Перші страви - це невід'ємна частина раціону кожної людини. І коли вам набридли звичайні супи, можна спробувати приготувати смачні супи з морепродуктів. Варіантів таких супів - величезна кількість. Сьогодні ми вам розповімо, як зварити томатні супи з креветок.
Томатний суп з креветками
Інгредієнти: готові чищені креветки – 250 г; помідори в соці – 5 шт.; морква – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; перець солодкий – 1 шт.; петрушка; селера; часник – 2 зубчики; базилік сушений – 1 ч. ложка; цукор; сіль; сухе вино – 100 г; вода – 500 мл; соняшникова олія – 2 ст. ложки; натертий твердий сир – 100 г; грінки, нарізані кубиками. Приготування Болгарський перець, моркву, цибулю нарізаємо і обсмажуємо, в кінці додаємо подрібнений часник. Сік томатний виливаємо в каструлю, а томати відчищаємо і натираємо на крупній тертці. У каструлю додаємо воду, вино, цукор, сіль і даємо закипіти. Обсмажені овочі викладаємо в каструлю, і чекаємо, коли маса знову закипить, додаємо зелень. В кінці додаємо базилік, креветки і проварюємо три хвилини. Вимикаємо плиту і залишаємо суп настоятися. Подаємо з грінками і сиром.
Томатний суп пюре з креветками
Інгредієнти: помідори у власному соку – 350 г; перець болгарський – 100 г; зелена цибуля – 50 р; овочевий бульйон – 300 г; часник – 2 зубчики; лимон – 1/2 шт.; олія оливкова – 2 ст. ложки; креветки – 8 шт.; перепелині яйця – 2 шт.; сіль, перець. Приготування У посуд в якій будемо варити суп наливаємо оливкову олію, обсмажуємо на ньому нарізаний часник, зелений лук і солодкий перець. Потім вливаємо томати з банки і варимо 15 хвилин, і додаємо овочевий бульйон, солимо, перчимо. Даємо масі закипіти і вимикаємо вогонь. Додаємо в суп цедру лимона, оливкова олія, базилік і збиваємо суп у блендері. Тепер наш суп пюре ставимо на вогонь і прогріваємо 7 хвилин. у цей час обсмажуємо чищені креветки. Варені яйця очищаємо і ріжемо навпіл. Готовий суп розливаємо по тарілках, в центр кладемо половинку яйця і креветки. До супу подаємо часникові грінки, сир моцарелла.
Томатний крем-суп з креветками
Інгредієнти: креветки заморожені очищені – 200 г; олія оливкова – 4 ст. ложки; цибуля біла – 1 шт.; морква – 1 шт.; орегано сухий – 025 ч. ложки; помідори – 4 шт.; розмарин сухий; чорний мелений перець; сіль; часник – 3 зубчики. Приготування Помідори очищаємо від шкірки і ріжемо. Цибулю, часник і моркву подрібнюємо. На оливковій олії протягом трьох міну обсмажуємо часник зі спеціями, після додаємо цибулю, а ще через дві хвилини моркву. Обсмажуємо всі овочі, після додаємо в сковороду помідори й тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин. У трилітрову каструлю виливаємо нашу зажарку, додаємо окріп і варимо суп на слабкому вогні 15 хвилин. Знімаємо каструлю з печі і подрібнюємо овочі за допомогою блендера. Додаємо в крем-суп заморожені креветки, ставимо каструлю знову на вогонь і проварюємо 10 хвилин. Подаємо крем-суп з сухариками і зеленню.
Рибно-томатний суп з креветками
Інгредієнти: форель - 600 г; креветки – 400 г; помідори – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; часник – 2 зубчики; картопля – 2 шт.; перець болгарський – 200 г; цибуля зелена; біле сухе вино – 150 г; спеції; олія оливкова. Приготування Очищену рибу кладемо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води, додаємо спеції і варимо 25 хвилин. В цей час підсмажуємо на сковорідці нарізану цибулю і болгарський перець до прозорості. Додаємо нарізані, очищені томати і часник уварюємо інгредієнти 10 хвилин, вливаємо склянку вина і склянку води і тримаємо на вогні ще 10 хвилин при закритій кришці. Далі з рибного бульйону дістаємо рибу, вливаємо туди тушковані у вині овочі і нарізаний не дуже картоплю. Доводимо суміш до кипіння і кип'ятимо 15 хвилин, додаємо очищені креветки, варимо ще три хвилини, додаємо оброблену рибу. Вимикаємо і даємо постояти 20 хвилин.