Не дивлячись на те, що ми все більше відкриваємося різноманітних експериментів з їжею, іноді буває приємно згадати прості і знайомі з дитинства смаки, на зразок того, який був у бабусиних супів. Вдаритися в ностальгічні спогади допоможе трійка таких рецептів пісних щей на основі зі свіжої капусти.
Пісні щі з свіжої капусти з грибами
Інгредієнти: гриби (печериці, білі) - 350 г; капуста нашаткована - 3-4 ст.; томатне пюре - 35 г; часниковий зубок; сік з квашеної капусти - 370 мл; фіолетовий цибуля - 1 шт.; грибний бульйон - 1 л; лист лавра; насіння фенхелю, пажитника, селери - по щіпці. Приготування Пасеруємо цибулю з часником на розігрітому маслі. Як тільки зажарка пустить аромат, доповнюємо її шматочками нарізаних грибів, нашаткованої капустою і кубиками картоплі. Заливаємо овочі розведеної в соку з квашеної капусти томатною пастою і бульйоном. Кладемо лист лавра зі спеціями, а після закипання жар зменшуємо і варимо смачні пісні щі з свіжої капусти ще півгодини.
Як варити прості пісні щі з свіжої капусти?
Інгредієнти: велика морква - 1 шт.; бульби картоплі - 150 г; мелені насіння кмину та коріандру - по щіпці; ріпчаста цибуля - 120 г; білокачанна капуста - 350 г; столовий оцет. Приготування Пасеруємо класичну супову основу з подрібненої цибулі і тертої моркви. До овочів додаємо розтерті в ступі насіння кмину та коріандру, а потім перекладаємо зажарку в глибоку посуд разом з нашаткованим листям капусти і кубиками картоплі. Заливаємо інгредієнти водою або бульйоном (близько 800 мл) і варимо пісні щі з свіжої капусти ще півгодини після закипання рідини. Заправляємо суп оцтом за смаком і даємо настоятися 10 хвилин.
У випадку, якщо необхідно приготувати пісні щі з свіжої капусти в мультиварці, спершу обсмажте овочі з використанням режиму «Випічка», а після додавання води перейдіть на «Варіння» на півгодини.
Пісні щі з свіжої капусти з квасолею і томатами
Інгредієнти: качан молодої капусти; часникові зубки - 4 шт.; томати - 450 г; ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.; овочевий бульйон або вода - 12 л; морква - 3 шт.; консервована квасоля - 400 р. Приготування Спассеровав кружечки моркви, розтертий в пасту часник і нарізану цибулю, кладемо до них нашатковану капусту з томатами і покриваємо овочі бульйоном. Варимо борщ до розм'якшення капустяного листя, а у фіналі додаємо відварену або консервовану квасолю.