Вернуться назад Распечатать

Фетучіні з креветками

Фетучіні з креветками
Дивовижна простота, навіяна мотивами італійської кухні, ось що являють собою рецепти фетучіні з креветками, яким ми вирішили присвятити цей матеріал. У компанії з вершковим або томатним соусом, ненав'язливими доповненнями у вигляді грибів, шпинату і велику кількість сиру, кожне з цих страв знайде місце у повсякденному меню. Однією порцією не вдасться обмежитися.

Паста фетучіні з креветками у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • вершки - 240 мл;

  • тертий пармезан - 1 ст.;

  • паста фетучіні - 250 г;

  • великі креветки - 250 р.


  • Приготування
    Одночасно з каструлею води для пасти, поставте на плиту сотейник з маслом. Коли вода закипить, щедро посоліть її і закиньте пасту, а тим часом візьміться за простій вершковий соус . Змішайте вершки з розтопленим маслом і додайте сир. Помішуючи, дочекайтеся загустіння соусу і покладіть в нього очищені хвости креветок. Ракоподібні приготуються за 3 хвилини, після чого в соус можна закладати пасту і перемішувати.

    Фетучіні з креветками в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • паста фетучіні - 300 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • креветки - 750 г;

  • печериці - 300 г;

  • томатний сік - 500 мл;

  • томатний соус - 120 мл;

  • крохмаль - 4 ч. ложки;

  • курячий бульйон - 60 мл;

  • пластівці перцю чилі - щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати фетучіні з креветками, поставте варитися саму пасту.
    Обсмажте гриби до випаровування всієї вологи, додайте часник і хвости креветок без панцира. Залийте інгредієнти сумішшю томатного соку з соусом, в курячому бульйоні розведіть крохмаль і також влийте отриманий розчин слідом. Коли соус загусне, додайте в нього щіпку чилі і змішайте з відвареної пастою. Щедра жменю сиру або листя свіжого базиліка в додаток до фетучіні з креветками та грибами не обов'язкова, але дуже бажана.

    Фетучіні з креветками і шпинатом


    Інгредієнти:

  • креветки (очищені) - 500 г;

  • помідори - 5 шт.;

  • листя шпинату - 1 ст.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • вершкове масло - 45 г;

  • оливкова олія - 15 мл;
  • Фетучіні з креветками

  • паста фетучіні - 300 г;

  • тертий пармезан - 1/2 ст.;

  • лимон - 1/4 шт.


  • Приготування
    Поставивши пасту варитися, змішуємо столову ложку вершкового масла з оливковою і використовуємо суміш для обжарювання креветок з часником. Коли хвости креветок стануть рожевими, додаємо до них шматочки томатів, бланшовані листя шпинату і масло, що залишилося. Перед тим, як подавати фетучіні з креветками, збризніть блюдо лимонним соком і посипте пармезаном.