Таке блюдо як биточки відомо ще з 18 століття, родом вони з Франції. Спочатку це були круглі відбивні без кісточки. Але минав час, рецепт зазнав безліч змін. І зараз під цією назвою найчастіше криються рубані котлети . Як приготувати биточки зі свинини, читайте нижче.
Рубані биточки зі свинини
Інгредієнти: пісна свинина – 350 г; яйце куряче велике – 1 шт.; сіль; борошно пшеничне – 1 ст. ложка; часник – 2-3 зубчики; перець чорний мелений; масло рослинне для смаження. Приготування М'ясо нарізаємо маленькими шматочками. Якщо його попередньо підморозити, то зробити це буде набагато легше. Солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце, підсипаємо борошно, кладемо часник, попередньо пропустивши його через прес. Перемішуємо гарненько і даємо постояти приблизно півгодини. На сковороді нагріваємо олію. Беремо трохи підготовленої маси, обвалюємо биточек в борошні і обсмажуємо з обох боків до скоринки на сильному вогні, а потім накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і доводимо смачні биточки зі свинини до готовності. При цьому можна додати трошки водички, 30-40 мл буде цілком достатньо.
Як смачно приготувати биточки зі свинини з сиром?
Інгредієнти: свининою ошийок – 1 кг; яйця курячі – 2 шт.; ріпчаста цибуля – 300 г; сир – 230 г; сіль; чорний мелений перець; рослинне масло. Приготування Щоб приготувати биточки зі свинини з сиром, м'ясо нарізаємо невеликими кубиками, додаємо подрібнену цибулю, половину тертого сиру, сіль, перець, вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо. Формуємо кульки, покласти їх на деко, промазанный рослинним маслом. Запікаємо їх близько 30 хвилин. Температура в духовці при цьому повинна досягати 180 градусів. Після цього соковиті биточки зі свинини дістаємо з духовки, зверху засипаємо тертим сиром і знову запікаємо до розплавлення сиру і появи апетитною рум'яною кірочки.