Раковини італійської пасти конкильони зараз можна без проблем знайти в будь-якому великому маркеті. Величезним попитом ця різновид макаронів користується не дарма, так як готується досить просто, а фінальний результат виглядає навіть ефектніше, ніж порція будь-якої іншої дрібної пасти або горезвісної лазаньї . Про те, як і чим фарширувати макарони-черепашки читайте в цьому матеріалі.
Макарони, фаршировані м'ясним фаршем та сиром у духовці
Інгредієнти: оливкова олія - 45 мл; часникові зубки - 6-8 шт.; ріпчаста цибуля - 240 г; сушений орегано, базилік - 5 г; яловичий фарш - 540 г; томатний соус - 13 л; макарони-черепашки - 500 г; курячий бульйон - 240 мл; заморожений шпинат - 480 м; сир рікотта - 3 ст.; тертий пармезан, моцарелла - 160 г; яйце - 1 шт. Приготування На оливковій олії спасеруйте нарізану цибулю з сушеними травами і дрібно нарізаним зубками часнику. В ароматну засмажку влийте весь томатний соус, бульйон і дайте вмісту сотейника побурлить 7-8 хвилин, поки не загусне.
Окремо обсмажте фарш зі шпинатом. До м'ясної начинки додайте порцію рікотти і третину суміші тертого пармезану і моцарелли. Щоб суміш щільніше трималася в мушлях, вбийте до фаршу яйце. Наповніть м'ясом і сиром кожну з черепашок і викладіть їх в обрану форму для запікання, на дно якої покрито 2/3 соусу. Влийте третину томатного соусу поверх і доповніть блюдо залишками тертого сиру перед відправкою в розігріту до 175 градусів духовку на півгодини.
Фаршировані макарони можна приготувати і в мультиварці. Для цього спершу обсмажте фарш зі шпинатом і перекладіть їх на тарілку. В мультиварку занурте всі складові для соусу, викладіть черепашки з сирно-м'ясною начинкою і включіть «Випічку» на півгодини.
Макарони-черепашки, фаршировані м'ясним фаршем – рецепт
Інгредієнти: Для пасти, начинки:
макарони-черепашки - 500 г; рікотта - 220 г; тертий пармезан - 60 г; м'ясний фарш - 120 г; ріпчаста цибуля - 60 г; часниковий зубок; печериці - 280 м; листя шавлії - 2 шт. Для соусу:
вершкове масло - 10 г; борошно - 15 г; молоко - 360 мл; гарбузове пюре - 60 мл; йогурт - 60 мл; тертий пармазан і рікотта - 130 р. Приготування Почнемо приготування з начинки: змішайте сир зі щедрою пучкою солі. М'ясний фарш підрум'яньте на сухій сковороді, а на що залишився після смаження жиру спасеруйте дрібно нарізану цибулю і зубок часнику. До засмажки додайте гриби і шавлія, дочекайтеся повного випаровування вологи і з'єднайте грибну начинку з м'ясом.
Черепашки наполовину наповніть сирним міксом, а потім довершити обсмаженою фаршем.
Соус для фаршированих макаронів у нас буде незвичайний, адже не кожен день готуєте гарбузовий бешамель? Спасеруйте борошно на розтопленому маслі і залийте молоком, йогуртом і гарбузовим пюре. Слідом засипте сири і дайте соусу побурлить хвилин 5 поки він не стане густим. Залийте соусом черепашки і розмістіть їх в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Фаршировані макарони-черепашки з овочами і сумішшю сирів
Інгредієнти: макарони-черепашки - 20 шт.; соус марінара - 310 мл; сир - 2 ст.; тертий пармезан і чеддер - по 1 ст.; кабачок - 180 г; морква - 120 г; ріпчаста цибуля - 160 г; яйце - 1 шт.; суміш італійських трав - по 1 ч. ложці. Приготування У сковороді спасеруйте кабачок натертий з морквою і цибулею. Як тільки овочі розм'якшаться, приправте їх сухою сумішшю трав і морською сіллю. Остиглу овочеву засмажку з'єднайте з сиром і 2/3 сиру, наповніть сумішшю черепашки. На дно форми вилийте соус, зверху додайте фаршировані макарони і посипте їх залишками сирного міксу. Запікайте 25 хвилин при 185 градусах.