Вернуться назад Распечатать

Смажені креветки з часником

Смажені креветки з часником
Креветки є найбільш поширеними і доступними морепродуктів на території нашої країни. Їх можна придбати навіть у невеликому сільському магазинчику. Рецептів приготування теж існує величезна кількість. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смажені креветки з часником.

Смажені королівські креветки з часником


Інгредієнти:

  • королівські креветки – 1 кг;

  • часник – 3 зубчики;

  • розмарин – щіпка;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Як посмажити креветки з часником? Викладаємо морепродукти в друшляк, розморожуємо і обсушуємо. У сковороду наливаємо олію, раскаливаем його, кидаємо подрібнений часничок і додаємо розмарин. Обсмажуємо хвилинки 3 а потім кладемо в ароматне масло підготовлені креветки і смажимо їх порціями до потемніння панцира. Після цього перекладаємо креветки на паперові рушники і залишаємо, щоб вони вбирали весь зайвий жир.

    Рецепт смажених креветок з часником і імбиром


    Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • креветки неочищені – 1 кг;

  • корінь імбиру – 20 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія рослинна;

  • соєвий соус.


  • Приготування
    Креветки заздалегідь розморожуємо і звільняємо від панцира. Корінь імбиру шаткуємо тоненькими кружечками, а кожен зубчик часнику обробляємо від лушпиння і розрізаємо на кілька частин. У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, вливаємо соєвий соус, викладаємо часник і обсмажуємо до появи аромату. Потім часник виймаємо і викладаємо в сковороду на 2 хвилинки імбир. Після цього додаємо креветки і смажимо їх, постійно помішуючи. Перед подачею збризкуємо страву соком лимона.

    Смажені креветки з часником у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • заморожені креветки – 800 г;

  • цибулю зелений – 100 р;

  • вершки – 200 мл;

  • часник – 20 р;

  • соєвий соус – 5 мл;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Креветки промиваємо, очищаємо і викладаємо в розпечене масло. Додаємо дрібно рубаний зелений лук і обсмажуємо на сильному вогні, поступово кидаючи пропущений через прес часник. Потім підливаємо соєвий соус і тушкуємо близько 15 хвилин до повного випаровування рідини і підрум'янення. У самому кінці додаємо вершки, прогріваємо 5 хвилин і знімаємо креветки, обсмажені з часником, з вогню.

    Креветки з часником


    Інгредієнти:

  • неочищені креветки – 1 кг;

  • соус соєвий – 3 ст. ложки;

  • часник – 1 головка;

  • апельсин – 1 шт.;

  • масло вершкове – 50 г;

  • мелена солодка паприка – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Креветки розморожуємо заздалегідь, зливаємо з них воду, просушуємо на паперовому рушнику і обробляємо їх від панцира. Часник і апельсин очищаємо і подрібнюємо невеликими шматочками. Ставимо Сковороду на плиту і розігріваємо на сильному вогні. Потім кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і вливаємо соєвий соус. Відправляємо підготовлені креветки і тушкуємо в соусі приблизно 2 хвилинки. Після цього приправляємо морепродукти паприкою, додаємо апельсин і часник. Добре все перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на вогні ще кілька хвилин. Готові креветки акуратно перекладаємо на блюдо і прикрашаємо рубаною свіжої зеленню.

    Смажені тигрові креветки з часником


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки – 1 кг;

  • помідори черрі – 200 г;

  • зелений базилік – 50 г;

  • розмарин – 25 г;
  • Смажені креветки з часником

  • чебрець – 10 г;

  • олія оливкова – 150 мл;

  • спеції;

  • часник – 50 р.


  • Приготування
    Креветки розморожуємо і обробляємо. Далі змішуємо їх в мисці з рубаним часником, половинками помідорів чері, подрібненим базиліком, листям чебрецю і розмарину. Вливаємо олію, кидаємо спеції і перець чилі. Перемішуємо і обсмажуємо морепродукти протягом 5 хвилин.