Яйця з помідорами – досить просте, смачне і поживне блюдо. У сезон помідорів яєчня з помідорами є частим гостем на столах у багатьох. Сьогодні поговоримо про те, як приготувати яйця з помідорами.
Яйця з помідорами та цибулею
Інгредієнти: цибуля – 1 шт.; помідори – 2 шт.; яйця – 4 шт.; молоко – 1 стакан; рослинна олія; спеції; зелень. Приготування Цибулю нарізаємо кільцями, помідори кружечками. У сковороду викладаємо цибулю, а зверху помідори. Збиваємо яйця з молоком, додаємо спеції, сіль і заливаємо отриманим омлетом помідори з цибулею. Ставимо сковороду на слабкий вогонь і накриваємо кришкою. Через пару хвилин, коли бачимо, що яйця густішають, додаємо подрібнену зелень. Ще через кілька хвилин вимикаємо вогонь, даємо страві трохи охолонути і подаємо.
Яйця, смажені з помідорами
оливкова олія; сіль – щіпка; часник – 1 зубчик; тертий імбир – 1 ч. ложка; коричневий цукор -1 ч. ложка; помідори черрі – 8 шт.; соєвий соус – 1 ч. ложка; кунжутне масло – 1 ч. ложка; свіжа петрушка; рисовий оцет – 1 ч. ложка; яйця – 2 шт. Приготування Яйця солимо і за допомогою блендера збиваємо. Смажимо омлет з двох сторін. Викладаємо його на тарілочку. А в сковороду вливаємо ще масло, кладемо часник і імбир. Обсмажуємо їх хвилину, постійно помішуючи. Додаємо цукор. Помідори нарізаємо на половинки і теж відправляємо на сковорідку, обсмажуємо і вливаємо соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло і всі інгредієнти гарненько перемішуємо. Протушиваем, щоб википіло трохи рідини, викладаємо начинку до омлету, посипаємо нарізаною петрушкою.
Яйця з помідорами і ковбасою
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; ковбаса докторська – 200 г; цибуля – 1 шт.; помідор – 1 шт.; олія; сіль. Приготування Ковбаску ріжемо невеликими шматочками. Цибулину ріжемо півкільцями. З помідора знімаємо шкірку і нарізаємо його. На сковороді нагріваємо олію, викладаємо ковбасу разом з цибулею і трохи обсмажуємо. Після додаємо помідори і смажимо ще 5 хвилин. Рівномірно розподіляємо продукти на сковороді і вбиваємо яйця. Солимо, додаємо приправи, накриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Яйця з помідорами та цибулею
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; помідор – 1 шт.; сир – 50 г; цибуля – 05 шт.; часник – 1 зубчик; зелень; сіль, перець; масло. Приготування Цибулька тоненько ріжемо, обсмажуємо і додаємо до нього нарізаний помідор і ще трохи обсмажуємо. Яйця солимо, трохи збиваємо виделкою і відправляємо в сковороду. Накриваємо кришкою і смажимо, поки яйця не почнуть густіти. Потім посипаємо частиною тертого сиру і подрібненим часником і тримаємо на вогні ще кілька хвилин, перекладаємо в тарілку. Посипаємо рештою сиру, перчимо, додаємо зелень і насолоджуємося.
Яйця з помідорами і сиром
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; молоко – 80 мл; помідор – 1 шт.; сир – 60 г; рукола – маленький пучок; оливки – 5 шт.; вершкове масло – 30 г; олія для смаження; сіль; суміш перців мелена. Приготування Для початку підготуємо продукти. Помідори нарізаємо півкільцями
товщиною 4 мм, сир натираємо на крупній тертці. Листя руколи миємо, обсушуємо і рвемо на невеликі шматочки. Яйця розбиваємо в глибоку тарілку і злегка збиваємо з допомогою блендера, додаємо молоко, суміш перців, сіль і знову добре збиваємо. На сковороді розігріваємо масло і додаємо до нього вершкове. Коли масло розтопиться, викладаємо помідори і обсмажуємо на сильному вогні 40 секунд. Коли помідори пустять сік, додаємо рукколу і смажимо ще 30 секунд. Перемішуємо інгредієнти на сковороді і заливаємо яєчну суміш, накриваємо сковороду кришкою і залишаємо смажитися на повільному вогні 4 хвилини. Потім посипаємо омлет зеленню і тертим сиром, ще раз накриваємо кришкою і залишаємо поки сир не розплавиться. Готовий омлет прикрашаємо маслинами.