Вернуться назад Распечатать

Риба в духовці з морквою і цибулею

Риба в духовці з морквою і цибулею
Риба повинна бути присутнім у раціоні будь-якої людини. Адже вона не тільки багата корисними мікроелементами, які важливі для нашого здоров'я, але і дуже смачна. Пропонуємо вам приготувати рибу в духовці з морквою і цибулею. Цю страву подають з овочевим або картопляним гарніром.

Риба з цибулею і морквою під майонезом


Інгредієнти:

  • філе морської риби – 1 кг;

  • майонез – за смаком;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • цибулина – 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • борошно.


  • Приготування
    Рибу чистимо, обробляємо, ретельно промиваємо й обсушуємо рушником. Потім обрізаємо плавники і відрізаємо хвостик і голову. Після цього тушку розрізаємо на шматочки, натираємо сіллю, спеціями і залишаємо маринуватися. А цим часом обробляємо овочі, а потім цибулю шаткуємо півкільцями, моркву рубаємо соломкою. Далі викладаємо їх на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і пасеруємо до золотистого кольору. Рибу паніруємо в борошні і щільно викладаємо на деко, попередньо змащений рослинним маслом. Тепер на рибку викладаємо піджарку і густо заливаємо її майонезом. Запікаємо страву протягом 30 хвилин при температурі 220 градусів. Готовність риби під морквою і цибулею в духовці визначаємо за рум'яної скоринки і подаємо до столу.

    Риба, запечена з морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • філе тріски – 500 г;

  • морква – 2 шт.;

  • сметана 20 % - 150 мл;

  • цибулина – 2 шт.;

  • масло вершкове – 40 г;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • сушений базилік, майоран.


  • Приготування
    Рибне філе розморожуємо в холодильнику, а потім промиваємо під струменем води і залишаємо, щоб стекла вся рідина. Овочі обробляємо і подрібнюємо: цибулю шаткуємо
    Риба в духовці з морквою і цибулею
    півкільцями, моркву рубаємо тоненькою соломкою або натираємо на крупній тертці. Сотейник або розігріваємо сковороду на помірному вогні, кладемо туди шматочок вершкового масла і повністю розтоплюємо його. Потім пасеруємо на ньому цибульку до прозорості 3 хвилини, а потім викладаємо моркву і тушкуємо все разом 15 хвилин, накривши кришкою. Після цього даємо овочевий масі трохи охолонути, змішуємо її зі сметанкою, приправляємо перцем і підсолюємо за смаком. Промазуємо прямокутну форму рослинним маслом. Філе нарізаємо квадратиками і викладаємо ними впритул один до одного дно посуду. Рівномірно посипаємо рибку сіллю і спеціями і розподіляємо сметано-овочевий засмажкою. Духовку розігріваємо і запікаємо блюдо хвилин 30.