Як і більшість тріскових риб, минтай не тільки володіє чудовим смаком, але і підходить для приготування будь-яким способом, так як відмінно тримає форму і не пересихає. Якщо ви хоч раз губилися в різноманітності рецептів з цим нехитрим мешканцем океанів, то зверніть увагу на список далі.
Як смачно посмажити рибу минтай?
Інгредієнти: філе минтая (велике) - 2 шматка; вершкове масло - 33 г; свіжі томати - 50 г; часниковий зубчик; лимонний сік - 42 мл; цукор - 14 м; оливкова олія - 15 мл Приготування Так як минтай ми будемо обсмажувати, то перед приготуванням не потрібно знімати з нього шкіру, лише очистіть філе від кісток. Щоб м'якоть приготувалася рівномірно, беріть шматочки рівної товщини, бажано ті, що розташовуються ближче до голови.
Розтопіть вершкове масло і покладіть в нього рибу шкірою вниз. Приправте її і смажте 3 хвилини з одного боку, не ворушачи! Це необхідно, щоб одержати хрустку скоринку. Далі рибу перевертаємо, знову приправляємо і чекаємо ще 2-3 хвилини.
Паралельно на невеликій кількості оливкової олії швидко обсмажуємо роздавлений часниковий зубчик, поки він не пустить свій аромат, потім витягуємо його, а на отриманому часниковій олії смажимо дрібно нарубані томати, додавши до них цукор. Коли томати перетворяться в соус, перекладіть його на тарілку і накрийте плівкою, щоб зберігати теплим до моменту подачі.
Готуємо будь легкий овочевий гарнір, начебто відварені броколі або запеченої картоплі з морквою, зверху викладаємо рибу і соус. Подаємо наше смачне блюдо з минтая негайно, неодмінно збризнувши рибу соком лимона.
Смачний минтай з підливою в духовці
Тонке переплетення ніжного рибного філе з вираженими східними смаками – ідеальна характеристика для нижепредставленного страви. Крім оригінальної смакової палітри, варто відзначити і низьку калорійність.
Інгредієнти: філе минтая - 12 кг; куркума -2 м; сушений чилі -2 м; томатна паста - 45 г; білий цибулю - 45 г; лимонний сік - 18 мл; молоко - 83 мл. Приготування Перед тим, як смачно приготувати філе минтая, його необхідно розморозити, якщо в цьому є необхідність. Після розморожування при кімнатній температурі, рибу слід перевірити на наявність кісток і видалити їх. Шкіру також можна зняти, оскільки в процесі запікання вона не стане хрусткою, а навпаки розм'якне в соусі.
Після підготовки, минтая можна натерти сумішшю сушеної куркуми і чилі, скропити лимонним соком і залишити на 10-15 хвилин. Якщо шматки риби надто великі, то перед маринуванням розріжте їх. Викладіть рибу в керамічну або скляну форму для запікання, а після, покрийте шаром нарізаних томатів і цибулі. Змішайте томатну пасту з молоком і вилийте основу для нашого соусу на дно форми.
Розмістіть минтая в розігрітій до 220°С духовій шафі і випікайте 20 хвилин.
Смачний минтай – рецепт
Ми вже обговорили відразу два смачних страви з минтая, а тепер присвятимо увагу третій дієтичного рецептом риби з лимонно-гірчичним соусом.
Інгредієнти: діжонська гірчиця - 30 г; філе минтая - 500 г; лимонний сік - 35 мл; оливкова олія - 18 мл Приготування Перед тим, як приготувати смачний минтай, слід розігріти духовку до 185°С.
Приправляємо рибне філе з обох сторін і викладаємо на деко для запікання. Збиваємо сік лимона з гірчицею і маслом, щоб отримати однорідний соус. Заливаємо рибу отриманим соусом, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин. Тим часом духовка вже буде розігріта до необхідної температури, а отже, рибу відразу ж можна буде відправити запікатися. 15 хвилин буде достатньо для того, щоб філе повністю пропеклося. Подавати його слід з все тим же соусом, в якому вона запікалася.