Морепродукти є корисною їжею для нашого організму, тому що багаті білками і мікроелементами. Страви, приготовані з них, відрізняються вишуканістю і чудово прикрасять будь-який стіл. Ми розповімо вам, як смачно приготувати кільця кальмара в клярі.
Кільця кальмара в клярі - рецепт
Інгредієнти: кальмари – 500 г; борошно – 125 г; спеції; лимон – 05 шт.; яйце – 3 шт.; вода – 125 мл Приготування Отже, з кальмара акуратно знімаємо шкірку і витягуємо хітиновий стрижень. Після цього відварюємо 5 хвилин, а потім занурюємо в киплячу та підсолену воду на 2 хвилини. Після другої варіння дістаємо тушки, обсушуємо і нарізаємо тоненькими кільцями. Тепер переходимо до приготування кляра: яєчні білки збиваємо в міцну піну. Борошно просіваємо окремо, розбавляємо склянкою води, додаємо масло і змішуємо акуратно з білками. Після цього вичавлюємо сік з лимона і перемішуємо віночком до однорідності. У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому підготовлені кільця кальмара, попередньо вмочивши їх повністю в кляр. Смажимо до золотистого кольору, а потім викладаємо на серветку. Таким чином, готуємо всі колечка, після чого перекладаємо їх на деко і запікаємо в духовці 10 хвилин.
Смажені кальмари кільцями в клярі по-китайськи
Інгредієнти: кальмари – 500 г; крохмаль – 05 ст.; борошно – 50 р; спеції; соєвий соус – 30 мл; розпушувач – щіпка; газована вода – 1 ст.; олія рослинна. Приготування Тушки кальмара промиваємо, очищаємо від шкірки і обсушуємо на рушник. Потім нарізаємо їх рівними кільцями і заливаємо соєвим соусом. Маринуємо морепродукти хвилин 20 додавши за смаком спеції. Цим часом готуємо кляр: у мисці змішуємо борошно з крохмалем, додаємо розпушувач, поступово вливаємо холодну воду і ретельно перемішуємо. Підсолюємо тісто на смак і залишаємо настоюватися на півгодини. Після цього опускаємо морепродукти в кляр і обсмажуємо на розпечене масло. Готову закуску викладаємо на серветку, а потім подаємо до столу.
Кільця кальмара в пивному клярі
Інгредієнти: охолоджені кальмари – 300 г; борошно – 125 г; масло рослинне – 300 мл; яйце – 3 шт.; світле пиво – 125 мл; спеції. Приготування У борошно додаємо сіль і вбиваємо курячі яйця. Перемішуємо все і вливаємо поступово світле пиво. За допомогою віночка вимішуємо гладкий однорідний кляр. Кільця кальмара заливаємо на 2 хвилинки окропом, а потім нарізаємо тонкими кільцями. Занурюємо морепродукти в кляр і обсмажуємо порціями в розігрітій масло на середньому вогні з двох сторін. Подаємо страву в якості закуски з різними соусами.
Кільця кальмара в клярі в мультиварці
Інгредієнти: свіжі заморожені кальмари – 700 г; яйце – 3 шт.; темне пиво – 1 ст.; борошно – 3 ст. ложки; спеції; масло рослинне – 500 мл Приготування Отже, спочатку обробляємо кальмарів: знімаємо з них шкіру і витягуємо обережно хітинові стрижні. Потім опускаємо
морепродукти в солону киплячу воду на пару хвилин. Після цього кальмари зменшаться в розмірах і стануть пружними. Далі остуджуємо їх і нарізаємо рівними кільцями. Тепер переходимо до кляру: відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки розтираємо з борошном, розбавляємо пивом і перемішуємо до однорідності. Туди ж вводимо збиті білки і знову все перемішуємо. Підсолюємо масу за смаком і відставляємо в сторону. Мультиварку включаємо в мережу, вибираємо режим «Випічка» і натискаємо кнопку «Старт». У ємність наливаємо рослинне масло. Кільця кальмара мачає в клярі і викладіть в каструлю. Обсмажуємо страва до золотистої скоринки.