Вернуться назад Распечатать

Соус з анчоусів

Соус з анчоусів
Соус з анчоусів – ідеальне доповнення до різних страв, а особливо до рибних. Готується він досить просто і швидко, а виходить чудово смачним і ароматним. Правда, для того, щоб звичайне рибне блюдо перетворити на кулінарний шедевр, потрібно запам'ятати, що чим жирніша риба, тим кисліше і гостріше повинен бути соус. Отже, давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування соусів з анчоусів.

Соус для пасти з анчоусами


Інгредієнти:

  • вершки нежирні – 15 ст.;

  • анчоуси консервовані – 50 г;

  • масло вершкове – 2 ч. ложки;

  • спеції;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Вершки нагріваємо в сотейнику з товстим дном і варимо близько 5 хвилин, періодично змішуючи. Анчоуси обсушуємо за допомогою паперового рушника і дрібненько нарізаємо. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Вершкове масло нагріваємо на невеликому вогні, додаємо подрібнені анчоуси з часником і готуємо близько 1 хвилини. Після цього поступово вливаємо вершки, добре перемішуємо і знімаємо масу з вогню. Додаємо сіль з перцем за смаком і подаємо готовий соус до пасти .

    Соус «Цезар» з анчоусами


    Інгредієнти:

  • філе анчоуса – 4 шт.;

  • яєчний жовток – 2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • лимон – 1 шт.;

  • спеції;

  • сир твердий – 50 г;

  • олія оливкова – 1 ст.;

  • оцет бальзамічний – 2 ч. ложки;

  • гірчиця діжонська – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Беремо глибоку миску, кладемо в неї філе анчоусів і за допомогою задньої сторони ложки подрібнюємо їх до пастоподібного стану. Потім додаємо очищену і видавлений через прес часник, кладемо гірчицю і вичавлюємо з лимона сік. Після цього вливаємо трохи бальзамічного оцту і, використовуючи віночок, збиваємо все до отримання однорідної маси.
    Далі тонкою цівкою вводимо масло і продовжуємо збивати все віночком. Оливкова масло краще вводити не всі відразу, а поступово, невеликими порціями: додали спочатку частина, збили до однорідності і т. д. до отримання потрібної консистенції. В самому кінці приправляємо соус спеціями, кладемо тертий сир, перемішуємо і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Після охолодження, заправляємо соусом салат «Цезар», перемішуємо гарненько і подам страву до столу.

    Соус з анчоусами і каперсами


    Інгредієнти:

  • консервовані анчоуси – 100 г;

  • каперси – 15 ст. ложки;

  • масло рослинне – 60 мл;

  • спеції;

  • часник – 1 зубчик;

  • цибулина – 1 шт.;

  • томати у власному соку – 1 банка;

  • перець чилі – 20 г;

  • зелень кропу;

  • маслини без кісточок – 150 р.


  • Приготування
    Отже, консервовані каперси, анчоуси і нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо на рослинному маслечко. Цибулю і часник чистимо, шаткуємо і додаємо до анчоусам. Все перемішуємо, додаємо подрібнений перчик чилі, спеції, італійські трави і тушкуємо 10 хвилин на слабенькому вогні. Потім кладемо томати разом з соком, посипаємо свіжим порубаним кропом, додаємо нарізані колечками маслини і тушкуємо ще хвилинки 3-4 до готовності.

    Соус з анчоусів з овочами


    Інгредієнти:

  • багет;

  • часник – 2 зубчики;

  • цибулю – шалот;

  • консервовані анчоуси – 100 г;

  • анчоусное масло;

  • спеції;

  • маслини – 5 шт.;

  • Соус з анчоусів

  • редис і моркву – для подачі.


  • Приготування
    Багет нарізаємо на невеликі скибочки, викладаємо на деко і запікаємо в духовці протягом 6 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів. Не втрачаючи часу дарма, чистимо часник і цибулю-шалот. Потім їх промиваємо, обсушуємо і перекладаємо в чашу блендера. Додаємо до овочів консервовані анчоуси, оливки без кісточок і петрушку.
    Виливаємо анчоусное і оливкове масло і подрібнюємо все на високій швидкості до стану пасти. Отриману масу солимо, перчимо за смаком, перекладаємо соус в банку і подаємо на стіл разом з морквою, редькою і хрустким багетом.