Курячі котлетки з кабачком виходять неймовірно ніжними і чудово соковитими. Вони чудово підходять не тільки для пісного, але і для дитячого харчування.
Рецепт курячих котлет з кабачком
Інгредієнти: курячий фарш – 500 г; кабачок – 500 г; яйце – 1 шт.; спеції; олія рослинна; свіжа зелень. Приготування Кабачки очистити, подрібнюємо на крупній тертці і добре віджимаємо сік. Куряче філе перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо отриманий фарш з кабачками. Додаємо рубану зелень, розбиваємо яйце, додаємо спеції і ретельно вимішуємо масу. Мокрими руками формуємо невеликі котлетки, обвалюємо їх у борошні і підрум'янюємо на маслечко до золотистого кольору з усіх сторін.
Курячі котлети з кабачком в духовці
Інгредієнти: фарш курячий – 600 г; молодий кабачок – 1 шт.; яйце – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 3 зубчики; білий хліб – 2 скибочки; молоко – 50 мл; сухарі мелені – 5 ст. ложок; олія рослинна; спеції. Приготування Кабачок обробляємо при необхідності, видаляємо насіння і натираємо на маленькій тертці. Потім акуратно віджимаємо рідина. Цибулину і часник чистимо і промиваємо водою. Цибулю шаткуємо маленькими кубиками, а часник пропускаємо через спеціальний прес. Змішуємо в мисці свіжий курячий фарш, тертий кабачок, розбиваємо яйця, додаємо цибулю, часник і хлебугек, попередньо розмочений в молоці. Ретельно вимішуємо масу, додаємо за смаком спеціями і мокрими руками ліпимо невеликі круглі заготовки. Обвалюємо їх з усіх сторін у мелених сухарях, викладаємо на деко і запікаємо котлети з курячого фаршу з кабачками 20 хвилин в духовці.
Курячі котлети з кабачком на пару
Інгредієнти: куряче філе – 200 г; кабачок – 1 шт.; часник – 1 зубчик; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; білок яєчний – 05 шт.; спеції. Приготування Для початку обробляємо і обполіскуємо всі овочі. Далі кабачок шаткуємо на крупній тертці, віджимаємо його і зливаємо акуратно зайвий сік. Те ж саме проробляємо з морквою і викладаємо її до кабачків.
Філе, цибулю і часник перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо отриману суміш з рештою інгредієнтами. Фарш приправляємо за смаком спеції, перемішуємо і додаємо яєчний білок. Формуємо з суміші кругленькі котлети і викладаємо їх у кошик пароварки. Готуємо страву на пару хвилин 30 а потім подаємо до столу з будь-яким гарніром і овочевим салатиком .