Капуста – корисний і смачний овоч. Її зовсім не складно приготувати, а в поєднанні з м'ясним фаршем, іншими овочами або крупами вона стає ще смачніше і апетитніше. Приготувавши котлети з м'ясного фаршу з додаванням капусти і вареного рису, отримуємо ліниві голубці, які також, як і оригінальні, не розчарують вас своїми смаковими якостями.
Пропонуємо вам кілька варіантів приготування котлет з капустою і фаршем.
Котлети з курячого фаршу з капустою в духовці
Інгредієнти: м'ясо курки без кістки – 700 г; свиняче сало – 100 г; капуста свіжа білокачанна – 400 г; морква – 300 г; цибуля ріпчаста – 250 г; крупа манна – 100 г; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 85 м; борошно пшеничне – 40 г; вода – 300 мл; томатна паста – 20 р; лаврове листя – 2 шт.; перець духмяний горошком – 3 шт.; гвоздика – 1 шт.; базилік, петрушка, кріп; перець чорний мелений; сіль. Приготування Куряче м'ясо, свиняче сало, очищені моркву, цибулю і капусту подрібнюємо за допомогою м'ясорубки (комбайна або в чаші блендера). В отриманий фарш додаємо яйце, манку, сіль, перець і ретельно перемішуємо протягом п'яти хвилин. Тепер руками, змоченими у воді, ліпимо котлетки і викладаємо на щедро змащений маслом деко на відстані одного сантиметра один від одного.
Запікаємо в духовці двадцять хвилин при температурі 200 градусів.
Тим часом приготуємо соус. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді і обсмажуємо на ньому борошно п'ять хвилин, додаємо томатну пасту, воду, лавровий лист, горошини запашного перцю, одну гвоздичку і проварюємо дві хвилини.
Готовим соусом заливаємо котлети і протушиваем п'ять хвилин.
Подаємо з улюбленим гарніром, посипаємо рубаною зеленню базиліка, петрушки і кропу.
Якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню, для вас цікавий рецепт приготування капустяних котлет без м'яса з додаванням вівсяної крупи.
Котлети з фаршу з вівсянкою і капустою
Інгредієнти: капуста білокачанна – 750 г; крупа вівсяна – 100 г; яйце – 2 шт.; молоко – 140 мл; сметана – 140 мл; масло рослинне – 55 мл; сухарі панірувальні – 55 г; базилік, петрушка, кріп; сіль. Приготування Дрібно шаткуємо капусту і варимо в молоці до м'якості. Додаємо вівсянку, попередньо злив зайве молоко, тушкуємо п'ять хвилин і охолодити.
Яйця поділяємо на білки і жовтки. Тепер додаємо в отриманий холодний фарш жовтки, сіль і перець. З ретельно перемішаних фаршу ліпимо котлетки, мачає в злегка збитих білках, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо на олії як звичайні котлети.
Зі сметани, рубаної зелені, солі і перцю робимо соус і поливаємо їм наші капустяні котлети при подачі. Приємного апетиту!
Котлети з квашеною капустою і фаршем
Інгредієнти: фарш з яловичини – 550 г; квашена капуста – 250 г; цибуля – 120 г; часник – 3 зубчики; мелений імбир – 1 ч. ложка; соєвий соус – 35 мл; масло рослинне – 25 мл; майонез – 75 г; кунжутна олія – 25 мл Приготування Добре віджату квашену капусту дрібно нарізаємо ножем, подрібнюємо цибулю, часник. Викладаємо все яловичий фарш, додаємо мелений імбир, половину соєвого соусу і ретельно перемішуємо. Сформовані котлетки обсмажуємо на розігрітій олії в сковороді з товстим дном. Час смаження не повинна перевищувати чотирьох хвилин з кожного боку. Так капуста в котлетах залишиться хрустким, що додасть страві особливу пікантність.
Змішуємо майонез, кунжутне масло і залишився соєвий соус. Котлетки подаємо гарячими, з пилу з жару, з гарніром з зеленого горошку і поллємо приготованим соусом.