Соус з анчоусів – ідеальне доповнення до різних страв, а особливо до рибних. Готується він досить просто і швидко, а виходить чудово смачним і ароматним. Правда, для того, щоб звичайне рибне блюдо перетворити на кулінарний шедевр, потрібно запам'ятати, що чим жирніша риба, тим кисліше і гостріше повинен бути соус. Отже, давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування соусів з анчоусів.
Соус для пасти з анчоусами
Інгредієнти: вершки нежирні – 15 ст.; анчоуси консервовані – 50 г; масло вершкове – 2 ч. ложки; спеції; часник – 2 зубчики. Приготування Вершки нагріваємо в сотейнику з товстим дном і варимо близько 5 хвилин, періодично змішуючи. Анчоуси обсушуємо за допомогою паперового рушника і дрібненько нарізаємо. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Вершкове масло нагріваємо на невеликому вогні, додаємо подрібнені анчоуси з часником і готуємо близько 1 хвилини. Після цього поступово вливаємо вершки, добре перемішуємо і знімаємо масу з вогню. Додаємо сіль з перцем за смаком і подаємо готовий соус до пасти .
Соус «Цезар» з анчоусами
Інгредієнти: філе анчоуса – 4 шт.; яєчний жовток – 2 шт.; часник – 3 зубчики; лимон – 1 шт.; спеції; сир твердий – 50 г; олія оливкова – 1 ст.; оцет бальзамічний – 2 ч. ложки; гірчиця діжонська – 1 ст. ложка. Приготування Беремо глибоку миску, кладемо в неї філе анчоусів і за допомогою задньої сторони ложки подрібнюємо їх до пастоподібного стану. Потім додаємо очищену і видавлений через прес часник, кладемо гірчицю і вичавлюємо з лимона сік. Після цього вливаємо трохи бальзамічного оцту і, використовуючи віночок, збиваємо все до отримання однорідної маси.
Далі тонкою цівкою вводимо масло і продовжуємо збивати все віночком. Оливкова масло краще вводити не всі відразу, а поступово, невеликими порціями: додали спочатку частина, збили до однорідності і т. д. до отримання потрібної консистенції. В самому кінці приправляємо соус спеціями, кладемо тертий сир, перемішуємо і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Після охолодження, заправляємо соусом салат «Цезар», перемішуємо гарненько і подам страву до столу.
Соус з анчоусами і каперсами
Інгредієнти: консервовані анчоуси – 100 г; каперси – 15 ст. ложки; масло рослинне – 60 мл; спеції; часник – 1 зубчик; цибулина – 1 шт.; томати у власному соку – 1 банка; перець чилі – 20 г; зелень кропу; маслини без кісточок – 150 р. Приготування Отже, консервовані каперси, анчоуси і нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо на рослинному маслечко. Цибулю і часник чистимо, шаткуємо і додаємо до анчоусам. Все перемішуємо, додаємо подрібнений перчик чилі, спеції, італійські трави і тушкуємо 10 хвилин на слабенькому вогні. Потім кладемо томати разом з соком, посипаємо свіжим порубаним кропом, додаємо нарізані колечками маслини і тушкуємо ще хвилинки 3-4 до готовності.
Соус з анчоусів з овочами
Інгредієнти: багет; часник – 2 зубчики; цибулю – шалот; консервовані анчоуси – 100 г; анчоусное масло; спеції; маслини – 5 шт.; редис і моркву – для подачі. Приготування Багет нарізаємо на невеликі скибочки, викладаємо на деко і запікаємо в духовці протягом 6 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів. Не втрачаючи часу дарма, чистимо часник і цибулю-шалот. Потім їх промиваємо, обсушуємо і перекладаємо в чашу блендера. Додаємо до овочів консервовані анчоуси, оливки без кісточок і петрушку.
Виливаємо анчоусное і оливкове масло і подрібнюємо все на високій швидкості до стану пасти. Отриману масу солимо, перчимо за смаком, перекладаємо соус в банку і подаємо на стіл разом з морквою, редькою і хрустким багетом.