Печінка тріски – корисний продукт, який лікарі рекомендують їсти один раз на тиждень. У цій статті ми пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів з печінки тріски, щоб урізноманітнити ваш стіл.
Бутерброди з печінкою тріски і огірком
Інгредієнти: печінка тріски – 200 г; огірок - 1 шт.; яйце – 3 шт.; майонез; сир – 100 г; французький батон ; часник – 2 зубчики; зелень кропу. Приготування Ріжемо Батон скибочками невеликих розмірів і підсмажуємо в тостері. Яйця відварюємо, чистимо і подрібнюємо на тертці, а печінка тріски розминаємо виделкою. Огірок, так само натираємо на тертці. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо тертий сир і рубаний кріп. Заправляємо масу майонезом і перемішуємо. Шматочки батона натираємо з двох сторін часничком, викладаємо зверху начинку і подаємо до столу, присипавши зеленим луком і кропом.
Салат з печінки тріски з рисом
Інгредієнти: печінка тріски – 300 р; яйце – 3 шт.; рис варений – 200 г; цибулина – 2 шт.; майонез; спеції. Приготування Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо хвилин на 10. Потім рідину обережно зливаємо, а цибулька промиваємо. Яйця відварюємо до готовності і подрібнюємо на тертці. Печінка тріски добре розминаємо виделкою. Після цього з'єднуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом, підсолюємо за смаком і перемішуємо.
Салат «Соняшник» з печінкою тріски
Інгредієнти: печінка тріски – 400 г; яйце – 5 шт.; картопля – 300 г; майонез – 200 мл; цибулина – 2 шт.; маслини – 100 г; спеції; чіпси; масло вершкове – 50 г. Приготування Цибулю чистимо і розрізаємо ножем на дрібні кубики. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і кидаємо туди цибулька. Пасеруємо до прозорості. Цим часом відварюємо в мундирі картоплю, підсолюємо воду. Далі його остуджуємо, чистимо, подрібнюємо на середній тертці і викладаємо на дно глибокої ємності. Зверху покриваємо тоненьким шаром майонезу і щільно притискаємо поверхню ложкою. Тепер розподіляємо обсмажену цибулю і знову промазуємо майонезом. Печінка тріски розминаємо злегка виделкою, акуратно зливаючи надлишки масла. Викладаємо рівним шаром і промазуємо майонезом. Яйця відварюємо круто, чистимо, відокремлюємо білки від жовтків і окремо трьом на маленькій тертці. Викладаємо білки, підсолюємо і трохи покриваємо майонезом, а потім висипаємо жовтки. Маслини розрізаємо навпіл і викладаємо зверху. Перед подачею на стіл доповнюємо блюдо чіпсами, формуючи пелюстки соняшника.
Салат «Мімоза» з печінкою тріски - рецепт
Інгредієнти: картопля – 3 шт.; майонез – 5 ст. ложок; яйце – 4 шт.; спеції; печінка тріски – 100 г; цибулина -1 шт.; сир – 100 г; свіжа зелень. Приготування Картопля ретельно промиваємо щіткою, поміщаємо в каструлю, наповнену водою, солимо і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо полум'я, накриваємо кришкою і варимо до готовності. Паралельно, в сусідній каструльці, готуємо яйця. Цибулю чистимо, подрібнюємо, викладаємо в миску і заливаємо окропом на 10 хвилин. Готову картоплю і яйця остуджуємо і чистимо. Печінка тріски розминаємо виделкою і зливаємо надлишки масла. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Перші натираємо разом з сиром на крупній тертці, а картопля і жовтки – на дрібній. Зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібненько рубаємо ножем. Тепер беремо красиву салатницю викладаємо першим шаром терту картоплю, потім сир і печінка тріски. Промазуємо майонезом, зверху кладемо яєчні білки з сиром і весь салат посипаємо тертими жовтками.
Яйця, фаршировані печінкою тріски
Інгредієнти: печінка тріски – 1 банка;
яйце – 5 шт.; майонез – 1 ст. ложка; спеції. Приготування Яйця відварюємо круто, чистимо і розрізаємо вздовж на 2 частини. Акуратно витягаємо жовток і розминаємо його виделкою в мисці разом з печінкою тріски. Додаємо майонез і спеції. Все ретельно перемішуємо і начиняємо отриманою сумішшю половинки білків.