Сочевиця – поживний і корисний продукт, з якого можна приготувати масу оригінальних і смачних страв. У цій статті ми підібрали для вас кілька рецептів вегетаріанських супів з сочевиці.
Рецепт супу з зеленої сочевиці
Інгредієнти: зелена сочевиця – 100 г; цибулина – 1 шт.; часник – 5 зубчиків; борошно – 10 г; олія оливкова; яйце – 05 шт.; спеції. Приготування Як приготувати суп із сочевиці? Отже, крупу промиваємо, відварюємо до готовності і солимо за смаком. Потім додаємо подрібнену цибулю, часник, проварюємо хвилин 5 і перетираємо всі через сито. Пасеруємо На рослинній олії борошно, розбавляємо її бульйоном і з'єднуємо з крупою. Підсолюємо суп із зеленої сочевиці і подаємо з маленькими домашніми грінками і відварною круто подрібненим яйцем.
Рецепт супу з червоної сочевиці
Інгредієнти: червона сочевиця – 100 г; свіжі печериці – 300 р; морква – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; картопля – 3 шт.; спеції; свіжа зелень – за смаком; олія рослинна. Приготування Готуємо всі необхідні інгредієнти, а овочі промиваємо. У підсоленій воді відварюємо до готовності сочевицю і додаємо картоплю, порізану соломкою. Цибулину дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковороді 5 хвилин. Моркву нарізаємо кружечками, додаємо до цибульки і обсмажуємо ще 5 хвилин. Потім перекладаємо овочі в тарілку. Печериці обробляємо, рубаємо пластинками і підрум'янюємо в маслечко майже до готовності. У каструлю кладемо овочеву обжарку, підсолюємо за смаком, доводимо до закипання і проварюємо 5 хвилин. Знімаємо готовий суп із сочевиці з грибами з плити і даємо йому настоятися хвилин 20. При подачі присипаємо страву зеленню і подаємо зі сметаною!
Вегетаріанський суп із сочевиці з кольоровою капустою
Інгредієнти: червона сочевиця – 180 г; цвітна капуста – 300 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; помідор – 2 шт.; вода – 17 л; спеції. Приготування Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву тремо соломкою. Обсмажуємо овочі на рослинному маслечко, а потім заливаємо киплячою водою. Додаємо сочевицю і готуємо 20 хвилин. Цвітну капусту ошпарюємо солоним окропом, а через 5 хвилин поділяємо на суцвіття і кидаємо до сочевиці. Помідори звільняємо від шкірки, нарізаємо кубиками, додаємо в суп, кип'ятимо і варимо до готовності, приправте спеціями.
Готовий вегетаріанський суп із сочевиці з помідорами подаємо зі сметаною або заправляємо лимонним соком.
Суп-пюре з сочевиці вегетаріанський
Інгредієнти: червона сочевиця – 100 г; морква – 2 шт.; картопля – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; вода – 2 л; спеції. Приготування Крупу промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Цим часом обробляємо овочі і нарізаємо їх дрібними кубиками. Як тільки вода закипіла, відправляємо до сочевиці моркву, а хвилин через 5 кидаємо картоплю. Обсмажуємо цибулю з маслом і перекладаємо в каструлю. Даємо вегетаріанського супу з червоної сочевиці закипіти і приправляємо спеціями.
Рецепт вегетаріанського супу з сочевиці в мультиварці
Інгредієнти: сочевиця – 1 ст.; картопля – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; олія рослинна; вода – 15 л; спеції. Приготування Отже, крупу промиваємо, а всі овочі чистимо і нарізаємо соломкою. У чашу мультиварки наливаємо трохи масла і пасеруємо цибулю і моркву, вибравши режим «Підігрів». Потім додаємо до овочів крупу, заливаємо водою, встановлюємо програму «Суп» і варимо 1 годину. За 20 хвилин до закінчення кидаємо картоплю, спеції і зелень. Готову страву заправляємо сметаною і подаємо до столу.