Курятина, а в особливості філе, знаменита своєю диетичностью. Завдяки низькому вмісту жиру, м'ясо курячої грудки може вийти сухуватим, а тому найчастіше його готують з жирними соусами або начинками. Дотримуватися подібних правил приготування кури і ми беремося за допомогою рецепта одного з гарячих страв, встиг стати традиційним на наших столах – курячих рулетиків .
Рецепт курячих рулетиків з начинкою з шинки
Інгредієнти: філе кури (велика) - 4 шт.; шинка - 45 г; твердий сир (слайсы) - 2-4 шт.; свіжа хлібна крихта - 1 ст.; яйця - 3 шт. Приготування Очистивши курятину від плівок і прожилок, відбиваємо її до товщини 05-06 см. На цьому етапі можна приправити філе сумішшю спецій для птиці, класичними прованськими або італійськими травами, а можна просто гарненько посолити з обох сторін і приступати до викладання начинки. У якості останньої ми вибрали безпрограшний союз шинки і сиру: прямо на куру кладемо шар шинки, на неї – сир, згортаємо рулет. Фіксувати фаршировані рулети з курячої грудки можна нитками або зубочистками, головне, щоб вони тримали форму. Після, збиваємо пару-трійку яєць і занурюємо в них роли, обвалюємо все в хлібній крихті і кладемо на сковороду з розігрітим маслом. На даному етапі нашої завданням є лише підрум'янити м'ясо, а не приготувати його наскрізь, а тому включаємо сильний вогонь. Після зарум'янювання, перекладаємо рулетики на блюдо для запікання і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на півгодини.
Смачні курячі рулетики з начинкою з шинки можуть подаватися і самостійно, але краще присмачити їх улюбленим білим соусом на сирній або сирно-вершковою основі, і подати з білим сухим вином.
Курячі рулетики фаршировані яйцем, сиром і зеленню
Інгредієнти: філе кури - 2 шт.; вершковий сир - 115 г; твердий сир - 45 г; часниковий зубок; яйця - 3 шт.; хлібна крихта; борошно; зелень петрушки; цедра лимона і лайма. Приготування Попередньо поділяємо філе на 4 пласта і кожен легенько відбиваємо. Готуємо суміш з сирів з парою відварених яєць, туди ж відправляємо цедру цитрусових і улюблену нарізану зелень. Приємний аромат і легку гостроту м'яса забезпечить часниковий зубчик і щіпка чорного або кайенского перцю. Нанесіть сирно-яєчну суміш на куряче філе і поверніть його, згодом скріпивши. Спершу посипте борошном поверхню м'яса, потім занурте його в збите яйце і посипте хлібної крихтою. Тепер м'ясо можна обсмажити 6-8 хвилин, перед приміщенням в духовку, а можна відразу розташувати соковиті курячі рулетики з сиром і зеленню в розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Час приготування м'яса становитиме близько 25 хвилин.
Рулетики з курячого філе з грибами і сиром
Інгредієнти: філе кури - 4 шт.; оливкова олія - 55 мл; зубки часнику - 2 шт.; шпинат свіжий - 290 г; невелика цибулинка; гриби - 90 г; зелена цибуля; борошно - 20 г; сир фета - 65 г; вершкове масло - 30 г; родзинки або курага - 30 г; сир рікотта - 55 г; біле вино - 100 мл; курячий бульйон - 240 мл Приготування Відбивши куряче філе, приправляємо його з обох сторін стандартної сумішшю солі і перцю. Пасеруємо цибульні кільця 3 хвилини, після чого додаємо до нього гриби і чекаємо аналогічний період часу. Додаємо до грибів щедру порцію свіжого шпинату і пюрированный часник, а коли вся волога із зелені випарується, прибираємо начинку з вогню і змішуємо з обома видами сиру і нарізаної кураги. Загорнути начинку курячими відбивними і скріплюємо рулети. Обсмажуємо рулетики з курячої грудки з курагою по 4 хвилини з кожного боку, а потім тушкуємо в суміші з обсмаженої борошна, вина і бульйону ще 15 хвилин.