Дивовижна простота, навіяна мотивами італійської кухні, ось що являють собою рецепти фетучіні з креветками, яким ми вирішили присвятити цей матеріал. У компанії з вершковим або томатним соусом, ненав'язливими доповненнями у вигляді грибів, шпинату і велику кількість сиру, кожне з цих страв знайде місце у повсякденному меню. Однією порцією не вдасться обмежитися.
Паста фетучіні з креветками у вершковому соусі
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; вершки - 240 мл; тертий пармезан - 1 ст.; паста фетучіні - 250 г; великі креветки - 250 р. Приготування Одночасно з каструлею води для пасти, поставте на плиту сотейник з маслом. Коли вода закипить, щедро посоліть її і закиньте пасту, а тим часом візьміться за простій вершковий соус . Змішайте вершки з розтопленим маслом і додайте сир. Помішуючи, дочекайтеся загустіння соусу і покладіть в нього очищені хвости креветок. Ракоподібні приготуються за 3 хвилини, після чого в соус можна закладати пасту і перемішувати.
Фетучіні з креветками в томатному соусі
Інгредієнти: паста фетучіні - 300 г; часникові зубки - 4 шт.; оливкова олія - 45 мл; креветки - 750 г; печериці - 300 г; томатний сік - 500 мл; томатний соус - 120 мл; крохмаль - 4 ч. ложки; курячий бульйон - 60 мл; пластівці перцю чилі - щіпка. Приготування Перед тим, як приготувати фетучіні з креветками, поставте варитися саму пасту.
Обсмажте гриби до випаровування всієї вологи, додайте часник і хвости креветок без панцира. Залийте інгредієнти сумішшю томатного соку з соусом, в курячому бульйоні розведіть крохмаль і також влийте отриманий розчин слідом. Коли соус загусне, додайте в нього щіпку чилі і змішайте з відвареної пастою. Щедра жменю сиру або листя свіжого базиліка в додаток до фетучіні з креветками та грибами не обов'язкова, але дуже бажана.
Фетучіні з креветками і шпинатом
Інгредієнти: креветки (очищені) - 500 г; помідори - 5 шт.; листя шпинату - 1 ст.; часник - 5 зубчиків; вершкове масло - 45 г; оливкова олія - 15 мл; паста фетучіні - 300 г; тертий пармезан - 1/2 ст.; лимон - 1/4 шт. Приготування Поставивши пасту варитися, змішуємо столову ложку вершкового масла з оливковою і використовуємо суміш для обжарювання креветок з часником. Коли хвости креветок стануть рожевими, додаємо до них шматочки томатів, бланшовані листя шпинату і масло, що залишилося. Перед тим, як подавати фетучіні з креветками, збризніть блюдо лимонним соком і посипте пармезаном.