Вернуться назад Распечатать

Рибний плов

Рибний плов
Рибний плов, звичайно, нічого спільного зі своїм м'ясним тезкою не має, але менш смачним від того теж не стає. Спробуйте повторити прості рецепти плову з рибою, про які ми поговоримо далі.

Рибний плов – рецепт


Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • червоний перець (солодкий) - 90 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • томат - 70 г;

  • куркума і копчена паприка - по 3 г;

  • рибний бульйон - 2 ст.;

  • сьомга - 580 г;

  • зелений горошок - 100 г;

  • зелень.


  • Приготування
    У жаровні пасеруємо дрібно нарізаний білий цибулю протягом 4 хвилин, після чого додаємо розтерті в пасту зубчики часнику і продовжуємо готування протягом хвилини. Як тільки часник пустить свій аромат, доповнюємо овочевий асортимент нарізаним солодким перцем і чекаємо ще 3 хвилини, поки він дійде до напівготовності. Додаємо до овочів промитий рис, горошок і спеції, нарізані кубиками томати і заливаємо все бульйоном.
    Поки рис вариться, беремося за рибу. Очищену від шкіри і кісток сьомгу ріжемо кубиками і смажимо до напівготовності. За 5 хвилин до готовності плову додаємо рибні шматочки в рис, перемішуємо і накриваємо блюдо кришкою – плов повинен постояти без вогню ще 10 хвилин і лише потім його можна подавати, щедро посипавши зеленню.
    Повторити приготування такого ж рибного плову можна і в мультиварці. Виставте режим "Рис" після того, як обсмажили разом всі овочі і саму крупу разом з бульйоном. За 15 хвилин до готовності страви в майбутній плов можна додати шматочки рибного філе.

    Як приготувати рибний плов з морепродуктів?


    Інгредієнти:

  • червоний цибуля - 50 р;

  • солодкий перець - 50 г;

  • гострі м'ясні ковбаски - 120 г;

  • зелений горошок - 80 г;

  • суміш морепродуктів - 300 г;

  • рибне філе - 300 г;

  • по дрібці паприки і куркуми;

  • рис - 190 р.


  • Приготування
    Рибний плов

    У розігрітій сковороді смажимо кільця ковбаски чорізо разом з цибулею. Через 2 хвилини, можна додати солодкий перець, горошок і спеції, а ще через хвилину всипати рис. Рисові зерна можна залити 400 мл простої води або замінити воду овочевим, або рибним бульйоном. Як тільки рис дійде до напівготовності, його можна буде змішати з міксом морепродуктів, скибочками рибного філе і залишити ще на 10 хвилин, поки вся вода не вбереться.
    Плов з риби допускає різні варіації морепродуктів, а в особливості рибної складової. В ідеалі для страви підійде будь-яка щільна риба не розвалюється в процесі гасіння, незалежно від того, червона або біла.