Смажена картопля з цибулею – ароматне і дуже ситне блюдо, яке чудово підійде для повноцінного сімейного вечері. Використовуючи наші рецепти, ви навчитеся смажити картоплю правильно, і це страва стане фірмовим блюдом вашого столу.
Рецепт смаженої картоплі з цибулею
Інгредієнти: картопля – 2 кг; цибулина – 2 шт.; сало свиняче – за смаком; спеції; свіжа зелень – за смаком. Приготування Беремо шматочок свинячого сала, промиваємо під струменем холодної води і витираємо кухонним рушником. Потім нарізаємо шматочками завтовшки 5 міліметрів. Картопля очищаємо, добре промиваємо, ріжемо кожну навпіл, а потім шаткуємо скибочками і промиваємо в прохолодній воді. Цибулини очищаємо і подрібнюємо. Викладаємо сало на чавунну сковороду, ставимо її на вогонь і обсмажуємо до золотистого відтінку, а потім обережно перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин, не закриваючи сковороду кришкою. Після цього викладаємо підготовлену картоплю, накриваємо зверху кришкою і готуємо картоплю, періодично помішуючи, на повільному вогні. Через 15 хвилин додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо, підсолюємо блюдо і доводимо до готовності. Тепер перекладаємо смажену картоплю на тарілку і посипаємо рубаним свіжим кропом. Подаємо духмяне страву на стіл з овочевим салатом, солоними або маринованими грибочками, огірками та помідорами. Можете поставити до нього розділене на шматочки філе солоної оселедця .
Смажена картопля з зеленим цибулею
Інгредієнти: картопля – 500 г; цибулина – 1 шт.; спеції; зелена цибуля – 30 р; олія рослинна. Приготування Картоплю чистимо, гарненько промиваємо, нарізаємо тонкою соломкою і знову обполіскуємо холодною водою, щоб змити весь крохмаль. Потім просушуємо її рушником, обережно викладаємо на розігріту з маслом сковорідку і смажимо під кришкою на невеликому вогні. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібненько шаткуємо ножем. Як тільки картопелька почне підрум'янюватися, підсолюємо її за смаком і перчимо. При бажанні додаємо до неї лавровий листочок і інші різні спеції. В самому кінці кладемо підготовлений ріпчасту цибулю, накриваємо зверху кришкою і тушкуємо на невеликому вогні ще 5 хвилин, до повної готовності. Тепер кидаємо дрібно порізану зелену цибульку, ретельно все перемішуємо і знімаємо картоплю з вогню. За бажанням прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і подаємо з будь-яким овочевим салатом.
Смачна смажена картопля з цибулею і часником
Інгредієнти: картопля середній – 8 шт.; цибулина – 3 шт.; часник – 2 зубчики; солодка мелена паприка – 1 ч. ложка; спеції; олія оливкова без запаху – 100 мл Приготування Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими ровненькими скибочками. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями. Тепер беремо сковорідку, наливаємо в неї масло, кидаємо цибулька і пасеруємо до золотистого кольору, приблизно 3-4 хвилинки. Потім викладаємо підготовлений раніше картоплю і ретельно перемішуємо,
щоб цибуля рівномірно розподілився. Накриваємо сковорідку кришкою і смажимо на середньому вогні хвилин 10. Періодично знімаємо кришку і перемішуємо вміст, щоб нижній шар не підгорав. Залишаємо страву ще під кришкою на 5 хвилин, а потім додаємо за смаком сіль, запашний перець мелений і мелену солодку паприку. Добре перемішуємо і готуємо ще хвилин 10. Цим часом чистимо часник, промиваємо його і видавлюємо через прес. Додаємо його в картоплю, перемішуємо і обсмажуємо все разом ще 2 хвилинки. Ось і все, хрустка смажена картопля з цибулею готова! Посипаємо її рубаною зеленню і подаємо ситне страву до столу.