Вернуться назад Распечатать

Баранина тушкована з цибулею

Баранина тушкована з цибулею
Ключ до приготування ідеальної баранини – тривалий гасіння і правильне ароматичне супровід у вигляді грамотно підібраних трав і спецій. Цей матеріал ми вирішили присвятити рецептами тушкованої баранини з цибулею – безпрограшної класики, так часто зустрічається в східної і європейської кухні.

Тушкована баранина з цибулею і морквою по-ірландськи


Почнемо з європейської варіації тушкованої баранини, відмінною особливістю приготування якої є додавання пива. Не хвилюйтеся, після тривалої термічної обробки у страві не залишиться і краплі алкоголю, зате тонке післясмак пінного напою буде вельми відчутно.
Інгредієнти:

  • порей (біла частина) - 1 шт.;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 180 г;

  • бекон - 50 г;

  • бараняча нога - 1 кг;

  • корінь пастернаку - 100 г;

  • морква - 150 г;

  • картопляні бульби - 4 шт.;

  • яловичий бульйон - 750 мл;

  • гілочки чебрецю - 4 шт.;

  • зелений горошок - 1 ст.;

  • гілочки розмарину - 2 шт.;

  • лист лавра;

  • пиво (стаут) - 420 мл;

  • крохмаль - 5 р.


  • Приготування
    Якщо ви не знаєте, як покласти баранину смачно, то рецепт елементарно простий. Спершу поставте духова шафа розігрітися до 160 градусів, а поки необхідна температура досягається, наріжте м'ясо великими шматками і підрум'яньте в жаровні на витопленому з бекону жиру. Перекладіть золотисті шматочки баранини на блюдо, а в жаровню покладіть нарізані овочі: товсті кільця порею і ріпчастої цибулі, трохи моркви і селери. Через 3 хвилини доповніть овочеве розмаїття картоплею, пастернаком і травами. Слідом влийте суміш бульйону і пива, а також покладіть саму баранину. Перемістіть посуд в духовку і залиште там на 25 години. Після, переставте готову страву назад на плиту, влийте розчин крохмалю у парі столових ложок води і дайте рідини перетворитися в густий соус.
    Якщо ви не знаєте, як тушкувати баранину в мультиварці , то можете також взяти за основу вищеописаний рецепт: обсмажте овочі з м'ясом на «Випікання», а після додавання бульйону з пивом перейдіть на «Гасіння».

    Баранина тушкована з цибулею і часником по-індійськи


    Інгредієнти:

  • баранина - 600 г;

  • ріпчаста цибуля - 200 г;
  • Баранина тушкована з цибулею

  • часникові зубки - 5 шт.;

  • тертий імбир - 2 ч. ложки;

  • томати - 400 г;

  • пучок стебел коріандру;

  • пажитник, гарам масала, куркума - по 1 ч. ложці;

  • перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Спасеруйте цибулю з імбиром і часником, додайте спеції і стебла коріандру, а коли суміш пустить аромат, залийте все перетертими томатами. Готуйте соус 10 хвилин, а потім додайте в нього шматочки баранини і залийте все склянкою води. Залишилося лише годину тушкувати баранину з овочами на мінімальному вогні і можна пробувати.