Зелені щи з щавлем і яйцем – одне з найбільш популярних гарячих перших страв російської кухні. Готується воно досить швидко і просто, а виходить приголомшливо ароматним і смачним.
Борщ з щавлю з яйцем - рецепт
Інгредієнти: вода фільтрована – 2 л; цибулина – 1 шт.; щавель – 100 г; морква – 1 шт.; курка – 500 г; картопля – 2 шт.; яйце перепелине – 3 шт. Приготування Для приготування цієї страви, наливаємо в каструлю фільтровану воду і ставимо посуд на плиту, включивши вогонь. Потім акуратно опускаємо оброблену курку, бульйон доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою, поднявшеюся пінку і варимо на середньому вогні, накривши кришкою. Паралельно з цим, в маленькій каструльці, відварюємо яйця. Овочі промиваємо, чистимо за необхідності і нарізаємо кубиками, а свіжу зелень обполіскуємо і дрібно шаткуємо. Кладемо картоплю, цибулю і моркву в каструлю, підсолюємо, перчимо за смаком і варимо до м'якості овочів. Далі кидаємо зелень і тушкуємо супчик ще хвилин 20. Тепер вимикаємо вогонь, додаємо приправи, наполягаємо блюдо і подаємо борщ з щавлю до столу, прикрасивши рубаним яйцем і заправивши охолодженої сметаною.
Рецепт борщ з щавлю з яйцем без м'яса
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; картопля – 3 шт.; вода фільтрована – 2 л; цибулина – 2 шт.; морква – 2 шт.; щавель свіжий – 2 пучка; спеції; олія рослинна. Приготування У каструлю наливаємо чисту воду і нагріваємо її на невеликому вогні до кипіння. Цим часом промиваємо картоплю чистимо його і нарізаємо кубиками. Морква обробляємо і шаткуємо тонкою соломкою. Цибулину очистити і рубаємо півкільцями. Щавель ретельно промиваємо, обсушуємо рушником і подрібнюємо. У каструлю з закипілої водою кидаємо картоплю акуратно і солимо за смаком. У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його і пасеруємо до прозорого стану цибулька. Додаємо моркву і тушкуємо овочі хвилин 7. Готову обжарку перекладаємо в каструлю до картоплі, накриваємо кришкою, зменшуємо полум'я і тушкуємо супчик хвилин 10. У миску розбиваємо яйця і добре збиваємо їх міксером до появи піни. Після цього отриману суміш виливаємо тонкою цівкою в каструлю і варимо ще 3 хвилини. У готові щи кидаємо нарізаний щавель, кип'ятимо їх, а потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо страві настоятися. Розливаємо страву по тарілках і подаємо до столу зі сметанкою.
Зелений борщ зі щавлем та перепелиними яйцями в мультиварці
Інгредієнти: курка свіжа – 05 шт.; свіжий щавель – 200 г; картопля – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; яйце перепелине – 3 шт.; свіжа зелень – за смаком; спеції; сметана для подачі. Приготування Курку добре промиваємо, нарізаємо невеликими шматками, а овочі обробляємо і подрібнюємо. Тепер викладаємо в чашу мультиварки всі підготовлені інгредієнти, додаємо за смаком сіль і будь-які ароматні спеції на ваш смак. Вміст
заливаємо фільтрованою водою, закриваємо кришку приладу і залишаємо варитися, вибравши режим «Гасіння», 15 години. Якщо ваша мультиварка має програму «Суп», то краще скористайтеся нею. Не втрачаючи часу дарма, готуємо щавель: обполіскуємо його, струшуємо, видаляємо всі черешки і нарізаємо разом з іншою зеленню. Перепелині яйця відварюємо в ковшичке, остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Хвилин за 15 до готовності страви, відкриваємо кришку приладу, кидаємо всю зелень довариваем до звукового сигналу. Ароматні зелені щи розливаємо по тарілках, приправляємо охолодженої сметаною і кожну порцію прикрашаємо звареними круто перепелиними яйцями.