Солодкий перець відомий тим, що чудово поєднується з м'ясом і птицею, саме тому його часто використовують в якості універсального овочевого доповнення до страв, додаючи його в нарізаному вигляді або використовуючи в якості ємності для фарширування.
Смажена курка з болгарським перцем і помідорами
Інгредієнти: куряче філе або м'якоть без кісток - 600 г; рослинна олія - 30 мл; солодкий перець - 90 г; томати - 100 г; порей - 90 г; сир фета - 50 г; часникові зубчики - 2 шт.; вино - 120 мл; вершкове масло - 30 р. Приготування Першим ділом готуємо куру, нарізаючи її соломкою середньої товщини. Розігрів обидва види масла, використовуємо їх для обжарювання порею з часником. Через пару хвилин додаємо до цибулі скибочки солодкого перцю і томатів. Овочі слід довести до напівготовності і лише потім покласти до них курку і залишити її підрум'янитися на сильному вогні. Коли м'ясо покриється золотистою скоринкою, залийте вином і дайте рідини повністю випарується. Філе курки з болгарським перцем подаємо, посипавши фетою.
Курка тушкована з болгарським перцем в сметані
Інгредієнти: вершкове масло - 30 г; солодкий перець - 80 г; печериці - 200 г; курячий бульйон - 200 мл; борошно - 20 г; сметана - 250 мл; курятина - 400 г; яєчні жовтки - 2 шт.; біле вино - 60 мл Приготування Розтоплюємо масло і смажимо на ньому скибочки солодкого перцю з грибами. Коли перець розм'якшиться, посипте вміст сковороди борошном і перемішайте. Залийте все бульйоном і дочекайтеся, поки база для соусу загусне. Кладемо до овочів нарізану куру, а поки вона гаситься, змішуємо сметану з яєчним жовтком і вином. Заправляємо соус сметанною заливкою і готуємо філе курки з болгарським перцем і сметаною ще 7-10 хвилин.
Як приготувати курку з болгарським перцем в духовці?
Інгредієнти: солодкий перець (великий) - 3 шт.; відварна пшонка - 1 ст.; курячий фарш - 500 г; зелень петрушки і цибулі; білок 2 яєць; кумин, часник сушений, кайенский перець - по щіпці; тертий сир - 60 г; томатний соус - 120 мл Приготування
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Змішуємо курячий фарш з пшенкой і яйцем. Доповнюємо суміш зеленню та спеціями, додаємо томатний соус. Перці розрізаємо навпіл і видаляємо насінні коробки. Отриману порожнину заполоняем фаршем в суміші з пшенкой і розкладаємо перці на деко. Випікаємо болгарський перець фарширований куркою в розігрітій до 170 градусів духовці близько 40-45 хвилин.