А чи знаєте ви, що під назвою солянка часто ховатися не тільки гарячий суп, але і ситне друге блюдо. Найчастіше зустрічаються 3 різновиди цієї страви: м'ясна, грибна і рибна. Але якщо у вас під рукою не виявилося нічого з цих інгредієнтів, то ми розповімо вам, як приготувати солянку з капусти і сосисок. Страва виходить не менш смачним і поживним.
Рецепт солянки з капусти з сосискою
Інгредієнти: білокачанна капуста – 400 г; сосиски молочні – 6 шт.; солоний огірок – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; морква – 1 шт.; томатний соус – 4 ст. ложки; спеції; свіжа зелень. Приготування Капусту ретельно промиваємо від усіх забруднень, видаляємо зіпсовані листя і підсушуємо вилочок рушником. Потім шаткуємо овоч тонкою соломкою і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Приправляємо сіллю і перцем, перемішуємо і тушкуємо протягом 15 хвилин на середньому вогні. Чистимо цибулину, нарізаємо тонкими півкільцями, а оброблену моркву натираємо на крупній тертці. Додаємо підготовлені овочі в сковороду, ретельно все перемішуємо і обсмажуємо до рум'яного кольору. Томатний соус трохи розбавляємо фільтрованою водою і виливаємо в обжарку. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 35 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, беремо молочні сосиски, знімаємо з них упаковку і подрібнюємо невеликими кубиками. У невеликій сотейник наливаємо масло й обсмажуємо ковбасні вироби. З солоних огірків зрізаємо шкірку, кришимо кубиками й викладаємо до тушкованим овочам разом з сосисками. Все добре перемішуємо, посипаємо спеціями і готуємо хвилин 15. Прикрашаємо солянку з сосискою зі свіжої капусти подрібненою зеленню і подаємо страву в порційних тарілках зі свіжою сметаною і житнім хлібом.
Солянка з капусти з картоплею та ковбасою
Інгредієнти: свіжа капуста – 800 г; картопля – 5 шт.; сосиски – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; кетчуп – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Капусту тонко шаткуємо, підсолюємо і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко, закривши кришкою. Цим часом обробляємо цибулю, картоплю і моркву, нарізаємо маленькими скибочками і підрум'янюємо на іншій сковороді. Потім кладемо кетчуп, перемішуємо і кип'ятимо. Сосиски рубаємо невеликими шматочками, додаємо до капусти і перекладаємо пасеровані овочі. Тушкуємо страву до готовності, підлив при необхідності трохи води, на повільному вогні хвилин 10.
Солянка з капусти з сосисками в мультиварці
Інгредієнти: сосиски – 800 г; свіжа капуста – 1 кг; морква – 1 шт.; цибулина – 2 шт.; помідори стиглі – 2 шт.; паста томатна – 1 ст. ложка; бульйон – 1 ст.; часник – 2 зубчики; спеції та сушені трави – за смаком; олія рослинна. Приготування З капусти акуратно знімаємо верхні листки, промиваємо вилочок і дрібно шаткуємо ножем. Моркву чистимо і подрібнюємо на середній тертці. Цибулину обробляємо, рубаємо маленькими кубиками, а сосиски нарізаємо кружечками. У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, розігріваємо його
викладаємо ковбасу і готуємо в режимі «Смаження» 10 хвилин до рум'яного стану. Далі кладемо цибулю з морквою і пасеруємо ще близько 2 хвилин. Після цього додаємо нашатковану свіжу капусту, розмішуємо і закриваємо кришку приладу. Помідори обполіскуємо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в солянку. Кладемо томатну пасту, лавровий лист, спеції, видавлюємо часник і вливаємо бульйон. Вибираємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо рівно 15 години. Готуємо страву до звукового сигналу, а потім посипаємо рубаною зеленню, розкладаємо по тарілках і відразу ж подаємо на стіл.