Вернуться назад Распечатать

Рибні котлети – рецепт

Рибні котлети – рецепт
Гідна заміна набридлим котлет з м'яса - котлети рибні. Різноманітність риби і рецептів дозволить презентувати страва з нової сторони кожний раз, а низька калорійність і велика кількість поживних елементів подбають про користь страви для вашого здоров'я.

Рецепт смачних рибних котлет з лосося


Інгредієнти:

  • філе лосося - 200 г;

  • копчений бекон - 95 г;

  • білий цибуля - 60 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сухарі для панірування.


  • Приготування
    Рецепт рибного фаршу для цих котлет не зовсім звичайний через те, що містить у своєму складі бекон, надає готовому страві легкий копчений аромат і нотку м'ясного смаку. Так чи інакше, попередньо видаливши всі кістки з рибного філе, пропускаємо його через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера разом з беконом і цибулею. Продавлюємо часник через прес, а отриману кашку також кладемо у фарш. Для того, щоб котлети тримали форму під час обжарювання, вбийте в фарш куряче яйце і ще раз ретельно все перемішайте. Не забувайте про спеції.
    Змоченими руками формуем котлетки і злегка сплющує їх з двох сторін. Обвалюємо котлети в паніровці і смажимо на повільному вогні в розігрітій з олією сковороді.

    Рибні котлети: рецепт з консерви в духовці


    Інгредієнти:

  • тунець в олії - 142 г;

  • білий цибулю - 65 г;

  • тертий імбир - 4 г;

  • часник - 4 г;

  • томат - 40 г;

  • жменя кінзи;

  • перці чилі - за смаком;

  • картопля - 80 г;

  • мелений кардамон, кориця і гвоздика - по 3 г;

  • тертий сир - 60 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна паніровка.


  • Приготування
    У цьому рецепті котлети готуються з рибних консервів, тому відкриваємо банку тунця і зливаємо з риби олія. Розігріваємо сковороду з парою столових ложок будь-якого рослинного масла і пасеруємо на ньому цибулю з пропущеним через прес часником і спеціями. Відразу після додавання часнику не забуваємо покласти тертий імбир і нарізаний чилі, щоб всі аромати змішалися. Перекладаємо засмажку до тунцу і розминаємо все виделкою або пропускаємо через м'ясорубку. Тепер настала черга овочів: дрібно нарізаний помідор і пюрированный відварна картопля ретельно з'єднуємо з рибою, слідом кладемо зелень і тертий сир. Ліпимо з суміші котлети і занурюємо їх у збите яйце, а потім обвалюємо в хлібній паніровці. Розкладаємо котлети на сковорідці покритому пергаментом, ставимо в духовку на 7 хвилин при 195°С, а потім подаємо з улюбленим соусом.

    Котлети рибні з горбуші – рецепт


    Інгредієнти:

  • консервована горбуша - 450 г;

  • куркума, мелений імбир, гострий перець - по щіпці;

  • білий цибулю - 95 г;

  • насіння коринадра - 3 г;

  • сушена кінза - 7 г;

  • хлібний м'якуш - 1 ст.;

  • горохова борошно - 15 г;

  • рибний бульйон - 210 мл


  • Приготування
    Хлібний м'якуш заливаємо рибний бульйоном і залишаємо набрякнути. Віджимаємо хліб і пропускаємо його через м'ясорубку разом з м'якоттю консервованої горбуші і білим цибулею. Присмачую суміш спеціями, травами і додаємо борошно. Якщо маса вийшла сухуватою, можна підлити ще трохи бульйону, або вбити куряче яйце.
    Далі наш простий рецепт рибних котлет передбачає їх безпосередню формовку, тому змочіть руки і приступайте до ліплення невеликих котлеток. Обсмажте в розігрітому маслі з обох сторін, або відправте в духовку хвилин на 10 при 190°С.

    Рибні котлети: рецепт з хека з креветками


    Інгредієнти:
    Рибні котлети – рецепт


  • філе хека - 250 г;

  • очищені креветки - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 45 г;

  • зелена цибуля;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • хлібна паніровка.


  • Приготування
    Рибу і креветки пропускаємо через м'ясорубку, змішуємо із зеленню, часником, борошном і яйцем. З отриманої суміші ліпимо котлети, обвалюємо їх у паніровці і смажимо у фритюрі 4-5 хвилин.