Картопляні зрази – одне із самих смачних страв з картоплі. Їх можна приготувати з м'ясною, овочевою начинкою з додаванням грибів і яєць. Дуже смачними виходять зрази з використанням для начинки сиру в комбінації з іншими продуктами. Якщо ви любите сир, то рецепти, про яких ми розповімо сьогодні - для вас.
Зрази картопляні з грибами і сиром
Інгредієнти: картопля – 15 кг; гриби (можна брати будь-які) – 500 г; твердий сир – 120 г; яйце – 2 шт.; вершкове масло – 30 г; зелень петрушки і кропу – 25 г; сухарі або борошно для панірування – 75 г; масло рослинне – 100 мл; сіль і перець – за смаком. Приготування Картопля очищаємо, варимо до готовності з додаванням солі, зливаємо воду, кладемо вершкове масло, розминаємо товкачиком (не блендером) і даємо охолонути. Потім додаємо яйця, рубану зелень і добре перемішуємо.
Поки вариться і остигає картопля, займемося начинкою. Промиті, подрібнені гриби з цибулею обсмажуємо до готовності. Приправляємо до смаку сіллю і перцем. Сир натираємо на тертці.
Тепер формуємо зрази. По центру коржі, зробленої з картоплі, кладемо гриби і сир. Потім корж згортаємо, так щоб заховати начинку, надаємо зразам красиву овальну форму, потім в сухарях або борошні і обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін до підрум'янення.
Картопляні зрази з сиром і шинкою
Інгредієнти: картопля – 15 кг; шинка – 300 г; твердий сир – 120 г; яйце – 2 шт.; вершкове масло – 30 г; сухарі або борошно для панірування – 75 г; масло рослинне – 100 мл; сіль і перець – за смаком. Приготування В охолоджене, приготоване з картоплі і розім'яте з маслом картопляне пюре вбиваємо яйця і перемішуємо. Для начинки нарізаємо шинку кубиками або смужками, натираємо на тертці сир. У центр коржі з картоплі кладемо шинку і сир, формуємо зрази і обсмажуємо на рослинній олії до красивого темно-золотавого кольору. Аналогічним способом можна також приготувати Картопляні зрази з сиром і яйцем або з сиром і зеленню. У будь-якому випадку вийде дуже смачно, а зі сметанкою - просто пальчики оближеш!