Якщо вам потрібен бюджетний і швидкий вечерю, то зупиніть свою увагу на картопляні запіканки . Пропонуємо вам рецепти тріски запеченої в духовці з картоплею в сметані.
Тріска з картоплею в сметані
Інгредієнти: тріска - 300 г; гриби - 150 г; ріпчаста цибуля - 50 г; вершки - 150 мл; сметана - 100 мл; сушена петрушка, базилік - по 1/2 ч. ложці; яєчні жовтки - 2 шт.; картопля - 2 бульби; тертий сир - 3 жмені; вершкове масло - 2 ст. ложки. Приготування Полив рибу лимонним соком і щедро приправивши, залишаємо маринуватися на 20 хвилин. А поки обсмажуємо скибочки грибів з цибулею і доводимо температуру духовки до 180 градусів.
В якості заливки для нашої запіканки виступить суміш з вершків, сметани, яєчних жовтків, сушених трав і солі. Всі перераховані інгредієнти збийте до однорідності.
Рибу обваляйте в борошні й обсмажте на вершковому маслі до зарум'янювання, але не повністю, оскільки тріска ще повинна буде відправитися в духовку.
У форму покладіть подушку з грибів і цибулі, а поверх неї – обсмажену тріску. Накрийте рибу тонкими скибочками картоплі разом із залишками цибулевої засмажки. Залийте блюдо вершковою сумішшю і посипте сиром. Тріска з картоплею в сметані буде готова через півгодини.
Філе тріски з картоплею і зі сметаною в духовці
Інгредієнти: філе тріски - 800 г; картопля - 800 г; вершкове масло - 50 г; сметана - 50 г; гірчиця - 1 ч. ложка; цибулина; пучок петрушки; хлібна крихта - 40 г; сир - 60 р. Приготування Відварюємо картоплю і пюрируем з великою кількістю вершкового масла. Пасеруємо цибулю, а окремо смажимо рибу до напівготовності. Змішуємо сметану з гірчицею і зеленню.
На дно форми кладемо цибульну пасеровку, на неї – рибу, а в якості фінального шару – картопляне пюре. Змащуємо все сметаною, посипаємо сиром і хлібної крихтою, а потім ставимо в духовку при 200 градусах. 25 хвилин і тріска в духовці зі сметаною і картоплею готова!