Пангасіус, як правило, експортують з країн Південно-Східної Азії, в яких ця рибка коштує сущі копійки. Саме тому, жирне філе пангасіуса широкодоступної і серед нашого населення. Приємна біла рибна м'якоть легко піддається смаження і запікання, не втрачаючи своєї форми.
Правда, останнім часом, в Інтернеті та ЗМІ все частіше стали з'являтися повідомлення про шкоду цієї риби для здоров'я людини через те, що азіати вирощують пангасіуса в дуже забруднених річках. Якщо ви не йдете на поводу галасу і, як і раніше, залишаєтеся вірними цій рибі, то далі ми поговоримо про те, як приготувати пангасіуса.
Як приготувати пангасіуса на сковороді?
Інгредієнти:
філе пангасіуса - 750 г; цибулю-шалот або червоний цибуля - 60 г; часниковий зубчик - 1 шт.; сметана - 70 г; зернова гірчиця - 20 р; тертий твердий сир - 13 р. Приготування Першим ділом беремося за приготування елементарно простого сметанного соусу. На сковороді пасеруємо цибулю протягом 4-6 хвилин, додаємо подрібнений зубок часнику, чекаємо ще півхвилини і заливаємо вміст сковороди сумішшю сметани і гірчиці. Пара столових ложок води або бульйону, вчасно доданих до соусу, допоможуть уберегти сметану від згортання. Як тільки соус почне активно вирувати і загусати, приправляємо його за смаком, кладемо трохи тертого сиру, перемішуємо.
Якщо ви не знаєте, як приготувати стейк або філе пангасіуса – ідеальне способу не знайти! Спершу обсмажте рибу у невеликій кількості олії до напівготовності, не забувши про приправах, а потім покладіть її дійти на повільному вогні в соусі.
Трохи зелені і пара лимонних часточок довершать блюдо найвигіднішим чином.
Пангасіус, запечена з картоплею в духовці
Інгредієнти: філе пангасіуса - 550 г; картопля - 500 г; мікс із заморожених овочів - 320 г; гриби або мікс з грибів - 120 г; томатна паста - 20 г; білий цибуля - 80 г; молоко - 240 мл; вершковий соус (див. попередній рецепт) - 300 мл Приготування Очищене від кісток і шкіри філе добре приправляємо і заливаємо молоком. Через 20 хвилин, по хвилині обсмажуємо пангасіуса з кожної сторони.
Очищену картоплю нарізаємо і обварюють його разом з овочами до напівготовності. На сковороді пасеруємо білий цибулю протягом 4-5 хвилин, кладемо часник, попередньо пропущений через прес і смажимо все ще півхвилини. Настала черга грибів. Їх ми ріжемо хаотично і смажимо з цибулею до повного випаровування вологи. Спеції за смаком обов'язкові.
З'єднуємо засмажку з овочами, викладаємо у форму для випікання, поверх розміщуємо філе і заливаємо все вершковим соусом . Філе пангасіуса в духовці готується досить швидко, 18 хвилин при 190°С буде достатньо для того, щоб риба залишилося соковитою, але пропеклась рівномірно.
Як приготувати пангасіус в клярі?
Смажений пангасіус з оболонці з хрусткого кляру може стати повноцінним стравою або закускою снек-формату, на зразок класичних англійських фіш енд чіпс, так чи інакше, розчарованим наш рецепт не залишить нікого.
Інгредієнти: філе пангасіуса - 750 г; борошно - 185 г; сушений часник - 3 г; копчена паприка - 3 г; світле пиво - 350 мл Приготування Рибне філе зачищаємо від шкіри і кісток і нарізаємо на брусочки рівної товщини. У сотейник наливанням масло і, поки воно розігрівається, готуємо кляр. Кляр для риби пангасіус в рамках нашого рецепта включає в свій склад пиво, завдяки якому, після обсмажування риби буде знаходиться в повітряній хрусткою оболонці.
Для приготування кляра насамперед необхідно змішати всі сухі інгредієнти: просіяне борошно з паприкою та часником, про сіль і перець теж не забуваємо. У суху суміш починаємо поступово вливати крижане пиво, безперервно помішуючи вміст миски. Коли тісто стане однорідним, занурюємо в нього шматочки риби, надлишків даємо стекти і смажимо пангасіуса до характерного золотистого кольору. Подавати наше блюдо з пангасіуса потрібно неодмінно з запалі з жару, у супроводі улюбленого салату і соусу.