DataLife Engine > Смачні статті > Сьомга у вершковому соусі

Сьомга у вершковому соусі

Сьомга у вершковому соусі
Червона риба – продукт неймовірно смачний і у вареному, і в смаженому, і в запеченому вигляді. А ми вам зараз розповімо, як приготувати сьомгу у вершковому соусі. Виходить дуже ніжно і дуже смачно.

Рецепт сьомги у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • філе сьомги – 600 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • вершки 21%-ної жирності – 250 мл;

  • сіль, каррі, чорний перець, прованські трави.


  • Приготування
    Філе сьомги нарізаємо порційними шматочками. Якщо трапляються кісточки, видаляємо їх . Зручно це робити щипчиками або пінцетом. Складаємо рибу в миску, посипаємо сіллю, прованськими травами, каррі, чорним перцем і додаємо подрібнений часник. Сюди ж в миску вливаємо вершки і перемішуємо. Форму для запікання риби змащуємо маслом, викладаємо сьомгу з соусом і запікаємо. Оптимальна температура в даному випадку складе 190°С. А часу для приготування сьомги в вершково-часниковому соусі знадобиться – 45 хвилин.

    Філе сьомги у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • сьомга (філе) – 700 г;

  • вершки – 55 мл;

  • вода – 160 мл;

  • молоко – 60 мл;

  • кукурудзяне борошно – 1 ч. ложка;

  • зелена цибуля – 20 р;

  • кріп – 20 г;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Ріжемо філе сьомги шматочками і покласти у форму для запікання. Солимо, перчимо, додаємо лавровий листок і вливаємо воду. Накриваємо форму фольгою і відправляємо на 15 хвилин при 200°С. Після цього рідину зливаємо в каструльку, додаємо вершки, нарізану зелену цибулю і моркву і якщо потрібно, сіль і перець. В окремій мисці змішуємо кукурудзяне борошно і молоко. З'єднуємо обидві маси і уварюємо соус на малому вогні до загустіння. Подаємо запечену сьомгу у вершковому соусі до столу з гарніром з овочів.

    Сьомга в сирно-вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • філе сьомги – 250 г;

  • соняшникова рафінована олія – 10 мл;

  • запашний перець горошком – 4 шт.;

  • приправа для риби – 1/3 ч. ложки;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • соєвий соус – 30 мл;

  • сіль.


  • Для соусу:

  • вершки – 100 мл;

  • червона ікра – 20 г;

  • сир пармезан – 40 р.


  • Приготування
    Рибне філе поливаємо соєвим соусом і лимонним соком. Посипаємо спеціями, злегка перчимо й залишаємо хвилин на 15 маринуватися. Після цього філе обсмажуємо з обох сторін. Для соусу пармезан трьом на маленькій тертці. Вершки розігріваємо до пухирців, додаємо сир і, інтенсивно заважаємо до тих пір, поки він повністю не розчиниться. При цьому вогонь повинен бути мінімальним, сильного кипіння допускати не можна. Гарячий соус має рідку консистенцію. А після охолодження він загусає. Викладаємо на блюдо шматочки сьомги і поливаємо їх сирно-вершковим соусом. А зверху кладемо червону ікру.

    Шматочки сьомги в вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • риба свіжа – 700 г;

  • вершки – 200 мл;

  • борошно пшеничне – 2 ст. ложки;

  • сік лимона – 25 мл;

  • кріп – 1 пучок;

  • сіль, спеції – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку нарізаємо сьомгу порційними шматочками, посипаємо їх спеціями, сіллю і залишаємо маринуватися хвилин на 30. А самі в цей час займемося приготуванням соусу. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді до світло-золотистого кольору. Потім пересипаємо її в мисочку, а в сковороду вливаємо вершки. Трохи прогріваємо їх і всипаємо борошно. Тепер головне – гарненько розмішати все до однорідної маси. Виливаємо соус в підходящу посуд, додаємо до нього сік лимона і подрібнену зелень кропу. Знову гарненько перемішуємо. Тепер, коли сьомга промаринувалася, обсмажимо її на сковороді з невеликою кількістю масла. Потім викладаємо її на тарілки і подаємо до столу разом з соусом.

    Стейк сьомги у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • стейк сьомги – 2 шт.;

  • лимон – 1/3 шт.;

  • сіль, спеції, перець;

  • олія рослинна.


  • Для соусу:

  • цибуля ріпчаста – 130 г;

  • вершки 20%-ної жирності – 150 мл;

  • сіль;

  • ікра червона – 50 р.


  • Приготування
    Сьомга у вершковому соусі

    Спочатку приступаємо до приготування соусу. Цибулю шаткуємо маленькій соломкою і обсмажуємо до готовності, вливаємо вершки і уварюємо до середньої густоти. За смаком додаємо сіль. А після цього переміщуємо масу в блендер і перетираємо до однорідності. Стейки сьомги перчимо, солимо. Сковороду з рослинним маслом добряче розігріваємо - це обов'язкова умова, інакше скоринки не вийде. Отже, обсмажуємо стейки з одного боку, до тієї самої золотистої апетитною скоринки, потім перевертаємо, збризкуємо лимонним соком і смажимо з другої сторони. Готуються стейки з сьомги дуже швидко – близько 5 хвилин. Як тільки риба поміняє колір, стейки готові! Подаємо їх, полив вершковим соусом і прикрасивши червоною ікрою.
    [xfgiven_ingredients]
    [xfvalue_ingredients]
    [/xfgiven_ingredients]



    Вернуться назад