Вернуться назад Распечатать

Пісні щі з свіжої капусти

Пісні щі з свіжої капусти
Не дивлячись на те, що ми все більше відкриваємося різноманітних експериментів з їжею, іноді буває приємно згадати прості і знайомі з дитинства смаки, на зразок того, який був у бабусиних супів. Вдаритися в ностальгічні спогади допоможе трійка таких рецептів пісних щей на основі зі свіжої капусти.

Пісні щі з свіжої капусти з грибами


Інгредієнти:

  • гриби (печериці, білі) - 350 г;

  • капуста нашаткована - 3-4 ст.;

  • томатне пюре - 35 г;

  • часниковий зубок;

  • сік з квашеної капусти - 370 мл;

  • фіолетовий цибуля - 1 шт.;

  • грибний бульйон - 1 л;

  • лист лавра;

  • насіння фенхелю, пажитника, селери - по щіпці.


  • Приготування
    Пасеруємо цибулю з часником на розігрітому маслі. Як тільки зажарка пустить аромат, доповнюємо її шматочками нарізаних грибів, нашаткованої капустою і кубиками картоплі. Заливаємо овочі розведеної в соку з квашеної капусти томатною пастою і бульйоном. Кладемо лист лавра зі спеціями, а після закипання жар зменшуємо і варимо смачні пісні щі з свіжої капусти ще півгодини.

    Як варити прості пісні щі з свіжої капусти?


    Інгредієнти:

  • велика морква - 1 шт.;

  • бульби картоплі - 150 г;

  • мелені насіння кмину та коріандру - по щіпці;

  • ріпчаста цибуля - 120 г;

  • білокачанна капуста - 350 г;

  • столовий оцет.


  • Приготування
    Пасеруємо класичну супову основу з подрібненої цибулі і тертої моркви. До овочів додаємо розтерті в ступі насіння кмину та коріандру, а потім перекладаємо зажарку в глибоку посуд разом з нашаткованим листям капусти і кубиками картоплі. Заливаємо інгредієнти водою або бульйоном (близько 800 мл) і варимо пісні щі з свіжої капусти ще півгодини після закипання рідини. Заправляємо суп оцтом за смаком і даємо настоятися 10 хвилин.
    У випадку, якщо необхідно приготувати пісні щі з свіжої капусти в мультиварці, спершу обсмажте овочі з використанням режиму «Випічка», а після додавання води перейдіть на «Варіння» на півгодини.
    Пісні щі з свіжої капусти

    Пісні щі з свіжої капусти з квасолею і томатами


    Інгредієнти:

  • качан молодої капусти;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • томати - 450 г;

  • ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.;

  • овочевий бульйон або вода - 12 л;

  • морква - 3 шт.;

  • консервована квасоля - 400 р.


  • Приготування
    Спассеровав кружечки моркви, розтертий в пасту часник і нарізану цибулю, кладемо до них нашатковану капусту з томатами і покриваємо овочі бульйоном. Варимо борщ до розм'якшення капустяного листя, а у фіналі додаємо відварену або консервовану квасолю.