Вернуться назад Распечатать

Суп з кульбаб

Суп з кульбаб
Страви з кульбаб вважаються досить рідкісними, їх не зустрінеш в щоденному меню середньостатистичної сім'ї. Зважаючи на своїй екстравагантності і незвичність це блюдо часто недооцінюють, і відновити справедливість беремося ми, зібравши рецепти найсмачніших супів з кульбаб.

Суп з кульбаб – рецепт


Інгредієнти:

  • зелень кульбаби (листя) - 500 г;

  • кукурудзяна олія - 20 мл;

  • вершкове масло - 20 г;

  • білий цибуля - 80 г;

  • борошно - 30 г;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • молоко - 300 мл;

  • вершки - 125 мл;

  • лимон;

  • сметана.


  • Приготування
    Усе ретельно перебрану, промиту і обсушену одуванчиковую зелень, крім пари листочків призначених для прикраси, закладаємо в каструльку з окропом і бланшируем протягом півхвилини. Даємо стекти надлишків рідини і збиваємо зелень за допомогою блендера.
    У сотейнику підігріваємо суміш з двох видів олій і пасеруємо на неї тонкі кільця білого цибулі протягом 3 хвилин. Після закінчення часу заливаємо цибулю бульйоном, молоком і вершками, приправляємо все за смаком і додаємо борошно. Настає черга пюрированных кульбаб. їх ми вводимо в молочний бульйон порціями, постійно помішуючи. Після закипання, пікантний суп з кульбаб залишається лише полити лимонним соком і подавати до столу зі сметаною, посипавши попередньо відкладеної одуванчиковой зеленню.

    Як приготувати квасолевий суп з кульбаб?


    Інгредієнти:

  • масло оливи - 15 мл;

  • цвітна капуста - 150 г;

  • шалот - 5 шт.;

  • квасоля консервована - 200 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • курячий бульйон - 12 л;

  • зелень кульбаби (листя) - 300 г;

  • авокадо - 80 р.
  • Суп з кульбаб


    Приготування
    На розігрітій олії пасеруємо кільця шалот протягом 4 хвилин, після чого закладаємо розібрану на суцвіття цвітну капусту і готуємо всі протягом ще 7 хвилин. Коли вміст сковороди розм'якшиться, доповнюємо блюдо часниковою пастою, чекаємо ще хвилину і заливаємо все бульйоном. Після закипання бульйону варимо суп 10 хвилин, додаємо розтерту в пасту квасоля і одуванчиковую зелень. Даємо страві постояти без вогню 10 хвилин, закладаємо м'якоть авокадо і пюрируем все з допомогою блендера. Щоб суп вийшов більш однорідним, після збивання блендером його бажано протерти через сито.
    Подавати корисний зелений суп можна зі сметаною, вершками або самостійно.