Якщо ви великий любитель морепродуктів, то креветки в вершково-часниковому соусі неодмінно стануть вашим улюбленим блюдом, яке прикрасить будь-який стіл!
Рецепт креветок у вершковому соусі
Інгредієнти: очищені креветки – 500 г; масло вершкове – 50 г; вершки – 200 мл; часник – 5 зубчиків; біле сухе вино – 50 мл Приготування У сковороді розтоплюємо шматочок масла і кидаємо в нього очищений часник. Як тільки він стане прозорим, вливаємо біле вино і коли алкоголь випарується, виливаємо вершки і трохи підсолюємо. Доводимо до кипіння, додаємо очищені креветки і тушкуємо 10 хвилин. Потім дістаємо їх з вершкової маси і уварюємо її на повільному вогні, поки вона не зменшиться наполовину. Після цього вимикаємо плиту і повертаємо креветки в соус. Зелень петрушки обполіскуємо, струшуємо, дрібно рубаємо і присипаємо блюдо.
Рецепт креветок в часниковому соусі
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; креветки – 1 кг; часник – 2 зубчики; свіжа петрушка – 15 г; спеції; вершки – 200 мл Приготування Спочатку викладаємо в сковорідку кусочок масла і розтоплюємо його. Цим часом чистимо часник, подрібнюємо його на кубики і пасеруємо до золотистого відтінку. Далі виливаємо сюди ж вершки і доводимо суміш до кипіння, помішуючи її. Як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, зменшуємо полум'я конфорки. Тепер беремо розморожені креветки, очищаємо їх, промиваємо і викидаємо на друшляк. Потім перекладаємо морепродукти в сковорідку і тушкуємо хвилин 10 перемішуючи лопаткою. Після цього акуратно дістаємо з сковорідки, обсмажені у вершковому соусі креветки, та викладаємо їх в окремий посуд, а саму масу тушкуємо на плиті ще близько 25 хвилин, щоб вона злегка загусла. По закінченні часу, повертаємо морепродукти назад в вершкову суміш, включаємо мінімальний вогонь і готуємо всі разом 2 хвилинки. Тепер посипаємо наша страва свіжої рубаною зеленню і подаємо до столу. А в якості гарніру відварюємо спагетті або довгозернистий рис.
Тигрові креветки в часниковому соусі
Інгредієнти: великі тигрові креветки – 500 г; масло вершкове – 50 г; вершки – 2 ст.; спеції; лимон – 1 шт.; сухе вино – 50 мл; часник – 6 зубчиків; свіжа петрушка – 1 пучок. Приготування Отже, креветки заздалегідь розморожуємо, потім промиваємо під краном і кидаємо в киплячу воду. Сюди ж кладемо трохи подрібненої петрушки і кілька лимонних часточок. Проварюємо морепродукти на повільному вогні 3 хвилини, а потім обережно зливаємо рідину і відкидаємо їх у друшляк. Тим часом розігріваємо сковороду і розтоплюємо в ньому вершкове масло. Часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо до готовності. Далі виливаємо в посуд вершки, вино і видавлюємо сік з решти лимона. Перемішуємо суміш ложкою, додаємо в неї морепродукти і тушкуємо близько 10 хвилин на дуже маленькому вогні. Готові креветки в часниковому соусі викладаємо на блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню.
Креветки в сметано-часниковому соусі
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; креветки – 400 г; цибулина – 1 шт.; часник – 5 зубчиків; сметана – 200 мл Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо кубиками, а часник дрібно рубаємо ножем. Креветки заздалегідь розморожуємо і очищаємо. Сковорідку добре нагріваємо і розтоплюємо на ній вершкове масло. Після цього кидаємо цибулю, часник і пасеруємо їх до м'якості, помішуючи. До золотистим овочів додаємо креветки і обсмажуємо їх 2 хвилини на сильному вогні. Потім вливаємо сметану, підсолюємо, посипаємо перцем, зменшуємо вогонь і варимо до загустіння. Ось і все, креветки, обсмажені в часниковому соусі, готові!