На допомогу всім тим, хто страждає від браку часу, завжди прийде простий рецепт італійських ньоккі, який у нас отримав горде назва ледачих вареників. Просте у приготуванні блюдо може стати стравою гідним звання ресторанного, а все завдяки нашим простим рецептами.
Ліниві вареники з картоплею – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 80 г; печериці - 1 кг; білий цибуля - 80 г; часникові зубчики - 2 шт.; сметана - 240 г; картопля - 500 г; борошно - 160 р. Приготування В мундирах відваріть картопляні бульби і, поки вони ще гарячі, очистіть їх і розітріть з борошном до утворення тягучого і м'якого тіста. З отриманого тіста скачайте ковбаску і наріжте їх невеликими шматочками упоперек. Ви не повірите, але готові вареники. Відваріть їх у підсоленій воді, чекаючи спливання, а тим часом зробіть простий сметанний соус з грибами.
Спасеруйте цибулю і гриби на вершковому маслі, додайте часник, коли цибуля розм'якшиться, а потім влийте сметану і додайте спеції. Змішайте свежесваренные вареники з соусом і насолоджуйтеся результатом старань.
Ліниві вареники з картоплі
Щоб відчути справжню схожість наших ледачих вареників з італійськими ньоккі, подавати перші можна на італійський манер – з вершковим соусом на основі в'ялених томатів і подрібненим свіжим базиліком.
Інгредієнти: Для вареників: картопля (бульби середнього розміру) - 4 шт.; борошно - 320 г; яйце -1 шт; яєчний жовток - 1 шт.; сушений часник - 3 р. Для соусу:
вершкове масло - 80 г; борошно - 40 г; молоко - 250 мл; тертий твердий сир - 60 г; базилік - 10 листочків; сушені томати - 40 р. Приготування Для вареників спочатку відваріть картопляні бульби до м'якості прямо в шкірці, після, очистіть їх і розітріть в пюре з хорошою пучкою солі. Коли картопляне пюре охолоне, з'єднайте його з яйцем і жовтком, а потім починайте підсипати муку, поки не побачите, як формується м'яке і не липке тісто. Відразу ж розкачайте тісто в ковбаски товщиною 2 см, а потім наріжте поперек. Відварити вареники до спливання в солоному окропі.
Соус починайте готувати з основи з спассерованной на вершковому маслі борошна. Розведіть борошняний ком молоком, додайте сир і помідори, а потім чекайте загустіння. Коли соус загусне, змішайте його з варениками і подавайте блюдо, посипавши свіжим базиліком.
Ліниві вареники з картоплі під сирним соусом – рецепт
Ви знаєте популярне американське страву під назвою "макарони з сиром"? Абсолютно вірно, це відварна паста з густим сирним соусом, яка гаряче любима всіма без винятку. Нижче ми поділимося рецептом ледачих вареників картоплею на аналогічний манер. Виходить запаморочливо смачно.
Інгредієнти: готові вареники (див. попередні рецепти) - 340 г; овочевий або курячий бульйон - 240 мл; вершкове масло - 35 г; часникові зубчики - 3 шт.; молоко - 240 мл; тверді сири терті - 210 р. Приготування Поки ви чекаєте моменту закипання води для варіння вареників, приступайте до приготування соусу. Розведіть крохмаль в бульйоні кімнатної температури так, щоб не було грудочок. Поки крохмаль остаточно розчиняється, розтопіть масло і спасеруйте на ньому часник буквально хвилину, поки не відчуєте запах. Залийте часник крохмальним розчином разом з молоком і, помішуючи, доведіть розчин до кипіння. Далі залишається лише продовжувати помішувати, поступово підсипаючи сири. Коли сир повністю розплавиться, змішайте з ним відварні ліниві вареники з картоплі і негайно приступайте до трапези, при бажанні, додавши ще трохи тертого сиру зверху.