Вернуться назад Распечатать

Курка з болгарським перцем

Курка з болгарським перцем
Солодкий перець відомий тим, що чудово поєднується з м'ясом і птицею, саме тому його часто використовують в якості універсального овочевого доповнення до страв, додаючи його в нарізаному вигляді або використовуючи в якості ємності для фарширування.

Смажена курка з болгарським перцем і помідорами


Інгредієнти:

  • куряче філе або м'якоть без кісток - 600 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • солодкий перець - 90 г;

  • томати - 100 г;

  • порей - 90 г;

  • сир фета - 50 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • вино - 120 мл;

  • вершкове масло - 30 р.


  • Приготування
    Першим ділом готуємо куру, нарізаючи її соломкою середньої товщини. Розігрів обидва види масла, використовуємо їх для обжарювання порею з часником. Через пару хвилин додаємо до цибулі скибочки солодкого перцю і томатів. Овочі слід довести до напівготовності і лише потім покласти до них курку і залишити її підрум'янитися на сильному вогні. Коли м'ясо покриється золотистою скоринкою, залийте вином і дайте рідини повністю випарується. Філе курки з болгарським перцем подаємо, посипавши фетою.

    Курка тушкована з болгарським перцем в сметані


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 30 г;

  • солодкий перець - 80 г;

  • печериці - 200 г;

  • курячий бульйон - 200 мл;

  • борошно - 20 г;

  • сметана - 250 мл;

  • курятина - 400 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • біле вино - 60 мл


  • Приготування
    Розтоплюємо масло і смажимо на ньому скибочки солодкого перцю з грибами. Коли перець розм'якшиться, посипте вміст сковороди борошном і перемішайте. Залийте все бульйоном і дочекайтеся, поки база для соусу загусне. Кладемо до овочів нарізану куру, а поки вона гаситься, змішуємо сметану з яєчним жовтком і вином. Заправляємо соус сметанною заливкою і готуємо філе курки з болгарським перцем і сметаною ще 7-10 хвилин.

    Як приготувати курку з болгарським перцем в духовці?


    Інгредієнти:

  • солодкий перець (великий) - 3 шт.;

  • відварна пшонка - 1 ст.;

  • курячий фарш - 500 г;

  • зелень петрушки і цибулі;

  • білок 2 яєць;
  • Курка з болгарським перцем

  • кумин, часник сушений, кайенский перець - по щіпці;

  • тертий сир - 60 г;

  • томатний соус - 120 мл


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 160 градусів. Змішуємо курячий фарш з пшенкой і яйцем. Доповнюємо суміш зеленню та спеціями, додаємо томатний соус. Перці розрізаємо навпіл і видаляємо насінні коробки. Отриману порожнину заполоняем фаршем в суміші з пшенкой і розкладаємо перці на деко. Випікаємо болгарський перець фарширований куркою в розігрітій до 170 градусів духовці близько 40-45 хвилин.