Якщо ви зараз, звичайно, не проводите своє дозвілля на берегах Іспанії, Італії, Австралії та інших божественно теплих країв, то мріяти про свіжих мідіях в раковинах не доводиться. Тим, кому «пощастило» народитися в холодному кліматі надана лише цілорічна можливість ласувати замороженими молюсками з найближчого маркету. Саме їх приготування і присвячена ця стаття.
Як готувати заморожені очищені мідії?
Якщо ви не знаєте, як і скільки варити очищені заморожені мідії, то візьміть під увагу кілька базових порад, про яких і піде мова далі. Першим ділом молюсків без раковин слід гарненько сполоснути в холодній воді, щоб позбавити від залишків піску та інших забруднень. Після цієї нехитрої процедури можна приступати до приготування. Мідії варять у підсоленій киплячій воді не більше двох хвилин (залежно від розмірів), а потім відразу ж опускають в крижану воду, щоб зупинити процес готування. В кінцевому підсумку ви отримуєте відварених молюсків, яких в подальшому можна їсти самостійно, додавати в салати або використовувати в якості основи для деяких з нижченаведених рецептів.
Приготування супу з заморожених очищених мідій
Інгредієнти: цибуля порей - 400 г; картопля - 350 г; вершкове масло - 40 г; очищені мідії - 480 м; вершки - 180 мл; листя лавра - 2 шт.; сухе біле вино - 500 мл; 2 гілочки чебрецю; зелень петрушки. Приготування Промивши порей, і очистивши картоплю, нарізаємо перший тонкими кільцями, а другий – кубиками. Розігріваємо олію в сотейнику і пасеруємо на ньому цибулю 15-20 хвилин. Якщо почне підгоряти – плесніть поверх трохи білого вина. В останньому вини відварюємо мідії, самих молюсків витягаємо, а суміш вина і соку морепродуктів використовуємо для відварювання картоплі. Під час приготування останнього, влийте до бульб вершки, додайте лавр з чебрецем і дрібку меленого перцю. Як тільки картопля стане м'якою, з допомогою блендера збиваємо її з обсмаженою цибулею, додаємо мідії і подаємо з петрушкою.
Як готувати млинці з замороженими очищеними мідіями?
Інгредієнти: млинці - 12 шт.; соус бешамель - 400 мл; цибуля порей - 120 г; відварні очищені мідії - 2 ст.; сухе біле вино - 45 мл; твердий сир. Приготування Так як приготування смачних тонких млинчиків і соусу бешамель нам доводилося обговорювати неодноразово, обійдемо всі непотрібні подробиці і перейдемо відразу до приготування начинки, вона також елементарно проста, як і соус з млинцями.
Розігрів будь-яку рослинну олію, або розтопивши вершкове, пасеруємо на ньому кільця порею до м'якості та легкого карамелізації. Додаємо мідії, заливаємо вином, чекаємо пару хвилин. Загорнути начинку млинцем, млинці кладемо на деко, заливаємо соусом, посипаємо сиром і під гриль, поки не схопиться рум'яною скоринкою.
Як смажити очищені заморожені мідії?
Інгредієнти: вершкове масло - 60 г; нарізана морква - 1 ст.; нарізані стебла селери - 1 ст.; цибулю-шалот - 50 г; листя лавра - 2 шт.; темне пиво - 150 мл; мідії - 1 кг; сметана 70 г; петрушка і естрагон. Приготування Розтопивши масло в сотейнику, використовуємо його для пасерування овочів з лавровими листами. Увесь процес має зайняти не більше 5-8 хвилин, після чого можна заливати пасеровку пивом і прибирати ємність з вогню.
Тепер готуємо заморожені мідії без раковини. Для цього очищені і промиті молюсків кидаємо на сковороду до овочів і накриваємо кришкою, всі люто перемішуємо струшуючи саму посуд і залишаємо на вогні 3 хвилини. Наприкінці доповнюємо залишки рідини сметанкою і отримуємо густий вершковим соус. Подаємо з великою кількістю свіжого хліба.