Рибний плов, звичайно, нічого спільного зі своїм м'ясним тезкою не має, але менш смачним від того теж не стає. Спробуйте повторити прості рецепти плову з рибою, про які ми поговоримо далі.
Рибний плов – рецепт
Інгредієнти: рис - 1 ст.; червоний перець (солодкий) - 90 г; білий цибулю - 90 г; часникові зубчики - 3 шт.; томат - 70 г; куркума і копчена паприка - по 3 г; рибний бульйон - 2 ст.; сьомга - 580 г; зелений горошок - 100 г; зелень. Приготування У жаровні пасеруємо дрібно нарізаний білий цибулю протягом 4 хвилин, після чого додаємо розтерті в пасту зубчики часнику і продовжуємо готування протягом хвилини. Як тільки часник пустить свій аромат, доповнюємо овочевий асортимент нарізаним солодким перцем і чекаємо ще 3 хвилини, поки він дійде до напівготовності. Додаємо до овочів промитий рис, горошок і спеції, нарізані кубиками томати і заливаємо все бульйоном.
Поки рис вариться, беремося за рибу. Очищену від шкіри і кісток сьомгу ріжемо кубиками і смажимо до напівготовності. За 5 хвилин до готовності плову додаємо рибні шматочки в рис, перемішуємо і накриваємо блюдо кришкою – плов повинен постояти без вогню ще 10 хвилин і лише потім його можна подавати, щедро посипавши зеленню.
Повторити приготування такого ж рибного плову можна і в мультиварці. Виставте режим "Рис" після того, як обсмажили разом всі овочі і саму крупу разом з бульйоном. За 15 хвилин до готовності страви в майбутній плов можна додати шматочки рибного філе.
Як приготувати рибний плов з морепродуктів?
Інгредієнти: червоний цибуля - 50 р; солодкий перець - 50 г; гострі м'ясні ковбаски - 120 г; зелений горошок - 80 г; суміш морепродуктів - 300 г; рибне філе - 300 г; по дрібці паприки і куркуми; рис - 190 р. Приготування У розігрітій сковороді смажимо кільця ковбаски чорізо разом з цибулею. Через 2 хвилини, можна додати солодкий перець, горошок і спеції, а ще через хвилину всипати рис. Рисові зерна можна залити 400 мл простої води або замінити воду овочевим, або рибним бульйоном. Як тільки рис дійде до напівготовності, його можна буде змішати з міксом морепродуктів, скибочками рибного філе і залишити ще на 10 хвилин, поки вся вода не вбереться.
Плов з риби допускає різні варіації морепродуктів, а в особливості рибної складової. В ідеалі для страви підійде будь-яка щільна риба не розвалюється в процесі гасіння, незалежно від того, червона або біла.