Після важких робочих буднів від голодування може врятувати або заздалегідь наготовленная з запасом їжа, або швидкий, але не дуже корисний снек, або простий і смачний рецепт, зразок рецепту спагеті з грибами про який і піде мова далі.
Спагеті з грибами і сиром
Інгредієнти: спагетті - 320 г; оливкова олія - 75 мл; часникові зубчики - 2 шт.; розмарин - 1 гілочка; чебрець - 5 гілочок; гриби - 250 г; тертий пармезан - 50 г; вершки - 100 мл Приготування Поки вода для пасти доходить в каструлі до кипіння, на розігрітому маслі обсмажуємо роздавлені зубчики часнику з розмарином і чебрецем пару хвилин. Витягаємо часник і трави, а на отриманому ароматній олії припускаємо нарізані гриби, чекаючи моменту, коли вся волога з них випарується. Не забувайте про приправах.
Кладемо пасту в киплячу підсолену воду і варимо, слідуючи вказівкам на упаковці.
Підігріваємо вершки і розтоплюємо в них шматочки сиру. Змішуємо пасту з обсмаженими грибами, викладаємо на тарілку і поливаємо сирним кремом.
Рецепт спагетті з куркою і грибами
Інгредієнти: бальзамічний оцет - 90 мл; оливкова олія - 45 мл; часниковий зубчик; білий цибулю - 70 г; куряче філе - 150 г; свіжа зелень петрушки; спагетті - 150 г; печериці - 250 г; тертий сир - 40 г; шніт-цибулю. Приготування Перед тим, як приготувати спагеті з грибами, готуємо куряче філе очистивши його від плівок і нарізує кубиками. Слідом за курою ріжемо цибулю з часником, а з ними і гриби. Дрібно нарізаємо зелень.
Розігрів масло в сковороді обсмажуємо на неv часник і цибулю протягом 2-3 хвилин. До засмажки додаємо птицю, половину петрушки, шніт цибуля і сіль з перцем, без них нікуди. Через 5 хвилин у киплячу воду покласти спагетті. Прибираємо куру зі сковороди, а замість неї смажимо пластинки грибів заливши їх бальзамічним оцтом. З'єднуємо куру і гриби з відвареної пастою, посипаємо все сиром і пробуємо.
Спагетті з фаршем і грибами
Інгредієнти: оливкова олія - 30 мл; бекон - 40 г; печериці - 120 г; білий цибуля - 80 г; селера (стебла) - 80 г; часникові зубчики - 2 шт.; м'ясний фарш - 450 г; сушений чебрець і орегано - по 4 г; сушені томати - 100 г; томати у власному соку - 700 мл; червоне сухе вино - 200 мл; спагетті - 500 р. Приготування Щоб бекон став хрустким і рум'яним, обсмажуємо його у великій кількості розігрітої олії 3 хвилини. У вытопившемся жиру пасеруємо овочі з грибами, часником і томатами. Коли вся волога з грибів випарується, приправте основу для соусу сушеними травами і морською сіллю. До грибів і овочів додайте м'ясний фарш, а коли він схопиться, залийте вино і дочекайтеся випаровування алкоголю. У фіналі покладіть в соус консервовані та сушені томати, накрийте все кришкою і тушкуйте годину. По закінченні приготування змішайте відварену пасту з соусом і посипте все сиром.
Спагетті з білими грибами – рецепт
Білі гриби не можна назвати продуктом доступним і дешевим до тих пір, поки ви не збираєте їх в лісі самостійно. Саме так чинили італійські бідняки вигадали цей рецепт. Про те, що цей рецепт був більш ніж доступними для всіх верств населення говорить класична заміна тоді дорогому пармезану – зажаристая хлібна крихта.
Інгредієнти: сушені білі гриби - 20 р; спагетті - 200 г; оливкова олія - 45 мл; часникові зубчики - 2 шт.; лимонна цедра - 1 ч. ложка; листя чебрецю; хлібна крихта - 70 р. Приготування Сушені гриби вимочуємо в теплій воді. Відварюємо Пасту, дотримуючись рекомендацій на упаковці.
Розігрів на сковороді масло, смажимо на нього цедру з часником і дрібкою чебрецю. До ароматної олії кладемо не менш ароматні нарізані гриби і смажимо їх 4 хвилини. В середині смаження додаємо хлібну крихту.
Викладаємо свіжозвареним пасту на тарілку, посипаємо грибами з крихтою і подаємо. Так як сир нині рідкістю не є, його можна додати в блюдо. Згодиться як звичний тертий пармезан, так і скибочки м'якою моцарелли.