Вернуться назад Распечатать

Фаршировані макарони-черепашки

Фаршировані макарони-черепашки
Раковини італійської пасти конкильони зараз можна без проблем знайти в будь-якому великому маркеті. Величезним попитом ця різновид макаронів користується не дарма, так як готується досить просто, а фінальний результат виглядає навіть ефектніше, ніж порція будь-якої іншої дрібної пасти або горезвісної лазаньї . Про те, як і чим фарширувати макарони-черепашки читайте в цьому матеріалі.

Макарони, фаршировані м'ясним фаршем та сиром у духовці


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 45 мл;

  • часникові зубки - 6-8 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 240 г;

  • сушений орегано, базилік - 5 г;

  • яловичий фарш - 540 г;

  • томатний соус - 13 л;

  • макарони-черепашки - 500 г;

  • курячий бульйон - 240 мл;

  • заморожений шпинат - 480 м;

  • сир рікотта - 3 ст.;

  • тертий пармезан, моцарелла - 160 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    На оливковій олії спасеруйте нарізану цибулю з сушеними травами і дрібно нарізаним зубками часнику. В ароматну засмажку влийте весь томатний соус, бульйон і дайте вмісту сотейника побурлить 7-8 хвилин, поки не загусне.
    Окремо обсмажте фарш зі шпинатом. До м'ясної начинки додайте порцію рікотти і третину суміші тертого пармезану і моцарелли. Щоб суміш щільніше трималася в мушлях, вбийте до фаршу яйце. Наповніть м'ясом і сиром кожну з черепашок і викладіть їх в обрану форму для запікання, на дно якої покрито 2/3 соусу. Влийте третину томатного соусу поверх і доповніть блюдо залишками тертого сиру перед відправкою в розігріту до 175 градусів духовку на півгодини.
    Фаршировані макарони можна приготувати і в мультиварці. Для цього спершу обсмажте фарш зі шпинатом і перекладіть їх на тарілку. В мультиварку занурте всі складові для соусу, викладіть черепашки з сирно-м'ясною начинкою і включіть «Випічку» на півгодини.

    Макарони-черепашки, фаршировані м'ясним фаршем – рецепт


    Інгредієнти:
    Для пасти, начинки:

  • макарони-черепашки - 500 г;

  • рікотта - 220 г;

  • тертий пармезан - 60 г;

  • м'ясний фарш - 120 г;

  • ріпчаста цибуля - 60 г;

  • часниковий зубок;

  • печериці - 280 м;

  • листя шавлії - 2 шт.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 10 г;

  • борошно - 15 г;

  • молоко - 360 мл;

  • гарбузове пюре - 60 мл;

  • йогурт - 60 мл;

  • тертий пармазан і рікотта - 130 р.


  • Приготування
    Почнемо приготування з начинки: змішайте сир зі щедрою пучкою солі. М'ясний фарш підрум'яньте на сухій сковороді, а на що залишився після смаження жиру спасеруйте дрібно нарізану цибулю і зубок часнику. До засмажки додайте гриби і шавлія, дочекайтеся повного випаровування вологи і з'єднайте грибну начинку з м'ясом.
    Черепашки наполовину наповніть сирним міксом, а потім довершити обсмаженою фаршем.
    Соус для фаршированих макаронів у нас буде незвичайний, адже не кожен день готуєте гарбузовий бешамель? Спасеруйте борошно на розтопленому маслі і залийте молоком, йогуртом і гарбузовим пюре. Слідом засипте сири і дайте соусу побурлить хвилин 5 поки він не стане густим. Залийте соусом черепашки і розмістіть їх в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

    Фаршировані макарони-черепашки з овочами і сумішшю сирів


    Інгредієнти:

  • макарони-черепашки - 20 шт.;

  • соус марінара - 310 мл;

  • сир - 2 ст.;

  • тертий пармезан і чеддер - по 1 ст.;

  • кабачок - 180 г;

  • морква - 120 г;
  • Фаршировані макарони-черепашки

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • суміш італійських трав - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    У сковороді спасеруйте кабачок натертий з морквою і цибулею. Як тільки овочі розм'якшаться, приправте їх сухою сумішшю трав і морською сіллю. Остиглу овочеву засмажку з'єднайте з сиром і 2/3 сиру, наповніть сумішшю черепашки. На дно форми вилийте соус, зверху додайте фаршировані макарони і посипте їх залишками сирного міксу. Запікайте 25 хвилин при 185 градусах.