Вернуться назад Распечатать

Пангасіус – рецепти

Пангасіус – рецепти
Пангасіус, як правило, експортують з країн Південно-Східної Азії, в яких ця рибка коштує сущі копійки. Саме тому, жирне філе пангасіуса широкодоступної і серед нашого населення. Приємна біла рибна м'якоть легко піддається смаження і запікання, не втрачаючи своєї форми.
Правда, останнім часом, в Інтернеті та ЗМІ все частіше стали з'являтися повідомлення про шкоду цієї риби для здоров'я людини через те, що азіати вирощують пангасіуса в дуже забруднених річках. Якщо ви не йдете на поводу галасу і, як і раніше, залишаєтеся вірними цій рибі, то далі ми поговоримо про те, як приготувати пангасіуса.

Як приготувати пангасіуса на сковороді?


Інгредієнти:

  • філе пангасіуса - 750 г;

  • цибулю-шалот або червоний цибуля - 60 г;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • сметана - 70 г;

  • зернова гірчиця - 20 р;

  • тертий твердий сир - 13 р.


  • Приготування
    Першим ділом беремося за приготування елементарно простого сметанного соусу. На сковороді пасеруємо цибулю протягом 4-6 хвилин, додаємо подрібнений зубок часнику, чекаємо ще півхвилини і заливаємо вміст сковороди сумішшю сметани і гірчиці. Пара столових ложок води або бульйону, вчасно доданих до соусу, допоможуть уберегти сметану від згортання. Як тільки соус почне активно вирувати і загусати, приправляємо його за смаком, кладемо трохи тертого сиру, перемішуємо.
    Якщо ви не знаєте, як приготувати стейк або філе пангасіуса – ідеальне способу не знайти! Спершу обсмажте рибу у невеликій кількості олії до напівготовності, не забувши про приправах, а потім покладіть її дійти на повільному вогні в соусі.
    Трохи зелені і пара лимонних часточок довершать блюдо найвигіднішим чином.

    Пангасіус, запечена з картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • філе пангасіуса - 550 г;

  • картопля - 500 г;

  • мікс із заморожених овочів - 320 г;

  • гриби або мікс з грибів - 120 г;

  • томатна паста - 20 г;

  • білий цибуля - 80 г;

  • молоко - 240 мл;

  • вершковий соус (див. попередній рецепт) - 300 мл


  • Приготування
    Очищене від кісток і шкіри філе добре приправляємо і заливаємо молоком. Через 20 хвилин, по хвилині обсмажуємо пангасіуса з кожної сторони.
    Очищену картоплю нарізаємо і обварюють його разом з овочами до напівготовності. На сковороді пасеруємо білий цибулю протягом 4-5 хвилин, кладемо часник, попередньо пропущений через прес і смажимо все ще півхвилини. Настала черга грибів. Їх ми ріжемо хаотично і смажимо з цибулею до повного випаровування вологи. Спеції за смаком обов'язкові.
    З'єднуємо засмажку з овочами, викладаємо у форму для випікання, поверх розміщуємо філе і заливаємо все вершковим соусом . Філе пангасіуса в духовці готується досить швидко, 18 хвилин при 190°С буде достатньо для того, щоб риба залишилося соковитою, але пропеклась рівномірно.

    Як приготувати пангасіус в клярі?


    Смажений пангасіус з оболонці з хрусткого кляру може стати повноцінним стравою або закускою снек-формату, на зразок класичних англійських фіш енд чіпс, так чи інакше, розчарованим наш рецепт не залишить нікого.
    Інгредієнти:

  • філе пангасіуса - 750 г;

  • борошно - 185 г;

  • сушений часник - 3 г;

  • копчена паприка - 3 г;

  • світле пиво - 350 мл


  • Приготування
    Пангасіус – рецепти

    Рибне філе зачищаємо від шкіри і кісток і нарізаємо на брусочки рівної товщини. У сотейник наливанням масло і, поки воно розігрівається, готуємо кляр. Кляр для риби пангасіус в рамках нашого рецепта включає в свій склад пиво, завдяки якому, після обсмажування риби буде знаходиться в повітряній хрусткою оболонці.
    Для приготування кляра насамперед необхідно змішати всі сухі інгредієнти: просіяне борошно з паприкою та часником, про сіль і перець теж не забуваємо. У суху суміш починаємо поступово вливати крижане пиво, безперервно помішуючи вміст миски. Коли тісто стане однорідним, занурюємо в нього шматочки риби, надлишків даємо стекти і смажимо пангасіуса до характерного золотистого кольору. Подавати наше блюдо з пангасіуса потрібно неодмінно з запалі з жару, у супроводі улюбленого салату і соусу.