Креветки є найбільш поширеними і доступними морепродуктів на території нашої країни. Їх можна придбати навіть у невеликому сільському магазинчику. Рецептів приготування теж існує величезна кількість. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смажені креветки з часником.
Смажені королівські креветки з часником
Інгредієнти: королівські креветки – 1 кг; часник – 3 зубчики; розмарин – щіпка; олія рослинна; спеції. Приготування Як посмажити креветки з часником? Викладаємо морепродукти в друшляк, розморожуємо і обсушуємо. У сковороду наливаємо олію, раскаливаем його, кидаємо подрібнений часничок і додаємо розмарин. Обсмажуємо хвилинки 3 а потім кладемо в ароматне масло підготовлені креветки і смажимо їх порціями до потемніння панцира. Після цього перекладаємо креветки на паперові рушники і залишаємо, щоб вони вбирали весь зайвий жир.
Рецепт смажених креветок з часником і імбиром
Інгредієнти: лимон – 1 шт.; креветки неочищені – 1 кг; корінь імбиру – 20 г; часник – 3 зубчики; олія рослинна; соєвий соус. Приготування Креветки заздалегідь розморожуємо і звільняємо від панцира. Корінь імбиру шаткуємо тоненькими кружечками, а кожен зубчик часнику обробляємо від лушпиння і розрізаємо на кілька частин. У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, вливаємо соєвий соус, викладаємо часник і обсмажуємо до появи аромату. Потім часник виймаємо і викладаємо в сковороду на 2 хвилинки імбир. Після цього додаємо креветки і смажимо їх, постійно помішуючи. Перед подачею збризкуємо страву соком лимона.
Смажені креветки з часником у вершковому соусі
Інгредієнти: заморожені креветки – 800 г; цибулю зелений – 100 р; вершки – 200 мл; часник – 20 р; соєвий соус – 5 мл; олія рослинна. Приготування Креветки промиваємо, очищаємо і викладаємо в розпечене масло. Додаємо дрібно рубаний зелений лук і обсмажуємо на сильному вогні, поступово кидаючи пропущений через прес часник. Потім підливаємо соєвий соус і тушкуємо близько 15 хвилин до повного випаровування рідини і підрум'янення. У самому кінці додаємо вершки, прогріваємо 5 хвилин і знімаємо креветки, обсмажені з часником, з вогню.
Креветки з часником
Інгредієнти: неочищені креветки – 1 кг; соус соєвий – 3 ст. ложки; часник – 1 головка; апельсин – 1 шт.; масло вершкове – 50 г; мелена солодка паприка – 1 ч. ложка. Приготування Креветки розморожуємо заздалегідь, зливаємо з них воду, просушуємо на паперовому рушнику і обробляємо їх від панцира. Часник і апельсин очищаємо і подрібнюємо невеликими шматочками. Ставимо Сковороду на плиту і розігріваємо на сильному вогні. Потім кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і вливаємо соєвий соус. Відправляємо підготовлені креветки і тушкуємо в соусі приблизно 2 хвилинки. Після цього приправляємо морепродукти паприкою, додаємо апельсин і часник. Добре все перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на вогні ще кілька хвилин. Готові креветки акуратно перекладаємо на блюдо і прикрашаємо рубаною свіжої зеленню.
Смажені тигрові креветки з часником
Інгредієнти: тигрові креветки – 1 кг; помідори черрі – 200 г; зелений базилік – 50 г; розмарин – 25 г; чебрець – 10 г; олія оливкова – 150 мл; спеції; часник – 50 р. Приготування Креветки розморожуємо і обробляємо. Далі змішуємо їх в мисці з рубаним часником, половинками помідорів чері, подрібненим базиліком, листям чебрецю і розмарину. Вливаємо олію, кидаємо спеції і перець чилі. Перемішуємо і обсмажуємо морепродукти протягом 5 хвилин.