Вернуться назад Распечатать

Креветки в вершково-часниковому соусі

Креветки в вершково-часниковому соусі
Якщо ви великий любитель морепродуктів, то креветки в вершково-часниковому соусі неодмінно стануть вашим улюбленим блюдом, яке прикрасить будь-який стіл!

Рецепт креветок у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • очищені креветки – 500 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • вершки – 200 мл;

  • часник – 5 зубчиків;

  • біле сухе вино – 50 мл


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо шматочок масла і кидаємо в нього очищений часник. Як тільки він стане прозорим, вливаємо біле вино і коли алкоголь випарується, виливаємо вершки і трохи підсолюємо. Доводимо до кипіння, додаємо очищені креветки і тушкуємо 10 хвилин. Потім дістаємо їх з вершкової маси і уварюємо її на повільному вогні, поки вона не зменшиться наполовину. Після цього вимикаємо плиту і повертаємо креветки в соус. Зелень петрушки обполіскуємо, струшуємо, дрібно рубаємо і присипаємо блюдо.

    Рецепт креветок в часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • креветки – 1 кг;

  • часник – 2 зубчики;

  • свіжа петрушка – 15 г;

  • спеції;

  • вершки – 200 мл


  • Приготування
    Спочатку викладаємо в сковорідку кусочок масла і розтоплюємо його. Цим часом чистимо часник, подрібнюємо його на кубики і пасеруємо до золотистого відтінку. Далі виливаємо сюди ж вершки і доводимо суміш до кипіння, помішуючи її. Як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, зменшуємо полум'я конфорки. Тепер беремо розморожені креветки, очищаємо їх, промиваємо і викидаємо на друшляк. Потім перекладаємо морепродукти в сковорідку і тушкуємо хвилин 10 перемішуючи лопаткою. Після цього акуратно дістаємо з сковорідки, обсмажені у вершковому соусі креветки, та викладаємо їх в окремий посуд, а саму масу тушкуємо на плиті ще близько 25 хвилин, щоб вона злегка загусла. По закінченні часу, повертаємо морепродукти назад в вершкову суміш, включаємо мінімальний вогонь і готуємо всі разом 2 хвилинки. Тепер посипаємо наша страва свіжої рубаною зеленню і подаємо до столу. А в якості гарніру відварюємо спагетті або довгозернистий рис.

    Тигрові креветки в часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • великі тигрові креветки – 500 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • вершки – 2 ст.;

  • спеції;

  • лимон – 1 шт.;

  • сухе вино – 50 мл;

  • часник – 6 зубчиків;

  • свіжа петрушка – 1 пучок.


  • Приготування
    Отже, креветки заздалегідь розморожуємо, потім промиваємо під краном і кидаємо в киплячу воду. Сюди ж кладемо трохи подрібненої петрушки і кілька лимонних часточок. Проварюємо морепродукти на повільному вогні 3 хвилини, а потім обережно зливаємо рідину і відкидаємо їх у друшляк. Тим часом розігріваємо сковороду і розтоплюємо в ньому вершкове масло. Часник чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо до готовності. Далі виливаємо в посуд вершки, вино і видавлюємо сік з решти лимона. Перемішуємо суміш ложкою, додаємо в неї морепродукти і тушкуємо близько 10 хвилин на дуже маленькому вогні. Готові креветки в часниковому соусі викладаємо на блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню.

    Креветки в сметано-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • креветки – 400 г;

  • цибулина – 1 шт.;
  • Креветки в вершково-часниковому соусі

  • часник – 5 зубчиків;

  • сметана – 200 мл


  • Приготування
    Цибулю чистимо, шаткуємо кубиками, а часник дрібно рубаємо ножем. Креветки заздалегідь розморожуємо і очищаємо. Сковорідку добре нагріваємо і розтоплюємо на ній вершкове масло. Після цього кидаємо цибулю, часник і пасеруємо їх до м'якості, помішуючи. До золотистим овочів додаємо креветки і обсмажуємо їх 2 хвилини на сильному вогні. Потім вливаємо сметану, підсолюємо, посипаємо перцем, зменшуємо вогонь і варимо до загустіння. Ось і все, креветки, обсмажені в часниковому соусі, готові!