Запіканка – складне блюдо, звичайно готується з різних подрібнених або навіть пюрированных продуктів і зв'язуючого компонента, в якості якого використовують яйця і/або борошно. Приготування запіканок – зручний і вигідний спосіб використання залишків продуктів.
Розповімо, як приготувати смачну рибну запіканку.
Більше всього підходить для запіканки морська або річкова риба з білим тілом (хек, тріска, пікша, минтай, щука, товстолобик та ін) Намагайтеся все ж вибирати свіжу або свіжоморожену рибу.
Для приготування рибної запіканки потрібна вогнетривка форма або мультиварка– зручний сучасний девайс. Приготування рибних запіканок в мультиварці мало чим відрізняється від приготування в духовці (в основному по часу).
Рецепт смачною запіканки з рибним філе в мультиварці
Інгредієнти: рибне філе – 300 г; яйце куряче – 3 шт.; молоко – 50 мл; борошно пшеничне або крохмаль –2-4 ст. ложки; рис зварений – 150 г; перець чорний запашний мелений, мускатний горіх ; зелень; масло вершкове . Приготування Яйця взобьем з молоком, борошном і дрібкою солі. Зручніше збивати міксером, пишніше вийде. Тісто приправимо спеціями.
Рибне філе наріжемо дрібними шматочками або більш великими скибочками. Можна, звичайно ж, рибу пропустити через м'ясорубку, краще з насадкою для крупного помелу. Зелень дрібно рубаємо. Перемішуємо рис, рибу і зелень. Можна додати трохи соєвого соусу.
Змащуємо маслом робочу чашу мультиварки. Виливаємо Половину тіста на дно. Зверху викладаємо рибу з рисом і зеленню. Заливаємо рештою тестом.
Цей рецепт можна дещо видозмінити: додати до рису з рибою цибульно-грибну пасеровку (1 цибулина + 200 р свіжих грибів). Подрібнені цибуля та гриби попередньо тушкуємо на слабкому вогні в окремій сковороді протягом 15 хвилин. Потім змішуємо з рисом, рибою і зеленню.
Вибираємо режим «Випічка», задаємо час приготування – 50-60 хвилин.
Готову запіканку можна посипати тертим сиром. Розрізаємо рибну запіканку на порції і подаємо з делікатними світлими соусами і гарячим рибним бульйоном.