Поєднання вершків і морепродуктів – ідеальний приклад того, наскільки добре можуть доповнювати один смак одного два абсолютно протилежних продукту. Ніжний соус з вершками і креветками, в своєму класичному виконанні, є незмінним супутником пасти, втім, і багато інших страви середземноморської кухні складуть йому чудову компанію.
Тигрові креветки у вершковому соусі – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 15 г; оливкова олія - 20 мл; шалот - 50 г; часникові зубчики - 3 шт.; борошно - 30 г; сидр - 310 мл; вершки - 350 мл; гілочка чебрецю; тигрові креветки - 500 г; естрагон - 3 г; зелень свіжої петрушки; лимонний сік - 5 мл Приготування Підігріваємо мікс з двох видів олії. Роздавлений зубчик часнику смажимо близько півхвилини, дістаємо його, а в часникове масло додаємо шалот з чебрецем і готуємо їх пару хвилин. Посипаємо цибулю борошном, перемішуємо і заливаємо сидром. Чекаємо на 30 секунд, щоб рідина завирувало, а потім вливаємо вершки, додаємо спеції і варимо соус ще пару-трійку хвилин. Після закінчення часу, додаємо очищених креветок і чекаємо ще хвилини 3. У фіналі засипаємо естрагон і зелень петрушки з лимонним соком.
Загустілий соус з'єднуємо з пастою і подаємо.
Смажені креветки у вершковому соусі
Інгредієнти: креветки - 750 г; майонез - 120 г; вершки - 30 мл; часникове масло - 3 ст. ложки; зернова гірчиця - 20 р; соус вустер - 10 мл; лимонний сік; зелень петрушки. Приготування Очищених креветок обсмажуємо на столовій ложці часникового масла рівно до тих пір, поки вони не придбають рожеве забарвлення. Готові креветки поливаємо соком лимона, посипаємо зеленню петрушки, перемішуємо і викладаємо на тарілку.
З'єднуємо майонез з гірчицею, що залишилися часниковим маслом і вершками. Поливаємо соусом ракоподібних і серверуем.
Креветки у вершково-томатному соусі
Інгредієнти: оливкова олія - 20 мл; шалот - 70 г; часникові зубчики - 2 шт.; томати у власному соку - 300 г жирні вершки - 1 ст.; креветки - 450 г; сир фета - 60 р. Приготування Доводимо температуру духовки до 218°С. На добре підігрітому маслі пасеруємо цибулю з часником близько 3 хвилин, після додавання томатів і чекаємо хвилин 5-7. Коли томатний соус закипить, а самі плоди почнуть розпадатися, вливаємо в сковороду вершки і чекаємо, поки соус злегка загусне. Змішуємо соус з очищеними креветками, фетою і зеленню, викладаємо у форму і ставимо в духовку. Приготування креветок у вершковому соусі з томатами займе близько 10 хвилин.
Креветки запечені в вершково-сирному соусі
Як прекрасне доповнення до келиху білого вина, ця гаряча закуска стане хітом в будь-якій компанії і згодиться як для подачі на гучній вечірці, так і для романтичної вечері.
Інгредієнти: вершкове масло - 40 г; креветки - 300 г; часникові зубчики - 4 шт.; сухе біле вино - 60 мл; майонез домашній - 47 г; лимонний сік - 30 мл; філадельфія - 125 г; сметана жирна - 83 г; тертий сир - 58 р. Приготування Розігрів духовку до 180°С, змащуємо 25 см форму для випікання будь-яким рослинним маслом.
Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і злегка обсмажуємо на ньому креветки з часником. Хвилини буде достатньо. Поливаємо креветки лимонним соком, прибираємо з вогню і з'єднуємо з крем-сиром, сметаною, петрушкою і міксом з тертих сирів. Ставимо форму з запіканкою в духовку на 11 хвилин, щоб верхівка злегка підрум'янилася, а сир розплавився, а потім негайно подаємо креветки запечені у вершковому соусі разом з крекерами або грінками.