Як брокколі, так і кольорова капуста – один з кращих інгредієнтів для приготування супів. Варіантів рецептів відомо безліч, головне, намагайтеся уникати обсмажування і перетравлення яких-небудь компонентів, тоді ваші супи збережуть максимум корисних речовин і вітамінів, до того ж супи-пюре – це дуже смачно.
Овочевий суп-пюре з брокколі та цвітної капусти – рецепт в італійському стилі
Інгредієнти: цвітна капуста – 250 г; брокколі – 150 г; солодкий перець – 2 шт.; картопля варений обчищений – 2 шт.; зелень (цибуля, черемша, базилік, кінза, петрушка, розмарин); томатний сік густий – 200 мл (можна замінити розведеною у воді томатною пастою); оливкова олія. Приготування Капусту (і брокколі і цвітну) не обов'язково розбирати на качанчики. Капусту цілком і солодкий перець проварюємо протягом 5 хвилин, ріжемо великими шматками і, разом з картоплею пюрируем в кухонному комбайні. Акуратно вливаємо олію, потім – томатний сік, кладемо порізану зелень. Можна злегка приправити спеціями, в тому числі, пекучим червоним перцем. Подаємо з чіабаттою .
Сирний суп-пюре з брокколі і цвітною капустою – рецепт у французькому стилі
Інгредієнти: цвітна капуста – 150-200 г; вершки – близько 1 склянки; брокколі – 100 г; сир твердий – 150 г; бульйон або несолодке біле вино; зелень (цибуля, петрушка, кінза, розмарин); спеції. Приготування Відварюємо капусту (розібравши на суцвіття) у невеликій кількості води, трохи охолоджуємо і пюрируем в блендері.
В ковшике прогріваємо вершки з додаванням тертого сиру і спецій. Вийшов соус. Змішуємо його з пюре з брокколі, додаємо трохи рідини, в якій до цього відварювали капусту.
Перед їжею присипаємо рубаною зеленню. Подаємо з крутонами.
Курячий суп з брокколі і цвітною капустою – дієтичний рецепт
Інгредієнти: біле м'ясо з курячої грудки – 300 г; брокколі – 100 г; картопля – 2 шт.; рис – 2 ст. ложки; морква – 1 шт.; цвітна капуста – 100-150 г; зелень; часник – 1 зубчик; спеції. Приготування Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо приблизно хвилин 15-20. Додаємо промитий рис, а також дрібно нарізані моркву і картоплю. Проварюємо приблизно 10 хвилин, потім закладаємо розібрану на качанчики капусту і варимо ще хвилин 5. Приправляємо часником і спеціями.
Розливаємо в порційний посуд і присипаємо зеленню.