Фаршировані кальмари , приготовлені в духовці – справжній делікатес для всіляких фуршетів і корпоративів! Готується така закуска досить просто, але зате вражає всіх своїм ароматом і незабутнім смаком.
Кальмари фаршировані овочами в духовці
Інгредієнти: кальмари – 4 шт.; цукіні – 1 шт.; морква – 1 шт.; сир – 70 г; часник – 2 зубчики; очищені креветки – 200 р. Для соусу:
сир – 50 г; сметана – 50 мл; вершки – 50 мл Приготування Сирі тушки добре промиваємо і очищаємо від пленочек. Цукіні і моркву обробляємо, шаткуємо соломкою, а часник подрібнюємо ножем. Всі овочі ретельно перемішуємо в миску, додаємо очищені креветки і висипаємо тертий сир. Отриманою начинкою наповнюємо тушки кальмарів і закріплюємо відкритий кінець зубочисткою. Для приготування соусу вершки змішуємо зі сметаною і сиром. Заготовки викладаємо на деко, поливаємо вершковою сумішшю і запікаємо фаршировані кальмари в сметанному соусі в духовці не більше 10 хвилин.
Кальмари фаршировані рисом, в духовці
Інгредієнти: морква – 3 шт.; кальмари – 500 г; спеції; яблуко – 2 шт.; сметана – 05 склянки; рис – 05 склянки; бульйон – 2 ст.; сік лимонний – за смаком; цибулина – 2 шт.; масло вершкове – 4 ст. ложки; яйце – 1 шт.; борошно – 2 ст. ложки. Приготування Отже, для початку давайте займемося приготуванням рису: промиваємо його і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо його на друшляк і залишаємо там остигати. Оброблену моркву дрібно шаткуємо. Яблука обполіскуємо, витираємо рушником, рубаємо кубиками і збризкуємо їх лимонним соком. Цибулю чистимо, подрібнюємо і замочуємо на 10 хвилин в теплій воді. Кальмари ретельно промиваємо, знімаємо плівку і залишаємо в цілому вигляді. Для приготування начинки викладаємо в сковороду моркву, підливаємо трохи олії і пасеруємо її 3 хвилинки. Підливаємо трохи води і тушкуємо до напівготовності. Після цього з'єднуємо морква з яблуками, підсолюємо і приправляємо приправами. Знову відправляємо масу в сковороду і тушкуємо до готовності. Фарш остуджуємо, висипаємо туди рис і розбиваємо сире куряче яйце. Все перемішуємо і відставляємо в сторону.
Тепер давайте зробимо з вами соус для страви: у маслі обсмажуємо цибулька, присипаємо його борошном і злегка підрум'янюємо на середньому вогні. Потім вливаємо трохи бульйону, кладемо сметану і доводимо суміш до закипання. Далі беремо підготовлені тушки, заповнюємо їх начинкою і закріплюємо краю зубочисткою. Перекладаємо заготовки у форму для випічки, заливаємо соусом і відправляємо в духовку на 10 хвилин, заздалегідь розігріту до 160 градусів. Подаємо страву в гарячому вигляді, присипавши зверху подрібненою зеленню.
Кальмари фаршировані рисом і грибами, в духовці
Інгредієнти: кальмари – 2 шт.; свіжі печериці – 100 г; рис – 50 г; заморожений зелений горошок – 50 г; сир – 80 г; спеції; часник – 2 зубчики. Приготування Невелику каструлю наповнюємо водою, кип'ятимо її, додаємо дрібку солі і опускаємо тушки кальмарів. Через 2 хвилинки виймаємо їх з окропу і викладаємо на тарілку, для охолодження. Рис відварюємо до повної готовності. Гриби обробляємо,
дрібненько нарізаємо і пасеруємо в невеликій кількості олії. Шматочок сиру натираємо на дрібній терочке. Тепер змішуємо в глибокій мисці відварений рис, гриби, зелений горошок і половину порції тертого сиру. Додаємо видавлений через прес зубчик часнику і все ретельно перемішуємо. Після цього кожну тушку наповнюємо начинкою, викладаємо їх в жароміцну форму і присипаємо залишками сиру. Запікаємо фаршировані кальмари в розігрітій духовці приблизно 25 хвилин. Виставляємо Температуру приблизно на 170 градусів. Готову страву подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню і свіжими овочами на ваш розсуд.