Вернуться назад Распечатать

Курячі котлети з кабачком

Курячі котлети з кабачком
Курячі котлетки з кабачком виходять неймовірно ніжними і чудово соковитими. Вони чудово підходять не тільки для пісного, але і для дитячого харчування.

Рецепт курячих котлет з кабачком


Інгредієнти:

  • курячий фарш – 500 г;

  • кабачок – 500 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Кабачки очистити, подрібнюємо на крупній тертці і добре віджимаємо сік. Куряче філе перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо отриманий фарш з кабачками. Додаємо рубану зелень, розбиваємо яйце, додаємо спеції і ретельно вимішуємо масу. Мокрими руками формуємо невеликі котлетки, обвалюємо їх у борошні і підрум'янюємо на маслечко до золотистого кольору з усіх сторін.

    Курячі котлети з кабачком в духовці


    Інгредієнти:

  • фарш курячий – 600 г;

  • молодий кабачок – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • білий хліб – 2 скибочки;

  • молоко – 50 мл;

  • сухарі мелені – 5 ст. ложок;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Кабачок обробляємо при необхідності, видаляємо насіння і натираємо на маленькій тертці. Потім акуратно віджимаємо рідина. Цибулину і часник чистимо і промиваємо водою. Цибулю шаткуємо маленькими кубиками, а часник пропускаємо через спеціальний прес. Змішуємо в мисці свіжий курячий фарш, тертий кабачок, розбиваємо яйця, додаємо цибулю, часник і хлебугек, попередньо розмочений в молоці. Ретельно вимішуємо масу, додаємо за смаком спеціями і мокрими руками ліпимо невеликі круглі заготовки. Обвалюємо їх з усіх сторін у мелених сухарях, викладаємо на деко і запікаємо котлети з курячого фаршу з кабачками 20 хвилин в духовці.

    Курячі котлети з кабачком на пару


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 200 г;

  • кабачок – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • білок яєчний – 05 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячі котлети з кабачком

    Для початку обробляємо і обполіскуємо всі овочі. Далі кабачок шаткуємо на крупній тертці, віджимаємо його і зливаємо акуратно зайвий сік. Те ж саме проробляємо з морквою і викладаємо її до кабачків.
    Філе, цибулю і часник перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо отриману суміш з рештою інгредієнтами. Фарш приправляємо за смаком спеції, перемішуємо і додаємо яєчний білок. Формуємо з суміші кругленькі котлети і викладаємо їх у кошик пароварки. Готуємо страву на пару хвилин 30 а потім подаємо до столу з будь-яким гарніром і овочевим салатиком .