Вернуться назад Распечатать

Креветки у вершковому соусі

Креветки у вершковому соусі
Поєднання вершків і морепродуктів – ідеальний приклад того, наскільки добре можуть доповнювати один смак одного два абсолютно протилежних продукту. Ніжний соус з вершками і креветками, в своєму класичному виконанні, є незмінним супутником пасти, втім, і багато інших страви середземноморської кухні складуть йому чудову компанію.

Тигрові креветки у вершковому соусі – рецепт


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 15 г;

  • оливкова олія - 20 мл;

  • шалот - 50 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • борошно - 30 г;

  • сидр - 310 мл;

  • вершки - 350 мл;

  • гілочка чебрецю;

  • тигрові креветки - 500 г;

  • естрагон - 3 г;

  • зелень свіжої петрушки;

  • лимонний сік - 5 мл


  • Приготування
    Підігріваємо мікс з двох видів олії. Роздавлений зубчик часнику смажимо близько півхвилини, дістаємо його, а в часникове масло додаємо шалот з чебрецем і готуємо їх пару хвилин. Посипаємо цибулю борошном, перемішуємо і заливаємо сидром. Чекаємо на 30 секунд, щоб рідина завирувало, а потім вливаємо вершки, додаємо спеції і варимо соус ще пару-трійку хвилин. Після закінчення часу, додаємо очищених креветок і чекаємо ще хвилини 3. У фіналі засипаємо естрагон і зелень петрушки з лимонним соком.
    Загустілий соус з'єднуємо з пастою і подаємо.

    Смажені креветки у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • креветки - 750 г;

  • майонез - 120 г;

  • вершки - 30 мл;

  • часникове масло - 3 ст. ложки;

  • зернова гірчиця - 20 р;

  • соус вустер - 10 мл;

  • лимонний сік;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Очищених креветок обсмажуємо на столовій ложці часникового масла рівно до тих пір, поки вони не придбають рожеве забарвлення. Готові креветки поливаємо соком лимона, посипаємо зеленню петрушки, перемішуємо і викладаємо на тарілку.
    З'єднуємо майонез з гірчицею, що залишилися часниковим маслом і вершками. Поливаємо соусом ракоподібних і серверуем.

    Креветки у вершково-томатному соусі


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 20 мл;

  • шалот - 70 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • томати у власному соку - 300 г

  • жирні вершки - 1 ст.;

  • креветки - 450 г;

  • сир фета - 60 р.


  • Приготування
    Доводимо температуру духовки до 218°С. На добре підігрітому маслі пасеруємо цибулю з часником близько 3 хвилин, після додавання томатів і чекаємо хвилин 5-7. Коли томатний соус закипить, а самі плоди почнуть розпадатися, вливаємо в сковороду вершки і чекаємо, поки соус злегка загусне. Змішуємо соус з очищеними креветками, фетою і зеленню, викладаємо у форму і ставимо в духовку. Приготування креветок у вершковому соусі з томатами займе близько 10 хвилин.

    Креветки запечені в вершково-сирному соусі


    Як прекрасне доповнення до келиху білого вина, ця гаряча закуска стане хітом в будь-якій компанії і згодиться як для подачі на гучній вечірці, так і для романтичної вечері.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 40 г;

  • креветки - 300 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • сухе біле вино - 60 мл;

  • майонез домашній - 47 г;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • філадельфія - 125 г;

  • сметана жирна - 83 г;

  • тертий сир - 58 р.
  • Креветки у вершковому соусі


    Приготування
    Розігрів духовку до 180°С, змащуємо 25 см форму для випікання будь-яким рослинним маслом.
    Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і злегка обсмажуємо на ньому креветки з часником. Хвилини буде достатньо. Поливаємо креветки лимонним соком, прибираємо з вогню і з'єднуємо з крем-сиром, сметаною, петрушкою і міксом з тертих сирів. Ставимо форму з запіканкою в духовку на 11 хвилин, щоб верхівка злегка підрум'янилася, а сир розплавився, а потім негайно подаємо креветки запечені у вершковому соусі разом з крекерами або грінками.