мл; скибочки білого хліба – 2 шт.; сіль; зелень петрушки. Приготування Обсмажуємо на олії подрібнені моркву і цибулю. Гриби розморожуємо, поміщаємо в каструлю, до них додаємо картоплю, нарізану шматочками. Заливаємо все окропом, варимо до готовності, додаємо зажарку з овочів, зелень. Збиваємо супчик готовий до пюреобразного стану. Хліб ріжемо кубиками і підсушуємо в духовці, а потім отримані грінки подаємо до супу.
Суп із заморожених лісових грибів
Інгредієнти: заморожені лісові гриби – 400 р; картопля – 350 г; цибуля – 120 г; гарбуз – 120 г; морква – 140 г; вода – 2 л; лавровий лист, мелений імбир, запашний і чорний перчик горошком. Приготування Заморожені гриби заливаємо холодною водою, після закипання кидаємо лавровий лист, перець і проварюємо близько 30 хвилин. Готуємо овочі – гарбуз і моркву нарізаємо брусочками, картоплю – кубиками, а цибулю дрібненько кришимо і обсмажуємо. Приблизно через півгодини від початку варіння грибів закладаємо моркву, потім через 5 хвилин – картопля, і ще через 7 хвилин – гарбуз. Варимо все разом 15 хвилин, потім солимо, додаємо за смаком мелений імбир і обсмажений цибуля. Знову даємо супу закипіти, потім вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Подавати такий неймовірно смачний і ароматний суп з заморожених свіжих грибів можна з майонезом або сметаною.
Суп із заморожених грибів – рецепт
Інгредієнти: картопля – 400 г; опеньки заморожені – 450 г; цибуля – 110 г; яйце – 1 шт.; сир плавлений – 100 г; морква – 100 р. Приготування Обсмажуємо подрібнені моркву і цибулю. Опеньки розморожуємо, промиваємо і кладемо в сковороду з овочами, тушкуємо 10 хвилин. У каструлю кладемо нарізану шматочками картоплю, овочі з грибами, вливаємо воду (її обсяг регулюємо самостійно залежно від бажаної густоти супу) і варимо до готовності всіх інгредієнтів. Практично в самому кінці додаємо подрібнений плавлений сир і сире яйце. Перемішуємо, за смаком солимо, перчимо і проварюємо ще хвилин 5-7. Розливаємо суп по тарілках і прикрашаємо листочками петрушки.
Суп із заморожених варених грибів і гречки
Інгредієнти: варені заморожені гриби – 450 г; гречка – 150 г; картопля – 300 г; вода – 25 л; соус соєвий – 20 мл; цибуля – 100 г; рослинне масло – 20 мл; сіль, спеції, зелень – за смаком. Приготування Картоплю ріжемо брусочками. У киплячу воду вливаємо соєвий соус, викладаємо картоплю, промиту і перебрану гречку і варимо хвилин 10 потім закладаємо заморожені відварені гриби і варимо ще 5 хвилин після закипання. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії і поміщаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Варимо хвилин 5 і закладаємо в суп подрібнену зелень. Перемішуємо і вимикаємо вогонь, а супчику даємо настоятися хвилин 15.