Багато господинь думають, що приготувати оригінальне блюдо клопітно і дорого. А ось і ні! Просто відваріть спагетті і додайте до них невелику родзинку – соус. Його основа може бути будь-яка: вершкова, томатна або сметанна. Ми розповімо вам, як приготувати соус для спагетті і зробити просте блюдо неймовірно смачним і святковим!
Рецепт соусу для спагетті з фаршем
Інгредієнти: консервовані помідори – 1 кг; цибулина – 2 шт.; фарш яловичий– 500 г; часник – 6 зубчиків; оливкова олія – 2 ст. ложки; цукор – 2 ч. ложки; спеції. Приготування У сковороду наливаємо оливкову олію, кладемо фарш і обсмажуємо його до золотистого відтінку. Далі кидаємо дрібно порізану цибулю і часник, ретельно перемішуємо і тушкуємо все разом ще хвилин 5. Після цього викладаємо розім'яті виделкою консервовані помідори без шкірки, кидаємо трохи цукру, солі та спецій за смаком. Ретельно все перемішуємо і готуємо простий соус для спагетті на слабенькому вогні хвилин 30.
Рецепт грибного соусу для спагетті
Інгредієнти: свіжі печериці – 300 р; цибулина – 1 шт.; борошно – 1 ч. ложка; жирні вершки – 05 л; олія рослинна; твердий сир – 100 г; спеції. Приготування Для приготування грибного соусу для спагетті беремо свіжі печериці, промиваємо їх, обробляємо, шаткуємо пластинками і пасеруємо на рослинній олії. Цим часом подрібнюємо цибулину, додаємо її до грибів і підрум'янюємо все разом до готовності. Далі посипаємо піджарку борошном, акуратно виливаємо вершки і швиденько все розмішуємо. Потім кладемо за смаком сіль, перчимо і тушкуємо соус з грибами для спагетті 7 хвилин, постійно помішуючи. Паралельно з цим відварюємо в каструльці макаронні вироби, а потім перекладаємо їх в овочеву масу. Все перемішуємо, прогріваємо, розкладаємо спагеті по тарілках, посипаємо тертим сиром і подаємо до столу.
Рецепт соусу з куркою для спагетті
Інгредієнти: куряче філе – 200 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; сир – за смаком; томатна паста – 2 ст. ложки; масло вершкове – 50 г; спеції. Приготування Філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а часник подрібнюємо. Тепер розігріваємо на середньому вогні сковороду, розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо цибулю і часник. Хвилин через 5 додаємо до овочів куряче м'ясо і обсмажуємо всі 3 хвилини, помішуючи. Потім кладемо томатну пасту, вливаємо півсклянки води, солимо і розмішуємо. Тушкуємо суміш хвилин 5-7 а потім викладаємо готовий соус на відварені спагетті і посипаємо зверху тертим сиром і зеленню петрушки.
Рецепт смачного сирного соусу для спагетті Інгредієнти: твердий сир – 200 г; борошно – 2 ст. ложки; масло вершкове – 200 г; молоко – 200 мл; спеції; гірчиця – за смаком. Приготування Тертий сир змішуємо з борошном і розм'якшеним вершковим маслом. Викладаємо суміш на сковорідку і розтоплюємо на повільному вогні, помішуючи, до отримання консистенції густої сметани. Потім солимо, перчимо, розводимо молоком, доводимо до кипіння і проварюємо 2 хвилини. Готовий сирний соус для спагетті знімаємо з плити, заправивши за бажанням гірчицею або часничком.
Рецепт соусу для спагетті з креветками
Інгредієнти: очищені креветки – 100 г; помідори черрі – 6 шт.; часник – 3 зубчики; вершки 33 % – 150 мл; олія оливкова – 2 ст. ложки; плавлений сирок – 2 ст. ложки; спеції. Приготування На сковороді розігріваємо оливкове масло й обсмажуємо на ньому очищений зубчик часнику. Потім викладаємо очищені креветки, заливаємо їх вершками, додаємо плавлений сир та спеції. Тушкуємо масу, постійно заважаючи до загустіння. Помідори черрі ріжемо на половинки і прогріваємо в соусі з креветками.