Свиняча печінка за своїми смаковими якостями нічим не поступається будь-якого м'яса, а за наявності в її складі вітамінів і мікроелементів перевершує його. Страви з печінки рекомендують дітям, вагітним жінкам, спортсменам для відновлення організму після навантажень.
В стравах свинячу печінку використовують варену, смажену, запечену, для приготування паштетів. З неї роблять печінкові оладки, і навіть торти. Гірчинку, присутню в печінці, можна нівелювати якщо замочити її в молоці або воді.
Особливий пікантний смак і неповторний аромат смаженої печінки надає ріпчасту цибулю, якого має бути велика кількість.
Свиняча печінка, смажена з цибулею на сковороді, є одним з найбільш простих і швидких в приготуванні страв. Тому людям, які завжди поспішають, пропонуємо кілька рецептів і розповідаємо, як смачно посмажити свинячу печінку з цибулею.
Рецепт смаженої свинячої печінки з цибулею і сметаною
Інгредієнти: печінка свиняча – 450 г; цибуля – 200 г; сметана – 120 г; борошно – 65 г; сіль – 5 р; суміш перців свежемолотая; олія рафінована рослинна – 35 г; перець. Приготування Перед початком термічної обробки ретельно промиваємо і гарненько обсушуємо печінку і нарізаємо шматочками невеликої товщини. Безпосередньо перед смаженням потім кожен шматочок у борошні і відправляємо на розпечену сковороду з олією. Обсмажуємо кожну сторону по дві хвилини і перекладаємо в тарілку. На ту ж сковороду до печінковому соку доливаємо масло і закладаємо порізану півкільцями цибулю, смажимо до зарум'янювання. Потім повертаємо в сковороду печінку, виливаємо сметану, приправляємо сіллю сумішшю перців, тушкуємо сім-вісім хвилин, і знімаємо з плити. Подаємо печінка гарячої з відварною картоплею, за бажанням приправивши зеленню.
Печінка свиняча смажена з цибулею та морквою
Інгредієнти: печінка свиняча – 550 г; цибуля порей– 200 г; сметана – 120 г; олія рафінована рослинна – 35 г; сіль; суміш перців свежемолотая; свіжа зелень. Приготування Добре промиту печінку ретельно обсушуємо і очищаємо від прожилок і плівочок. Потім нарізаємо на невеликі скибочки і перекладаємо їх на розпечену сковороду з рослинним рафінованим маслом і смажимо, постійно помішуючи, поки печінка не поміняє колір. Тепер закладаємо попередньо очищену і пропущену через дрібну тертку моркву, сіль, суміш перців і тушкуємо до готовності. В кінці приготування кидаємо нарізану півкільцями цибулю-порей (беремо тільки його білу частину), припускаємо ще п'ять хвилин і вимикаємо плиту.
Подаємо печінка гарячої з відварною картоплею і зеленню.