Якщо ви збираєтеся зустрічати поважних гостей або просто хочете здивувати домашніх апетитним і смачним блюдом, то курячі рулетики в духовці – те, що вам треба! Їх можна зробити з різноманітними начинками, врахувавши всі побажання і переваги. Таку страву вразить гостей, а приготувати його не складе труднощів навіть недосвідченій господині!
Курячі рулетики з чорносливом в духовці
Інгредієнти: куряче філе – 5 шт.; сушений чорнослив – 5 шт.; сир фета - 60 г; олія рослинна; цибулина – 1 шт.; спеції. Приготування Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо й обсмажуємо на маслечко, підсолюємо, до підрум'янення. Чорнослив промиваємо, подрібнюємо і заливаємо окропом. Хвилин через 10 зливаємо воду, обсушуємо сухофрукти і разом з размятым сиром додаємо до цибулі. Філе обполіскуємо, просушуємо, розрізаємо навскоси на кілька частин і натираємо сіллю. На кожен пласт викладаємо трохи начинки, звертаємо трубочкою і закріплюємо краю зубочистками. Тепер викладаємо курячі рулетики з начинкою на деко і запікаємо в духовці до готовності.
Курячі рулетики з сиром і зеленню в духовці
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; яйце – 3 шт.; сир – 100 г; зелену цибулю і кріп; спеції. Приготування З грудки акуратно зрізаємо філе тонкими пластинами і натираємо їх сіллю і спеціями. Окремо збиваємо яйця з зеленню і сіллю і випікаємо з отриманої суміші кілька тоненьких круглих омлетиков. На кожен викладаємо філе, посипаємо тертим сиром і загортаємо рулетом. Закріплюємо заготовки нитками і запікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин.
Курячі рулетики з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти: томатний сік – 150 мл; вершки – 150 мл; сир – 100 г; філе курячої грудки – 4 шт.; морква – 1 шт.; олія рослинна; спеції; свіжа зелень. Приготування Кожне філе розрізаємо вздовж на плоскі шматочки і відбиваємо через харчову плівку. Потім м'ясо натираємо спеціями і залишаємо маринуватися. Моркву чистимо і разом з сиром натираємо на крупній тертці. Перемішуємо, додаємо рубану зелень і викладаємо суміш на курячі пласти. Потім згортаємо їх рулетиками, заколюємо дерев'яними зубочистками і викладаємо у форму для випічки. Сметанку змішуємо з томатним соком, заливаємо нашу страву і посипаємо рясно сиром. Запікаємо рулетики з філе курки в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин до готовності.
Курячі рулетики запечені в духовці з апельсином
Інгредієнти: філе курячої грудки – 600 г; апельсиновий сік – 200 мл; апельсин – 1 шт.; бринза – 150 г; свіжий зелений горошок – 100 г; мед – 30 мл; ягоди ялівцю – 3 шт.; ягоди барбарису – 3 шт.; спеції. Приготування Для приготування ніжних курячих рулетиків в духовці, філе обробляємо, обполіскуємо і розрізаємо вздовж на частини. Потім м'ясо злегка відбиваємо і підсолюємо за смаком. З одного апельсина вичавлюємо в пиалку сік і занурюємо
у нього підготовлене філе. Цедру не викидаємо, вона нам ще знадобиться. Маринуємо курку близько години, а цим часом готуємо начинку. Бринзу нарізаємо на кубики, кріп дрібненько рубаємо, додаємо горошок і перемішуємо. Куряче філе розкладаємо на столі, викладаємо трохи начинки, змащуємо відбивну оливковим маслом, додаємо кілька зерен гірчиці і звертаємо в рулетик. Закріплюємо краю зубочистками і таким чином формуємо всі заготовки. Апельсин нарізаємо півкільцями. Форму для випічки застеляємо фольгою, викладаємо апельсин, зверху – курячі рулетики, посипаємо паприкою і розкладаємо ягоди барбарису. Між курячими заготовками вставляємо апельсинові кірки, закриваємо все фольгою і випікаємо 40 хвилин.