Риба по-польськи – популярна і улюблена багатьма рибне блюдо, яке представляє собою відварне з овочами філе, полите ароматним соусом. Воно виходить досить легким і дієтичним. Для приготування підійде будь-яка риба з білим і щільним м'ясом. Подавати краще за все з відварною картоплею або рисом. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати рибу по-польськи і порадувати всіх оригінальним і вишуканим блюдом.
Рецепт риби по-польськи
Інгредієнти: свіжа тріска – 500 г; вода фільтрована – 1 л; спеції. Для соусу:
яйце – 3 шт.; рибний бульйон – 1 ст.; масло вершкове – 50 г; спеції. Приготування Як приготувати рибу по-польськи? Беремо свіжу тріску, обробляємо від луски, потрошимо, чистимо і відрізаємо голову, хвіст і плавники. Потім розламуємо її на філе і ріжемо невеликими шматочками. У каструльку наливаємо воду, додаємо спеції і кидаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння, акуратно опускаємо рибні шматочки і варимо 15 хвилин, до повної готовності. Цим часом робимо поки соус для страви: яйця відварюємо круто, чистимо і розминаємо виделкою. Далі акуратно вливаємо в отримане пюре теплий бульйон, кладемо розтоплений шматочок масла і підсолюємо за смаком. Тепер викладаємо на тарілку відварну рибу по-польськи і поливаємо її соусом.
Рецепт приготування риби по-польськи
Інгредієнти: філе судака – 500 г; морква – 1 шт.; цибуля зелена; спеції; лимонний сік – 1 ст. ложка; цибулина – 1 шт. Для соусу:
варене яйце – 3 шт.; вершкове масло – 50 г; рибний бульйон – 5 ст. ложок. Приготування Для початку нам необхідно підготувати всі продукти: рибне філе нарізаємо великими шматочками. Моркву чистимо, подрібнюємо на крупній тертці і висипаємо на дно каструлі. Потім кладемо шматки риби, покриваємо рівним шаром шинкованої кільцями цибулі і заливаємо водою. Приправляємо будь-якими спеціями, накриваємо кришкою і варимо 10 хвилин після закипання. Для приготування соусу розтоплюємо в мікрохвильовці масло, додаємо в нього теплого бульйону і кидаємо подрібнені яйця. Тепер викладаємо на тарілку рибу, овочі, поливаємо лимонним соком, соусом і посипаємо зеленою цибулькою.
Риба по-польськи в мультиварці
Інгредієнти: риба – 1 кг; масло вершкове – за смаком; яйце – 4 шт.; лавровий лист – 2 шт.; спеції; лимон – 05 шт.; кріп – 1 пучок. Приготування Рибу чистимо, потрошимо і промиваємо. Потім акуратно відокремлюємо філе від хребта і виймаємо кістки. Нарізаємо м'ясо на шматочки, солимо, перчимо і викладаємо в чашу мультиварки. Потім підливаємо трохи води, кидаємо лавровий листочок і готуємо в режимі «Гасіння» 25 хвилин. Цим часом відварюємо круто яйця, очищаємо їх і дрібно рубаємо. Масло розтоплюємо вершкове, а зелень кропу промиваємо і дрібно нарізаємо. Далі розкладаємо шматочки філе по тарілках, посипаємо рубаним яйцем, поливаємо олією і прикрашаємо рибу по-польськи кропом.
Риба по-польськи в духовці
Інгредієнти: тріска – 1 кг; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 50 г; яйце – 2 шт.; спеції. Для соусу:
яйце – 1 шт.; молоко – 300 мл Приготування Для приготування риби по-польськи тріску потрошимо, промиваємо і відокремлюємо філе. Потім нарізаємо шматочками і викладаємо їх рівним шаром на деко. Посипаємо за смаком сіллю і спеціями. Яйця відварюємо, чистимо і дрібно рубаємо. Цибулину очистити, шаткуємо кубиками й викладаємо разом з яйцями на рибу. Для приготування соусу змішуємо подрібнене яйце з молоком і заливаємо їм тріску. Відправляємо деко в духовку, а через 15 хвилин дістаємо рибку і кладемо зверху шматочки вершкового масла. Запікаємо тріску ще півгодини і подаємо з відварною картоплею або рисом.