Будь-яка жінка бажає мати стрункою фігурою, здоровим кольором шкіри, пишним волоссям. Всього цього можна досягти, використовуючи в їжу продукти з широким комплексом вітамінів, мінеральних солей і володіють мізерним кількістю калорій. Одним з таких продуктів є селеру. Він сприяє очищенню організму від канцерогенів, вимиваючи їх з організму за допомогою свого соку, що гальмує старіння шкіри. На його перетравлення людині необхідно набагато більше калорій, що тягне за собою зниження ваги.
Варка селери є кращим способом зберегти його безцінні властивості, а додавання дієтичного м'яса курки зробить блюдо неповторним на смак. Ми пропонуємо вам цікаві варіанти рецептів приготування супу з селерою і куркою.
Суп-пюре з селерою і куркою
Інгредієнти:
куряча грудка – 2 шт.; цибуля ріпчаста – 2 шт.; морква – 1 шт.; картопля – 1 шт.; кабачок – 1 шт.; селера – 2 стебла; вершки (10% жирності) – 05 л; сіль – за смаком; перець – за смаком; зелень – по смаку. Приготування Помиті і очищені овочі ріжемо кубиками, а стебло селери на тонкі кільця. На розігріту сковороду додаємо рослинне масло і викладаємо порізані овочі. Постійно помішуючи тушкуємо овочі на середньому вогні хвилин 20-25. Одночасно в 2-х літрах води варимо курку до готовності. Дістаємо зварену курячу грудку і розрізаємо на невеликі шматочки. Потім разом з овочами повертаємо курку в каструлю і блендером подрібнюють до стану пюре. Додаємо вершки, сіль і перець за смаком і прогріваємо страву на плиті п'ять хвилин.
Подаємо Суп з подрібненою зеленню.
Суп з капустою, коренем селери і куркою
Інгредієнти: капуста білокачанна – 200 г; корінь селери – 150 г; філе курки – 400 г; картопля – 4 бульби; перець солодкий болгарський – 75 г; морква – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; базилік сушений – 10 г; материнка сушена (орегано) – 60 гр.; сіль – за смаком; лимон – 1 шт. Приготування Очищаємо помитий корінь селери і перетираємо через крупну тертку. Щоб селера не потемнів, заливаємо його водою з лимонним соком. Відварене до готовності куряче філе крупно нарізаємо. Моркву, цибулю і картоплю чистимо і ріжемо
кубиками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо невеликою соломкою. У киплячий курячий бульйон або воду (якщо хочете зменшити калорійність супу) закладаємо інгредієнти в наступній послідовності: картопля, перець і моркву, через 5 хвилин курку, селеру і цибулю. Після закипання супу додаємо базилік, орегано і сіль. Капусту, попередньо почистивши і порізавши тонкою соломкою, відправляємо в каструлю через 5 хвилин після трав. Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі. Знімаємо суп з вогню і наполягаємо близько півгодини.
Аналогічно суп з куркою можна зварити і селери стеблового.