Вернуться назад Распечатать

Тріска, запечена в духовці з картоплею в сметані

Тріска, запечена в духовці з картоплею в сметані
Якщо вам потрібен бюджетний і швидкий вечерю, то зупиніть свою увагу на картопляні запіканки . Пропонуємо вам рецепти тріски запеченої в духовці з картоплею в сметані.

Тріска з картоплею в сметані


Інгредієнти:

  • тріска - 300 г;

  • гриби - 150 г;

  • ріпчаста цибуля - 50 г;

  • вершки - 150 мл;

  • сметана - 100 мл;

  • сушена петрушка, базилік - по 1/2 ч. ложці;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • картопля - 2 бульби;

  • тертий сир - 3 жмені;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Полив рибу лимонним соком і щедро приправивши, залишаємо маринуватися на 20 хвилин. А поки обсмажуємо скибочки грибів з цибулею і доводимо температуру духовки до 180 градусів.
    В якості заливки для нашої запіканки виступить суміш з вершків, сметани, яєчних жовтків, сушених трав і солі. Всі перераховані інгредієнти збийте до однорідності.
    Рибу обваляйте в борошні й обсмажте на вершковому маслі до зарум'янювання, але не повністю, оскільки тріска ще повинна буде відправитися в духовку.
    У форму покладіть подушку з грибів і цибулі, а поверх неї – обсмажену тріску. Накрийте рибу тонкими скибочками картоплі разом із залишками цибулевої засмажки. Залийте блюдо вершковою сумішшю і посипте сиром. Тріска з картоплею в сметані буде готова через півгодини.

    Філе тріски з картоплею і зі сметаною в духовці


    Інгредієнти:

  • філе тріски - 800 г;

  • картопля - 800 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сметана - 50 г;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • цибулина;

  • пучок петрушки;

  • хлібна крихта - 40 г;
  • Тріска, запечена в духовці з картоплею в сметані

  • сир - 60 р.


  • Приготування
    Відварюємо картоплю і пюрируем з великою кількістю вершкового масла. Пасеруємо цибулю, а окремо смажимо рибу до напівготовності. Змішуємо сметану з гірчицею і зеленню.
    На дно форми кладемо цибульну пасеровку, на неї – рибу, а в якості фінального шару – картопляне пюре. Змащуємо все сметаною, посипаємо сиром і хлібної крихтою, а потім ставимо в духовку при 200 градусах. 25 хвилин і тріска в духовці зі сметаною і картоплею готова!