Сирний суп з креветками – це пікантне гаряче блюдо, яке неодмінно підкорить вас і всю родину своєю чудовою ніжністю, казковим ароматом і швидкістю приготування. Така страва припаде до смаку навіть самим вибагливим гурманам!
Рецепт сирного супу з креветками
Інгредієнти: сир – 150 г; креветки – 100 г; вершки – 200 мл; овочевий бульйон – 500 мл; борошно – 50 р; свіжий кріп – за смаком; спеції. Приготування Креветки промиваємо, заливаємо чистою водою і відварюємо рівно 3 хвилини, підсолюємо за смаком. Потім морепродукти охолодити, очистити від панцира і складаємо в пиалку. Тепер беремо глибокий сотейник, висипаємо трохи борошна і підрум'янюємо її, поступово вливаючи, тоненькою цівкою, бульйон. Ретельно все перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Після цього додаємо подрібнений на тертці сир, приправляємо блюдо спеціями і готуємо хвилин 5 при закритій кришці. Після закінчення часу, розливаємо гарячий сирний суп з креветками по тарілках, додаємо вершки, і кожну порцію прикрашаємо креветками і зеленню кропу.
Сирний суп з креветками в мультиварці
Інгредієнти: креветки – 10 шт.; морква – 1 шт.; картопля – 3 шт.; плавлений сир – 200 г; свіжі білі гриби – 150 г; вода фільтрована; спеції. Приготування Цибулину і моркву чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо в мультиварці, вибравши режим «Випічка» хвилин 20. Цим часом обробляємо гриби і обполіскуємо їх разом з креветками під струменем води. Картопля очищаємо від шкірки, розрізаємо кубиками. У чашу з овочами додаємо білі гриби, креветки і картоплю. Заливаємо все вміст каструлі фільтрованої водою до бажаної густоти. Кидаємо порізаний кубиками плавлений сирок, підсолюємо і приправляємо спеціями за смаком. Вибираємо на приладі режим «Гасіння» і заводимо таймер на 1 годину. Перед подачею, сирний суп з креветками та грибами прикрашаємо свіжою зеленню і посипаємо сухарями.
Сирний крем-суп з креветками
Інгредієнти: вода фільтрована – 12 л; заморожені креветки – 250 г; спеції; плавлений сирок – 180 г; спеції; королівські креветки – 3 шт.; картопля – 4 шт.; сир – 30 г; свіжий кріп – 05 пучка. Приготування Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Потім складаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і відварюємо до м'якого стану, посоливши за смаком. Після цього перекладаємо його в чашу блендера і збиваємо в однорідну овочеве пюре. Тепер знову кладемо мас в той же бульйон, додаємо очищені креветки, перемішуємо і доводимо до кипіння. На великій тертці натираємо плавлені сирки, висипаємо в суп, перемішуємо і варимо хвилин 8 до їх повного розчинення. В самому кінці приправляємо блюдо спеціями, кидаємо подрібнений кріп, кип'ятимо і знімаємо з вогню. Даємо супчику настоятися 10 хвилин, закривши його кришкою, а цим часом відварюємо великі королівські креветки. Розливаємо гаряче блюдо з порційним невеликим тарілках, прикрашаємо морепродуктів і присипаємо сиром.
Сирний суп з креветками
Інгредієнти: картопля – 400 г; плавлений сирок – 400 г; очищені креветки – 400 г; сушена петрушка – 2 ч. ложки; спеції; морква – 250 р. Приготування Плавлений сир розгортаємо з упаковки і розтоплюємо в підсоленій киплячій воді. Картоплю чистимо, подрібнюємо кубиками і відправляємо туди ж варитися хвилин на 10. Морква обробляємо, натираємо на маленькій терочке і пасеруємо 3 хвилини в розігрітому маслі до м'якого стану. Додаємо обжарку в каструлю з супом, кидаємо очищені креветки, пробуємо на сіль і доводимо до кипіння. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.