З величезної кількості рецептів приготування смаженого м'яса з ріпчастою цибулею на сковороді є самим простим і поширеним. Завдяки цибулі м'ясо виходить м'яке, соковите і незвичайно смачне. Подавати страву можна з абсолютно будь-яким гарніром.
Для смаження найбільш підходить свіже свиняче м'ясо, так як воно швидко прожарюється і має м'яку і соковиту консистенцію. Яловичину краще протушивать з додаванням води, щоб пом'якшити структуру.
Розглянемо, як смачно і правильно посмажити м'ясо з цибулею.
Смажене м'ясо свинини на сковороді з цибулею
Інгредієнти: свіжа свинина (ошийок або лопатка) – 600 г; цибуля – 280 м; часник – 2 зубчики; рослинна олія – 10 г; сіль; перець. Приготування Промите холодною водою і обов'язково обсушенное м'ясо нарізаємо шматочками (не більше 4 сантиметрів) і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Потім закладаємо нарізану півкільцями цибулю і припускаємо під кришкою, періодично помішуючи, до м'якості м'яса і рум'яного кольору цибулі. В кінці смаження приправляємо сіллю перцем і, за бажанням подрібненим часником. Все перемішуємо, накриваємо кришкою, даємо просочитися п'ять хвилин, і подаємо до столу.
Смажене м'ясо з цибулею і морквою
Інгредієнти: свіжа свинина (ошийок або лопатка) – 600 г; цибуля ріпчаста – 200 г; морква – 200 г; часник – 2 зубчики; сіль; перець; спеції для м'яса . Приготування Промите холодною водою і обов'язково обсушенное свіже м'ясо нарізаємо невеликими брусочками, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і смажимо на розжареній сковороді з рослинною олією до рум'яності. Потім додаємо до м'яса очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю і пропущену через крупну тертку моркву, перемішуємо, накриваємо кришкою і припускаємо на невеликому вогні до випарювання рідини. Подаємо до столу обов'язково гарячим.
Смажене м'ясо з цибулею і грибами в сметані
Інгредієнти: м'якоть свинини – 700 г; печериці – 350 г; цибуля ріпчаста – 200 г; сметана – 200 г; рослинна олія – 25 мл; перець; сушений базилік, орегано; сіль; свіжа зелень. Приготування Підготовлене свіже м'ясо нарізаємо брусочками, обсмажуємо на рослинному рафінованому маслі до коричневого кольору з усіх сторін і викладаємо в тарілку. У ту ж сковороду викладаємо нарізану півкільцями цибулю, смажимо п'ять хвилин, і додаємо промиті і нарізані пластинами печериці, базилік, орегано і знову смажимо п'ять хвилин. Потім викладаємо м'ясо, сіль, перець і тушкуємо під кришкою до м'якості м'яса. Тепер додаємо сметану, злегка прогріваємо і вимикаємо плиту.
При подачі посипаємо подрібненою зеленню.
Свинину в цьому рецепті можна замінити яловичиною, яку в процесі приготування нарізати трохи тонше і злегка відбити перед обсмаженням.
Смажені свинячі стейки з цибулею під соусом
Інгредієнти: свинячі стейки – 4 шт.; цибуля – 95 г; рослинне масло – 45 мл; перець; сіль; мед – 2 ст. ложки; бальзамічний оцет – 15 г; Приготування Підготовлені стейки солимо, перчимо за смаком, змащуємо з усіх боків рослинним маслом і відправляємо на розігріту суху сковорідку. Обсмажуємо до красивого коричневого кольору, приблизно за три хвилини з кожного боку, викладаємо кожен шматочок на лист фольги і загортаємо. У ту ж сковороду наливаємо олію і відправляємо туди очищений і нарізаний часточками від заснування до низу цибулю, смажимо приблизно однієї хвилини, додаємо мед і смажимо ще хвилину, вливаємо бальзамічний оцет, тридцять мілілітрів води, солимо, перчимо і припускаємо ще дві хвилини.
При подачі викладаємо на тарілку обсмажені стейки і поллємо приготованим ароматним соусом з цибулею.