Якщо повсякденні гарячі страви вам вже трохи набридли, то прийшло саме час приготувати крем-суп з цвітної капусти, а як це зробити зараз ми вам підкажемо. Таке блюдо чудово підійде для всіх тих, хто дотримується здорового раціону харчування і стежить за своєю фігурою.
Крем-суп з цвітної капусти з сиром
Інгредієнти: капуста цвітна – 05 вилка; картопля – 1 шт.; гірчиця гостра – 1 ст. ложка; лавровий лист; свіжа кінза – 05 пучка; цибулина – 1 шт.; вода – 3 ст.; масло вершкове – 10 г; сметана – 3 ст. ложки; сир – 100 г; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Цибулину і часник очищаємо і рубаємо кубиками. Цвітну капусту обробляємо, розламуємо на суцвіття і акуратно опускаємо в киплячу воду. Варимо овоч хвилин 7 а в кінці додаємо дрібку солі. У глибокому сотейнику розігріваємо вершкове і оливкове масло і пасеруємо до прозорості цибуля з часником. Потім кладемо лавровий листочок, очищену картоплю і заливаємо водою. Додаємо до овочів капусту і варимо до м'якості картоплі хвилин 10. Твердий сир шаткуємо на крупній терочке, а кінзу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Тепер виймаємо з каструлі лавровий листочок і викладаємо все в блендер. Подрібнюємо до кремоподібного стану, виливаємо пюре назад, додаємо за смаком сметанку і гірчицю, спеції і прогріваємо суп, не доводячи до кипіння. Подаємо страву зі свіжими грінками, посипавши тертим сиром і рубаною кінзою.
Крем-суп з цвітної капусти з куркою
Інгредієнти: капуста цвітна – 800 г; куряче філе – 500 г; кабачок – 600 г; пастернак – 200 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; спеції; сир – за смаком. Приготування У каструлю наливаємо воду, кладемо промите куряче філе і ставимо на вогонь. Після закипання, бульйон обережно зливаємо і заливаємо м'ясо свіжої фільтрованою водою. Варимо курку 30 хвилин, а цим часом обробляємо і подрібнюємо овочі: пастернак і часник – шматочками, цибулю – кубиками, кабачки – півкільцями, а капусту розламуємо на суцвіття. Сир шаткуємо на самій маленькій тертці. В окремому посуді варимо хвилин 10 пастернак, а потім додаємо до нього цибулю і капусту. Коли курка приготується, перелити бульйон в каструлю з овочами і викладаємо шматочки кабачків. Варимо до м'якого стану, акуратно виймаємо всі овочі, додаємо часник, шматочок вершкового масла і солимо за смаком. Подрібнюємо все блендером і при необхідності розбавляємо масу бульйоном. Додаємо в крем-суп шматочки курки, розливаємо по супницам, а зверху посипаємо сиром і зеленню.
Крем-суп з цвітної капусти з плавленим сирком
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; цвітна капуста – 400 г; сирок плавлений – 400 г; часник – 3 зубчики; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; свіжа зелень. Приготування Курку кладемо в каструльку, заливаємо фільтрованою водою і уварюємо 45 хвилин до готовності. Цим часом готуємо всі овочі: селера і моркву чистимо і нарізаємо великими шматочками. Кладемо їх разом з цілою цибулиною в бульйон, солимо і варимо близько 30 хвилин до м'якості овочів. Потім дістаємо м'ясо, а бульйон проціджують. Морква відправляємо назад в каструлю, а решту нам не потрібно. Сюди додаємо цвітну капусту і знову ставимо на вогонь. Через хвилин 20 подрібнюємо суп блендером, нагріваємо і заправляємо плавленим сирком, постійно помішуючи. В останню чергу додаємо шматочки курки і посипаємо листям петрушки.
Крем-суп з цвітної капусти з вершками
Інгредієнти: кольорова капуста – 1 кг; морква – 500 г; цибулина – 1 шт.; вершки – 500 мл; спеції. Приготування Капусту відварюємо і відливаємо трохи капустяного бульйону. Потім пасеруємо на сковорідці подрібнені цибулю і моркву, викладаємо до капусти, вливаємо вершки, приправляємо спеціями і пробиваємо все блендером. Доводимо до закипання і відразу ж знімаємо суп з плити.