Краса справжніх російських щей криється в легкої кислуватості, яку надає бульйону квашена капуста, а також в приголомшливому ароматі, можливе після томління страви в печі. На жаль, готувати борщ на дровах в наш час може дозволити собі далеко не кожен, а ось варіння в сучасній печі – мультиварці – нині доступна багатьом. Саме про те, як приготувати щі з квашеної капусти в мультиварці, ми і хочемо розповісти в рецепті далі.
Щі з квашеної капусти з куркою в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 30 мл; курячі гомілки - 750 г; ріпчаста цибуля - 120 г; часник - 3 зубки; морква - 350 г; квашена капуста - 2 ст.; листочки лавра - 2 шт. Приготування Якщо у вас вже є готовий курячий бульйон , то використовуйте в рецепті його, в іншому випадку, бульйон можна замінити простою водою – за час варіння кура віддасть достатньо свого смаку.
Увімкніть пристрій в режим «Випічка» і залиште прогріватися. Самі, тим часом, наріжте цибулю кубиками або півкільцями, подрібніть моркву і часник пропустіть через прес. Влийте в чашу масло і дайте йому розігрітися. Альтернативою рослинного жиру може виступити шматочок свинячого сала. Спасеруйте овочі, додайте до них куру і дайте підрум'янитися. Покладіть готовим до інгредієнтів капусту і лаврові листочки, залийте все водою і накрийте. Переключіть пристрій на «Гасіння» і виставте час – 15 години. Щі з квашеної капусти в мультиварці будуть готові після звукового сигналу, залишиться лише зняти курячу м'якоть з кістки.
Пісні щі з свіжої та квашеної капусти в мультиварці
Пісне страву також може бути наповнене смаком і ароматом завдяки коріння і овочів. Беремося довести це в наступному рецепті.
Інгредієнти: картопляні бульби - 4 шт.; капуста свіжа - 250 г; корінь селери - 70 г; сушені білі гриби - 35 г; ріпчаста цибуля - 200 г; капуста квашена - 250 г; коріння петрушки - пучок; морква - 200 р. Приготування Розігрів трохи олії в режимі «Випічка», покладіть в чашу нарізані овочі: свіжу капусту, цибулю, селеру і моркву, залиште їх потомитися хвилин 15. Очищені картопляні бульби наріжте кубиками, перекладіть їх у чашу разом з порцією квашеної капусти, вымоченными білими грибами і корінням петрушки, останні зв'язати в пучок. Залийте овочі водою до мітки і перейдіть на «Суп» або «Гасіння», в залежності від марки пристрою. Через півтори години кислі щі з квашеної капусти можна буде пробувати, не забувши попередньо витягти пучок коренів петрушки.